reason cubase üstadları anlatıyor

quantize notes düğmesinin olduğu barda.. ennn solda "switch to edit mode" yazar üzerinde durursan. 3 yatay şerit üstüste bir ikonu var kırmızı turuncu mavi..
 
Arkadaşlar bende baktımki refill dosyalarını dönüştüremiyorum BAri davul ve kemanları reasonda yazıyım dedim. :)
Redrum da

a1
a2
a3
b1
c4
d6
d8

vs.. vs... yazmış olduğum pattern leri nasıl sıralıyacağımı bir türlü
bulamadım.herhangi bir demo açtığımda
alt tarafta sıralama gözüküyor.
Fakat sağ tıklıyorum sol tıklıyorum,Üst tarafdaki menülere bakıyorum,
İkonklara tıklıyorum,sol üst tarafta piano roll gibi birşey var,
ona tıkladığım zaman şaşırıyorum 8O :? :roll:
Dün gece ve bu sabah full uğraştım.

Galiba fl studio mantığıyla düşünmekten alıkoyamıyorum
kendimi. 8O

Sanırım sorunum ZEOS un sorununa yakın :!:
Arkadaşlar bu yazdığımız patternleri nasıl sıralıyabiliriz. :?:
Birde nnxt vs.. ile redrum ın pattern sıralama yöntemi aynımıdır :?:

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. :D

Kolay gelsin...
Bccsug
 
bccsug, redrum üzerindeki pattern bölgesinde patternlerini yazdıysan, zeos için önerdiğim yere gidiyorsun.(toolbarda en soldaki düğme)

açılan bölgeyi büyüt ki daha rahat çalışabilesin.
yine toolbarda soldan 6. düğme(show pattern lane) oranın aktif olduğundan emin ol. aşağıda "not automated" yazan bir yer çıkacak. hardal renginde oluyo sanırım. herneyse, oradan yine solda a1, a2 a3.... şeklinde pattern seçip oraya yukarıdaki kalem vasıtasıylla yazıyorsun. reason 2.5 manualinin 29. sayfasında ayrıntıyla anlatılmış durumda bunlar. karışıklık durumunda oraya da bakınız.
kolay gelsin.
 
Cevap için teşekkürler pyramind
sanırım biraz üstünde çalışmalıyım.
Gözler ve eller programa bir türlü
alışmıyor.
Ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin :elsallaa

Bir sorum daha var de nnxt de herhangi bir string kit açtik diyelim bunu nasıl yaziyoruz.
Birde en önemlisi diyelimki 3 tane redrum açtım kafama göre yazdım veya da herhangi bir demo parçası açtık.

Bu açtığımız demo parçası içindeki nntx yi alttaki pencereden
düzenlenmiş biçimde nasıl solo dinleyebiliriz.
Mixer kullanmadan tabi
alt tarafta nuendo,cakewalk,cubase deki gibi bir solo tuşu yokmu veya varda benmi körüm 8O

İşin aslı alt taraftaki pencere işlevlerini detaylı bir şekilde anlatıcak olan
bir arkadaş varsa sevinirim.Veya da alt taraf mantığı bizim klasik düşündüğümüz sıralama mantığından uzakmı :?:

Arkadaşlar biliyorum çok soru soruyorum ama işte reason da öyle bir
yorduki aklım almıyor. :kaydim

Özellikle Reasonla uğraşan arkadaşlara Kolay gelsin... :)
 
reason alışana kadar tam brir karın ağrısı, ama alıştıktan sonra, rewire ile cubase e falan bağlamadan bütün sequencing i yapmak mümkün.

şimdi, alt taraftaki pencerenin iki işlevi ve bu iki işlev için iki ayrı arabirimi var.

ilki, yani varsayılan olarak gördüğümüz yer, cubase deki gibi, bütün aranjmanı görebildiğimiz bölüm. bütün enstrumanların, hangisi ne zaman devreye girmiş renkli renkli görmek mümkün.

ikinci modu ise fruityloops ve cubase, ve neredeyse bütün sequencerlarda gördüğümüz "pianoroll" kısmı. burada solda piyano tuşları var. midi klavye veya yukarıda bulunan kalem ile, buraya istediğimiz notaları yazabiliyoruz.

tekrar söylüyorum, bu bölgeyi aktive etmek için, alt bölgenin toolbarındaki "EN SOLDAKİ" tuşa basmak gerekiyor. buna basınca, o an seçili olan enstruman(nnxt, redrum, şu veya bu) için herkesin bildiği, notaları yazıp silebileceğiniz "piano roll" kısmına erişmiş oluyorsunuz. sonra alt bölgeyi mouse yardımıyla tutup büyüterek veya sağındaki maximize tuşuna basarak rahat çalışmak mümkün.

