İnternet Elektro Gitar Ders

Arkadaşlar türkçe yabancı seri halinde internetten youtube udemy benzeri yerlerden ders izleyebileceğim kimler var sevdiklerinizi önerebilir misiniz? Selim Işık'ın Udemy derslerini izledim ama beşli çember vs müzik teorilerini anlamadım. Ayrıca ne kadar teori öğrendiğim zaman kulaktan şarkı çıkarabileceğimi kendi solomu yazabileceğimi bilmiyorum. Sürekli tab ezberleyip çalıyorum. Bu döngüden nasıl kurtulabilirim? Öğretmen ve yukarıdaki sorun için çözüm önerilerilerinizi bekliyorum.
 
Mesut Uğurel
Deniz Sayman

Selim Işık dışında bu iki eğitmenin kurslarını alabilirsin. Kendi solonu yazmak için, örnek aldığın ya da beğendiğin gitaristlerin solo tekniklerini analiz etmelisin. Sıkça backing track açıp kafanda melodiler oluşturup onları klavyeye aktarmak gelişim için faydalı olacaktır.
 
Birbirine karışmış bilgiler var gibi duruyor. Teori öğrenerek kulaktan şarkı çıkartmak diye bir şey yok ki. Hiç teori bilmeyen hatta hiç gitar çalamayan ama kulaktan melodileri çıkartan insanları gördüm. Yani ikisi farklı şeyler. Sesleri ayırt edebiliyorsanız bu öğrendiğiniz teoriyle daha hızlı şekilde sonuca ulaşmanızı sağlar ama kulağı teori geliştirir diye bir şey ben duymadım.

Kulağı geliştirmek için yetenek sınavlarına hazırlananların yaptığı alıştırmalardan yapabilirsiniz.

Sürekli ezber, hele tab ezberin ben iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Profesyonellik amaçlamıyorsanız ve repertuarı sadece keyif için yapıyorsanız zaten bunun belli doyumu var. Eğer şarkıları ya da öğrenmek için sololardaki melodileri fazla özümserseniz hem kas hafızanız hem de kulağınız sizi bu tarz şeyler üretmeye götürecektir, bunun tersinin olduğuna şimdiye kadar rastlamadım.

Tabii işin garibi, kendinizi mevcut şarkılardan yalıtsanız bile bu durumda çocukken duyduğunuz seslere yakın üretimler yapıyorsunuz. Yani bunu tümden kırmanın yolu yok, geliştirmek için seslere ve yarattığı kombinasyonlara odaklanmanız ve farklılıkları aramanız gerekiyor.

Yani döngüden kurtulmak için önerim bu. Temel seviyede teknik ve teoriyi öğrendikten sonra seslere odaklanıp bu şekilde ilerlemeye çalışmak.
 
Geri
Üst