sibelius 3

benim çözemediğim 1-2 şey var bu program ile ilgili:
1.mid uzantılı bir midi dosyasını notaya dökmek istediğim zaman çok komplex notalar çıkıyor karşıma.
Mesela mysongbook tan indirdiğim fade to black tablarını önce midiye çevirdim daha sonra sibelius 3 ile nota şekline soktum. Fakat en baştaki klasik gitar kısmı gp de tek sesli gözükmesine rağmen sibeliusta 3-4 notayı aybnı anda çalıyor.

2.Bu programda iki satır arasını nasıl genişleticeğiz? Bazı yerlerde alttaki notalarla üstteki notalar birbirine giriyor.
 
O notaların birebir değer ve uzunlukta olmamasından kaynaklanıyor.Birisi parçayı yaparken oturup birebir notasını yazmayıp çalmışsa sibelius bunu bu şekilde gösterir.Yani notayı sen 4lük olarak algılıyorsun ama 4lüğü biraz aşan bir uzunlukta olduğunda program onu noktalı 4lük haline getirebiliyor.Bu şekilde olduğu zaman domino taşı gibi hepsi yerinden kaymış oluyor.
İkinci sorunun cevabını bilmiyorum hiç genişletme ihtiyacı duymadım. :)
 
Ben Sibelius kullanmadim, sadik bir Finale kullanicisiyim, ama MIDI dosyasi import ederken mutlaka bir quantization secenegi olmali (yoksa Sibelius'u atip Finale'ye gecmek icin iyi bir nedenin olmus olur). Bu secenegi dogru ayarlarsan performanstan kaynaklanan "kusuratlari" yokedip sadelestirebilirsin.

Satir aralarini acmak da Finale'de cok kolaydir, Staff Tool'u secer istedigin porteyi istedigin yere cekistirirsin. Sibeliusta da buna denk birsey olmali mutlaka. Yoksa, al iste sana Finale'ye gecmek icin ikinci bir neden :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bayağı kurcaladım programı ama quantization ayarlarıın yapılabileceği bir yer görmedim. (belkide gözümden kaçmıştır.) Satır aralarını da ayarlayamadım :)

En iyisi senin dediğin gibi sibelius'u atıp finale'ye geçmek.
 
Geri
Üst