Metal veya rock çalmak için elektro gitar önerisi?

Şu forumda fark ettiğim, bilgili ve tecrübeli bir kaç kişi dışında kulaktan dolma kendisi tecrübe dahi etmeden tavsiye ve yorumda bulunan bir çok heyecanlı kardeşimiz var. Seçenekler kişiseldir amfi , prosesör , ses kartı vb.. Fakat yeni başlayan birisi için öncelikle (şahsi fikrim) ses kartını direkt olarak elemektir. Önemli olan önce çalmayı öğrenmektedir ve bunu tecrübeli arkadaşlarımız defalarca yazmış,çizmiştir. 10 K bütçe ile gözüne güzel gelen ve rahat ettiğin bir gitar alınır... Bundan 3-4 ay sonra bir kaç nota ve akor basmaya başladıktan sonra setup heyecanı sarar ve amfi düz amfi tonları yetersiz gelmeye başlar vs (içinde prosesör olmayan amfiler)... Kalan 5k lık bir bütçe ile bir prosesör alınır bu şekilde efekt ve drive pedalları ile yavaştan tanışılır .. Zaten bu prosesörler öyle nalet aletlerdir ki her türlü kasadan blues, rock , metal tonları alırsın... Bir de kulaklık alırsın ne evdekileri ne de komşuları rahatsız etmeden efendi efendi gitar çalmayı usul usul öğrenmeye başlarsın.. (Dünya kadar prosesör var ve seçimi sana kalmış)

Ha dersen ki illa amfi olsun ben açarım sesi veririm drive'ı caz cuz tellere vururum o zaman amfi al ama unutma çoğu amfide ayakla geçiş yapabileceğin pedal olmayacak..Yani şarkıda clean tondan drive tonuna geçmen için elle amfi üzerinden kalan değiştirmen gerekecek. Amfi alacaksan da içinde prosesör bulunan bir amfi al ki efektleri de tanıyabilesin.Ne güzel söylemiş @gokhanakcagoz ID Core V3 ..

Tavsiye kısmı:
Prosesör (Nux Mg300 , Mooer Ge150, Valeton GP100) bunların hepsi seni mutlu eder . 2. el olarak alırsan uygun fiyatlı bulursun.
Amfi : Blackstar ID Core 10 V2-V3 versiyonları , @solitude71 'e katılıyorum Roland Cube serisi de işini fazlasıyla görür..

Onu mu , bunu mu derken zaman kaybetmeye devam edersin. Gerçekten hevesin varsa al ve bu uzuuuuuunca yola çık...

Sağlıcakla kal genç kardeşim... Bol müzikli günler
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Bir kaç şey netleşti kafamda sağol.
 
Geri
Üst