Almanyada gitarımı ısmarlamıştım. Netten gitarın gelmesini beklerken gittim dükkanın birine pena almak için. Ibanez kutusu vardı sadece, baktım. Ben bilmiyodum tabi o zaman ne iyidir ne değildir. Rastgele 4 pena almıştım.
Bir tanesi kocaman bişeydi materyali iyi değildi hiç sevmedim.
Diğeri çok küçüktü plastikti ve inceydi oynuyodu vink vink.
Diğer ikisi ise Ibanezin Paul Gilbert imzalı modeli ile Hikizume idi. Bu iki penayı 7 aydan beri kullanıyordum. Paul Gilbert ile Hikizume materyal, kalınlık ve boy olarak tamanen aynıydı. Yanlız ben alırken Hikizumenin bir sürü modelini görmüştüm, offspring imzalılar (kurukafa), değişik modelliler vs: benim almamın sebebi ise Hikizumenin süper olduğunun bilmem değil, üstünde kaymayı engelleyici plastik noktalar olmasıydı. Bir başka modelinde de kum tanecikleri gibi bir şeyler vardı (sandgrip di ismi hatta sanırım). Bu plastik noktacıklar kaymayı önlüyor ama bir iki hafta içinde hepsi döküldü ve Paul Gilbert ile aynı hale geldiler.
İstanbul'a geldiğimde bu Hikizume'yi gitar öğrenen bir arkadaşa vermiştim hatta. Şimdi okuyunca yazılanları "vay be" dedim.
Bu bahsettiğim penalar 7 aydan sonra bile sağlam, çok ufak çentikler falan var ama sesi öyle ciddi anlamda etkilemiyor.
Jazz III'ü de o kadar övmüşsünüz ki, denemediğime pişman oldum, en kısa zamanda denemek istiyorum.