bu moda geçen, ve daha önce bu tip yazılımları kullanmış herkesin bu aşamdan sonra bir sorunu kalacağını sanmıyorum. kalem ile istediğiniz notayı yazabiliyorsunuz(ben midi klavye kullanıyorum). yine bu bölgede yukarıdaki toolbardaki butonlar çok önemli. "show pianoroll"(gibi bir şey) aktif iken piano rollu görebilirsiniz. "show pattern lane" i açınca, redrum patternlerini sıraya koyabileceğiniz bir arabirim gözüküyor orda daha çok tuş var, kurcalamak gerek.

ama pianorollu açıp nnxt için veya başka bir enstruman için bütün notaları yazmanız mümkün.
 
pyramind bilgiler için teşekkürler.
:) çok işime yaradı üstünde çalışıyorum.
Bitirdikten sonra tamamı reasonda hazırlanmış kayıtları burada
yayınlıyacağım.Ve tekrardan fl mantığı ile anlatıcağım.
Tekrar teşekkürler :D
Kolay gelsin...
Bccsug
 
bu arada bahsettiğim 80 tane rfl nin sadece 10 tanesini browse ettiğimde goruyor olma problemim devam ediyor. onun dışında seçuk_ergen abinin bahsetmiş olduğu sample'dan yükle olayından bir kaç ses daha elde edebildim. yani devenin kuyruğundan biraz daha kıl koparabildik:)) kadıkoyden tanesini 2 milyona aldığım 5 cd'den.

bu arada istediğim kalitede mixler ve mastering yapmaya başladım ama bu site turkROCK olduğundan yani rock olduğpundan (tarzım tsm'den başlar ama her telden vuruyorum:)) pek göndermeye içim elvermedi.
korkularım oldu:))
 
Selcuk_Ergen demiş ki:
Bu sorununuzu şu şekilde çözelim o zaman.Bu indirdiğiniz refiller bireysel olarak hazırlanmış refiller ve genellikle akai dosyalarından hazırlanıyor ve bunları nnxtde değilde diğer samplerda preset şeklinde değil sample dosyası olarak (wav dosyası yükler gibi) yüklemeniz gerekiyor.Bir de bu şekilde deneyin.Çok kullanışlı bir yöntem değil çünkü sampleları kendiniz map etmeniz gerek.

sampleları yükleyemem sorununun bu olduğunu anladım. daha önce neremden okuduysam anlayamamışım, googledan arattım sorunu. sonra çözünce gelip yazdığını okudum anca anladım.

browse samples diyerek sesleri tek tek tuşlara map etmek gerekiyor. sancılı bir yöntem ama başka yolu yok. çünkü bu refiller mapped bir şekilde oluşturulmamış...
 
yok nota üzerinden çalışılmıyor reasonda. ama sibelius veya finale gibi bir programda notalarını yazıp midi oalrak export edip reasondan midi import edebilirsin. bence pratik değil ama...
 
Protools'da rewire ile Reason'a bağlanıp, davullar için o kadar kanal açmadan mis gibi davul yazıp sinkronize çalışılabiliniyor ve çok rahat oldu gerçekten. Protools'u yormadan davullara istediğiniz efektleri reasonda verebiliyorsunuz.
 
Arkadaşlar Ben reason'uda Fruity loops'uda yeterince kullanıyorum.Hatta yapanlarınız varmı bilmiyorum ama Kendi gitarımın sesini NN-19 veya NN-XT'ye uyarlayıp kendi gitarımın gerçekçi tonlarınıda alıyorum.
Merak ettiğim birşey var;(Çünkü burdaki forumda çok geçiyor) Acabab herhangi bir org(klavye)'u ses kartımın(Audigy 2 Platinum) midi in-out kıusmına bağlayıp reasondaki bateri ve bunun gibi enstrumanları orgumla kontrol edebilme şansım varmı.Eğer gerekirse cubase 5 programına da sahibim.
Bilenler yardım ederse çok sevinirim...
Çünkü Ben normalde gitarı çalıyorum fakat üzerine bateri eklmek için her zaman Metrononmla çalmak zorunda kalıyorum.

Lütfen yardım edin arkadaşlar....
 
tabi ki.. bu programlar zaten birincil olarak midi çıkış olan bir klavye ile kontrol edilmek üzere tasarlanıyor. reasonda, fruityloopsda, ve hatta görüp görebileceğin tüm modern "ses çıkartan" programları midi çıkışlı bir klavye ile kontrol edebilir, davulunu piyanonu, basını veya herhangi bir enstrumanını o klavye ile çalarak kaydedebilirsin.

ama her klavyenin midi çıkışı yoktur.
 
Geri
Üst