Penalar hakkinda bilgi

Ne tur pena kullaniyorsunuz ? Pena sesi nasil etkiler ? Penalar tarzlara gore ayrilir mi ? Ozellikle tercih ettiginiz pena markasi - cesidi nedir ?
Bu sorular genel olarak herkesin isine yarar sanirim .
 
ah, asla "bu benim penam" diyebileceğim bir pena bulamadım. aslında dunlopun 3mm lik bigstubbyleri için diyebilirdim ama onun dış yüzeyi kaygan. terleyince uçup gidiyor elden. onun dışında bana kusursuz geliyor. ancak şu aralar jiö dunlop jazz3 e(siyah olan, kırmızısı yine kaygan malzeme bende bir sorun var aslında kayganlık konusunda, neyse :) ) alışmaya çalışıyorum, kaygan olmaması ve daha rahat expression vermeye yardımcı olması(sivri ucuyla) bunu denemeye itti beni.

ritm gitar(clean) için yumuşak penalar, distorted gitar için ise sert penalar kullanılır genelde. özellikle hızlı alternate picking için sert pena şart gibidir.

sesi nasıl etkliediğini kelimelerle nasıl anlatacağımı tam bilmiyorum aslında. biraz deneme meselesi...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
dogru haklisin..
buyuk sivri sert ucgen penalar , clayton in kurukafalilari (ama bi zaman sonra yalama oluyor) ve dunlop un 1.4 milimlik ustunde timsah resmi olan kadifemsi bir penasi ile rahat ediyorum.
internette pena icin gorilla grip diye bir krem gormustum penaya surup tuttuktan 45 saniye sonra parmaklarina yapisiyor ilginc birseydi.
ha bide simdi aklima geldi bazi penalar var bi tarafi yuvarlar cikintilardan olusuyor 12 telli gitar sesi verdigini duymustum dogru mu ?
 
bütün jim dunlop ların kusursuz olduklarına inanıyorum. ama işte bu benim penam, parmağımın uzantısı diyebildiğim tek pena dunlop jazz III. herkese öneririm. tek kötü yanı çok kaybolmaları... ayda en az 10 tane falan almak zorunda kalıyorum. ama değer. hatta fanatiklik derecesinde severim. internetten kutuyla almayı planlıyorum aslında :)
 
Benim için de en uygun pena Jim Dunlop Jazz III Kırmızı ve ya siyah. ilk günden beri aynı penayı kullanıyorum elime tam oturuyor. Tremolo picking için bana en ideal gelen pena Jazz III. İlk başlarda sertlik yüzünden pek alışamamıştım ama elime çok güzel oturduğu için sorun çıkarmadı pek (ellerim biraz küçüktür :) )
 
Ibanez hikizume 1 mm kullanıyorum. Süper pena. Zor eskiyor, sert ve ince, buna ragmen dokusu yumusak ve eli tutuyor, geniş yüzeyli oldugundan her türlü calıma uygun... Bundan dolayı cok sevdim.

JazzIII(siyah) eskiden kullanırdım, alternate picking icin hos ama iki kez calınca ucu eski tadı vermiyor, kucuk ve ayakta calarken insan rahat edemiyor dar yüzeyinden dolayı... sweeplerde ve pop-funky ritmlerde, özellikle ayakta calarken elinden düşmeyecek hafif ve geniş yüzeyli pena arıyor insan(gitarı petrucci' ninki gibi papyon modunda yukarı cekerseniz tabi sorun yok da, ben sevmiyorum. :) )

O timsahlı dunlop' u da bir kere birinden aldım, bir daha hicbiryerde bulamadım.

Bir de su kücücük dunlop' lar vardır, 2 mm kalınlıgında ucu sipsivri... Onları da her solo atmak icin cırpınan türk genci denemiştir bir dönem. :)
 
gecenlerde satriani nin imzali penasini gordum onu deneyen varmi ?
bu arada bu bahsettiniz hikizume ustu sari olan mi ?
 
benim bildiğim kaplumbağa var, ismi de tortex dir o penaların, uzun süre kullandım, onlarla a duygusal bir bağım vardır :) timsahlı bilmiyorum, lacoste var bildiğim onun da penası var mı bilemiycem.

bir de köpeğim var benim ismi pena, ama onun konuyla çok alakası yok :)
 
Mor Stubby Ak stubby Jim dunlopun Tortex inden stubby sine cokmodelini kullandım earny ball Pickboy Fender ibanez envayi çeşit ama hiçbiri Stubby kadar hoşuma gitmedi. ama söylediginiz ibanezi bir denemek istiyorum..
 
Selcuk_Ergen demiş ki:
Arkadaşlar o timsah mı kaplumbağa mı? :)
Yoksa hem timsahlı hem de kaplumbağalı mı var?

Kaplumbagalı olan her yerde var(tortex ve delrin' ler). Onları sevmiyorum zamanında kullandıysam da, dokusu malzemesi calıma etkisi, ucları vs. Timsahlı olanı(gator) bir kez Detay müzik' te Volkan abiden almıstım ta kac sene önce, baska yerde de bulamadım işte. Ama hikizume' yi buldugumdan beri de pek aramıyorum zaten. Ultex' i denemedim ama hikizume' ye benziyor olabilir.

http://www.jimdunlop.com/products/picks/index.html

Bu arada planet waves' in de güzel penaları var...
 
satriani penası kullandım ben. çok hoş penalar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ama jazz III ten sonra pena asya kıtası kadar büyük geliyor elime, kullanamaz duruma geldim yani. eğer büyük penaları seviyorsan steve'in penalara da bak. inanılmaz bir şekilde yapışıyorlar eline.

ama jazz III rules :)
 
Geri
Üst