Fender Frontman 15R icin potans

Arkadaslar merhaba;

Elime bir yerden Fender Frontman 15R gecti. Cok super bir anfi olmasada beni idare eder diye durunuyorum su siralar. Yanliz anfinin sorunu sahibnin dedigine gore Gain potansinin arizali olmasi. Kendisinin degistirecek zamani ve bilgisi olmadigini soyleyerek anfiyi bana verdi.

Simdi gelelim benim soruma; Bu anfi icin gain potansi olarak kaclik potans kullanmak gerekir? (50K, 250K, 500K??)

Yada herhangi bir potans koysak ne gibi zararlari olabilir?


Yardim elebilecek herkese simdiden tesekkurler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cevabiniz icin tesekkurler. Anfi su anda elime gecmedi, henuz bir arkadasimda alinca icine bakarim. Peki illede fender potans kullanmam mi gerekli? Cunku fender potanslar ile markasiz yada baska markalar arasinda buyuk bir ucurum var ve amerikan getirtmek gerekli genelde.
 
Çok şart değil, aynı değeri doğru verdiği sürece Mars' tan da gelse aynı işi görür yalnız kaliteli potans kullanmayı tercih edin özellikle gain potansı için.Tahmini 100k olabilir (atış direk) ama potansın üzerinde mutlaka yazar, bir ihtimal amfinin devresi vs. vardır nette bir arama yapın oradan da görebilirsiniz. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
edizkralll demiş ki:
Çok şart değil, aynı değeri doğru verdiği sürece Mars' tan da gelse aynı işi görür yalnız kaliteli potans kullanmayı tercih edin özellikle gain potansı için.Tahmini 100k olabilir (atış direk) ama potansın üzerinde mutlaka yazar, bir ihtimal amfinin devresi vs. vardır nette bir Arama yapın oradan da görebilirsiniz. Kolay gelsin.

Tesekkurler hocam. Anfi devresini netten buldum. Uzerinde gain icin R20 volume icin R13 yaziyor. Deger yazmiyor. Bir baska forumda arkadaslar, R20 nin 100k reverse logaritmik, R13 unde 50K logaritmik oldugunu yazmislar. Artik su anda Insallah Anfinin elime gecmesini bekleyip icini acip, potanslarin tipine bakarak aynisini bulmaya calisacagim.
 
reverse yi bırak istanbulda standart elektronikçilerde log pot bulmak bile çok zor lineer potla idare ediceksin muhtemelen. illa onlardan takayım ve kaliteli olsun dersen forumdan tonguch nickli arkadaşa ulaşmanı tavsiye ederim.. kolay gelsin..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Merhaba

Hocam ben ingiltere'de yasiyorum. Eskiden Istanbul'da yasiyordum ama profilimi guncellemedim o yuzden istanbul yaziyor. :)

Zaten anfiyi aldim inceledim potlardan once jack girisinin degismesi gerekiyor. Ilk basta o problemi cozduktek sonra devreyi kontrol edecegim baska neler degismesi gerekli ve maliyet ne kadar bakacagim.
 
Geri
Üst