Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Mobiusun pre/post özelliğini kullanıyor musun? Bende de vardı. Çok memnundum. Özellikle filterın auto wahımsı efectini driveden önceye alınca çok güzel bir guthrie govan wonderfull slipry things soundu çıkıyor. Bence dünyanın en güzel modulasyon pedalı. Axe fx filanda var ben de ama rotary olsun si vintage phaser ı olsun, vibe ı olsun axe fx i gömer. Canlı performansı da çok iyi. Ben sattım, pişmanım. Siz sakın satmayın bence.
Bence direkt satsın. net alıcıyım.:D Şaka bir yana Bende merak ediyorum pre-post özelliği ne kadar başarılı -Modulasyon effectlerinde en nefret ettiğim şey 1-2 effect delay-reverb beraber eklenince fx loopta tonun boğulması, tiz kaybı..Bu ara radarımda ciddi ciddi olan bir pedal bilgi verirseniz sevinirim.

Açıkçası o özelliği pek kavrayamadım. Böyle sürekli efekt kullanan birisi değilim. Ancak midi üzerinden bir setup'a döndüm. Şu anda toplama bir prosesör gibi kullanıyorum pedallarımı. İçinde her efekt bulunması ve tek tuş ile karşıma gelmesinden dolayı mobius'u seviyorum ;)
 
DSC_0589.JPG
 

Dosyalar

  • DSC_0589.JPG
    DSC_0589.JPG
    165.5 KB · Gösterim: 196
Amplifikatörlerimde send/return buffer’ı olmadığı için effect loop’da reverb pedalımı kullanamıyordum. Ben de harici kullanılan bir buffer yaptım.

Kutuya yerleşimi aşağıdaki şekilde yapmayı tercih ettim. Bir ara daha iyi çalışan bir bypass switch hatta röle de ekleyebilirim.
EVR Image1.jpg

Pedalın boyutu üzerine iki normal boy TC Electronics pedalı koymak için ideal. Etiketler (hatta boyama) ile daha sonra uğraşacağım.
evr Image2.jpg

Biraz da bilgi vereyim:

Yaptığım pedal Mike Klein’ın Dumbleator’un FET tabanlı bir versiyonu olarak tasarladığı, Klein-ulator adlı FET tabanlı pedalın bir benzeri . Ceriatone lisanslamış ve kendisi üretip satıyor. Ceriatone Amplification

Öncelikle pedal işini gayet iyi yapıyor. TC HOF reverb pedalım effect loop içinde volüm seviyesine bağlı olarak sesi ciddi şekilde kırpabiliyordu. Bu durum ortadan kalktığı gibi efektleri de çok daha net duyabiliyorum. Ayrıca bu buffer ile ihtiyaca bağlı olarak sesi bir miktar boost etmek de mümkün.

Pedal transparan değil. Dumbleator da zaten transparan olacak şekilde de tasarlanmamış. Basları ve tizleri biraz azaltıp (bright switch’lerin konumlarına göre) hafif bir kompresyon da katıyor. 9V’luk adaptörle beslenmesine rağmen (Voltaj özel bir devre ile pedalın içinde 9V’dan 33V civarına çıkıyor) headroom’u gayet yeterli. Dip gürültüsü duyamadım. Sesi değiştirme şeklini şahsen beğendim. Effect loop da herhangi bir pedal olmadan da severek kullanılabilecek bir buffer.

Pedalı tavsiye ederim. Amplifikatörünüzün sadece +4 seviyesinde effect loop’u varsa gayet işe yarıyor. All tube konusunda aşırı bir hassasiyete bence hiç gerek yok. Görebildiğim kadarıyla bu iş solid state ile de gayet iyi oluyormuş. Alınız ya da kendiniz yapınız.

Bu arada: Effect loop’lar ve bu tip ürünlerle ilgili güzel bir yazı. Bunu okuyup pedalı yapmaya karar vermiştim:
Dumble-Style Amps Effect Loops: To Buffer or Not to Buffer? | Thaddeus Hogarth
 
Son düzenleme:
Geri
Üst