Fransız Sokağı

Esas adı Cezayir sokak olan sokağın Fransız sokağı olarak değiştirilmesi gerçekten ironik. Fransızların sömürgesi olan Cezayirlileri Türkiye'de de Fransız sömürgesine sokmak daha da ironik.
 
Ne kadar büyütülmüş bu sokak. Her tarafta bahsedilince dedim heralde fransaya gitmiş kadar olacağım.. Hoş tabi ama muhteşemlik birşey yok yani. Normal bir yer bence
 
Ben bu yaz istanbulda iken gitmistim fransiz sokagin, ama itiraf edeyim cok sasirmistim hic bekledigim gibi cikmadi. kisacik bir sokak :LOL: yani ne bileyim ben dhaa uzun birsey bekliyordum. neyse ic ice girmis cafeler! acikcasi bekledigim gibi cikmadi.

birde giriste arama yapilmadi bu yeni bir uygulama olsa gerek :? ... bir expresso icmistim tam 3 milyon bayildim valla. birde kalabaliktik hesaplayin iste herkes birseyler icti oldukca pahali bir yer. dikkatimi ceken birsey daha oldu fransiz sokagi cafelerin hepsinin ismi fransizca fakat menu kartlarinda nedense yemekler icecekler sadece turkce ve ingilizce :LOL: buda tuhafima gitmisti ben acikcasi fransizca beklemistim!

neyse yinede bu kadar hayalkirikligina ragmen idare eder diyebilecegim bir yerdi. birde ogun birkac unlu sanatcimizda orda idi ve kimsede saldirmadi adamlara buda sasirtici!
 
Amman bee bi b.ka benzemiyo. Para soksunlar diye biraz süslemişler sokağı. İçinde dolanan insanlarda aynı şekilde, süslenmiş geziyolar.
Bi gün param olursa bende süslenip yeniden giderim.
 
heheh orası zaten sosyete mekanı oldu çıktı. tam bir fransız ekolü işte. sosyete diğer mekanlardan sıkıldı. burası da yeni açıldı diye aptallar gibi buraya akın ediyolar. tamamen gösteriş işi yani. benim de param olsa oraya giderim ama en ucuz ne varsa onu yerim çünkü oraya oturmak bile para.
 
iki üst sokaktaki, hadi diyelim beş üst sokaktaki tarlabaşıyla arasında dağlar kadar fark olduğu için; oraya fransız kalmasından dolayı, o adın verildiğini sandığım, şeker kız, telefon cüzdan araba anahtarı üçlemesi erkeğin yeri...
yada sokak ismini kapisinda duran, sokagin misyonunu ve amacini anlamayip olaya fransiz kalan alık bak$li bodyguardlarindan almi$.. :roll:
 
açılmadan önce gitmiştim oraya, heryer inşaattı.. gidip bi inşaatın tepesinde içerdik.
gazetede "fransız sokağı açıldı" yazsıını okudum, gittim baktım o kadar dolmuş ki, piyasa bi yer olmuş.. baya bi pahalı olmuş. orayı öyle gördüm bi daha da gitmedim zaten :)
 
seventies70s2000 demiş ki:
Esas adı Cezayir sokak olan sokağın Fransız sokağı olarak değiştirilmesi gerçekten ironik. Fransızların sömürgesi olan Cezayirlileri Türkiye'de de Fransız sömürgesine sokmak daha da ironik.

Ehlen ve sahlen

Doğru keşke başka sokak bulsalarmış.
Cezayir 'i ülke olarak tanımayan Fransızlar birde Türkiye 'dir.
Utanç verici birşey.
Büyüklük Cezayirlilerde.
Bizi ilişkilerinde hep dost ülke olarak görürler.

Ma as selame
 
ya fransız sokağına girerken hala arama yapılıyormu ben girdiğimde yapılmadı da. bu arada orada bir teyzem evini vermemişişletmecilere. sanırım hala orada oturuyor. bir binanın 3. katında ntv de izlemiştim teyzemi. bu evi kimseye vermem diyordu:)
 
uzun zamandır gitmiyorum bu sokaga.ama eskı halı guzeldı gıderdık oraya arkadaslarla huzurlu sakın kımse yoktu.sonra bı gun bı gıttık restore edıyorlardı.yenı halıde cok guzel olmus ama gercekten fıyat bakımından baya bi pahalı olmus... :?
 
Geri
Üst