Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Abi iyi ki looper hariç bütün pedallarımı satmışım dedim, 900 liraya okko diablo+, 1350 liraya strymon mobius aldığımda bende bir sorun olduğunu farketmiştim de olay 4-5-6binlik pedallara dönmeden kendimi tedavi etmişim. 4binlik phaser ile evh phase arasında ne kadar km var onu da bilemiyorum artık ama demek ki ekonomisi var birileri ekmek yiyor ne güzel.
 
Son durum

IMG_0169 (1).JPG
 
Pedalboardunuzda true bypass ozelligi olmayan pedallariniz cogunluktaysa, ve cok sayida pedali birbirine bagliyorsaniz, ve ustune looper veya buffer kullanmiyorsaniz, devre disina biraktiginiz pedallar amfiden aldiginiz tonda bir miktar sinyal kaybina yol acabilir ve tonunuza etki edebilir. Bunu engellemek adina pedallarinizi 3'er 4'er gruplayip istediginiz pedali gercek anlamda bypass edebilirsiniz, ve istediginiz loop'u bir digeriyle beraber kullanabilirsiniz. Asagida tek kanalli bir looperin calisma sekline bir ornek gorebilirsiniz.

http://www.jacksinstrumentservices.com/shared/images/fx/single-true-bypass-vol/Setup 3.png

Looper'larin ikinci avantaji da pre-setler olusturabilmek. Cok basit bir ornekle birinci loopa overdrive ve compressor, ikinci loopa da fuzz ve modulasyon pedallarini baglarsaniz birinci loopu ritm ikinci loopu solo amacli kullanabilirsiniz - konserde veya provada bu pedallari tek tek acmak kapamak zamanlamalar anlaminda sikinti yaratabilir. Yukaridaki board'da dizilim asagidaki sekilde,

Gitar >> Loop1 (Wah) >> Loop 2 (Analogman + Direct Drive) >> Loop3 (Compressor + Phaser + iStomp) >> Loop4 (Chorus + Delay + Reverb) >> Fuzz >> Volume >> Ditto >> Amfi (Fuzz'i looper bypass'dayken kullaniyorum) Bypass tum looper'i devreden cikariyor, Tuner da tum devreyi duraklatarak sessiz bir bicimde gitarinizin akordunu ayarlamaniza olanak veriyor.

Tabii hasaa ses muhendisi degilim, profesyonel muzisyen de degilim, bu konuda eminim daha bilgili arkadaslar vardir. Bu arkadaslarin tavsiyeleri olursa ben de dinlemek isterim.
 
Epey yer açıldı, ben de diğer setup'tan iki pedal daha ekledim. Beelki ileride bir phaser alabilirim. Sound şu haliyle benim için harika. Yakın zamanda Iso-Box ile bir demo eklemeyi düşünüyorum yine. Maximizer tüm bu pedallar kaynaklı giden tizlerimi ve diğer frekansları geri getirme konusunda çok usta. Gt-2(shakti)'nin clean tonları da onunla birlikte güzel oluyor. Neyse, daha detaylı bilgiler ve örneklemeler için videoyu bekleyiniz efenim. Saygılar herkeslere.

DSC_0066.JPG
 
Son düzenleme:
Geri
Üst