Objektif

Bi dileğim var, gerçekleşirse ne mutlu bana!

Tarih:17 Ekim 2003 Cuma Akşamı yer:Kadıköy Shaft Club

Bu konserinizde Nuri Kurtcebe'nin "Tek Başına" 'sını yorumlamışsınız. (bknz:Kontrolkulesi.com

Bu olaydan bayadır haberdarım ama bi türlü dile getiremedim, bilmiyorum ama nedense utandım.

Ya diyeceğim o ki,bu denemenizin bi yerlerde bi kaydı var mıdır ya?

Mesala şu arşiviyle ün yapmış bi DJ'imiz var, gerçi kendisinden burda bahsetmeye de çekiniyorum, tanımıyorum ama, ekşi sözlükte şahsına yapılmış kötü eleştirilri görünce yanlış bi referans olabileceğinden çekiniyorum, behsi geçen şahıs elinde dijital kamerasıyla dolanan sarı saçlı mavi gözlü kısa boylu bi Dj,Vj işte, Türk Rock Müziğin en büyük arşivinin sahibi, kim olduğu belli işte ya, şüpheleniyorum, belki o kanserin kaydını da yapmış olabilir diye.

Yeni albümünüze bunu koyma gibi bi düşünce var mı aceb?

Başka zamanlarda da seslendirdiğiniz oluyo mu bu parçayı?

Olası bi İzmit konserinde bunu çalmaya söz verebilir misiniz, kayıt cihazıyla geliim oraya!


Bi de burası yeri diil ama bu şarkının ilk yorumcusunun , Seyyal Taner'in, piyasaya sürülememiş o denemsini de bi yerlerden bulmak mümkün müdür aceb?


Nedense kendimi suçlu gibi hissettim ya!

Yanlış sorular mı soruyorum?

[/url]
 
Selamlar .Uzun zamandır siteye giremedim.Sevgili Mustafa.Tek Başına
bir Nuri Kurt Cebe bestesidir.Bu parçayı ilk yorumlayan Erkin Baba oldu.Daha sonra Kudret Kurt Cebe ,Kramp ve birçok sanatçıdan parçayı dinledik.Bizde Konserlerimizde o parçayı çalıyoruz.Tabi Daha Objektif saunduyla harmanlanmış halini.Birazda Kramp yorumuna sadık kalarak.Olası bir İzmit Konseri ki olmak üzere o parçayı bizden dinleyebilirsin.Hatta İstek yaparsan iki kere bile çalabiliriz. 😆 Selamlar...Vecdi... :metal :metal :metal
 
ya vecdi abi antalyaya gelcez demiştiniz geçen yaz için..hani nerelerdesiniz bekliyoruz burda ya..valla öss yaklaşıyo dışarı gidersek bi daha antalyada böyle tayfa bulamassınız haberin olsun!!! 🙂
saygılar...
 
Vecdi abi cevabın için teşekkürler.

Ben "Tek Başına" ' ya taktım kafayı ya!

Bunu dile getirmekten çekinmeme gelince, başkasının besteleriyle size yüklenmemdir.

Kramp yorumuna sadık kalmanız çok sevindirici. Gerçekten de en iyi versiyonu bu. Dedikleri gibi, bi parça eğer cover'lanıcaksa eskisinden,orjinalinden daha hızlı bi tempoyla yapılması her zaman daha çok ilgi görür.

Bu parçaya kafayı öyle bi taktım ki bütün versyonlarını bi çırpıda toplayıverdim. Sadece, dediğim gibi ilk seslendirenin, Seyyal Taner'in piyasaya sürülemeyen o kaydı (kaynak: Deniz Durukan'ın Seyyal Taner'le yaptığı röportaj) yoktur elimde, ki kaldı ki bu denemenin kaydının yapıldığından bile emin diilim ama Nuri Kurtcebe'nin en sevdiği deneme de bu olmuş diyor KERTENKELE nickli,bu ülkedeki yerli rock müziğin en büyük arşivinin sahibi (bknz:ekşi sözlük).

Vecdi abi umarım bi gün yolunuz buralara(İzmit) düşer, sabırsızlıkla bekliyorum, gerçi umrumda diil ya, valla İstanbul'da bi daa bi yerde sahne aldığınızı duyuyiim uçarak gelcem ya! Var mı bu yakınlarda bi sahne alma durumu?
 
Faruk Şu anda Ogün Sanlısoyla çalışıyor.Biz müzikal olarak birlikteliğimizi 2 yıl evvel sona erdirdik.Çok sevdiğim bir arkadaşım olduğu için arada buluşup kafaları çekiyoruz.Birbirimize gaz verip Körler sağırları ağırlar durumu yapıyoruz.Ayrıca çok kaliteli bir Müzisyendir.Ortak çok şeyler yaşamıştık. 😆
 
Hayatımdaki en iyi arkadaş en iyi dostum ve kardeşim bu sabah kafasına bir kurşun sıkarak kendini öldürdü canımdan can koptu 🙁 Bunu buraya yazmamın sebebi bana Objektifi tanıtan ve sevdiren sevgili arkadasım kardeşim gökhandır arkadaşımı sizin konserinizde çok anmak istiyorum vecdi abi bu mümkünse yapabilirmiyiz? Sizi üzdüğüm için özür diliyorum çünkü sizi çok severdi böyle birşey yapabilirsek sanırım kardeşim çok mutlu olacaktır 🙁 Sevgiler... 🙁
 
Ne kadar samimi ne kadar sıcak bir hava var ya bu başlıkta! 😀 Tebrik ediyorum! Sizi bir kere TRT2'de Desibel'de izlemiştim, orada da "Davet edildiğimiz her yere gideriz, ne olursa olsun, en kötü ihtimal akustik gitarlarımızı alır geliriz!" demiştiniz, çok saygı duymuştum! 😀 Şimdi daha da bir saygı duydum! Tebrik ediyorum! 😀

Bu arada başınız sağ olsun diyorum, üzüldüm gerçekten de! 😢
 
Vecdi abimin bana yaptığı iyiliği hiç ama hiç unutmayacağım onu çok seviyoruz cenaze yarın kalkıyor gelmek isteyenler satanistliği kınamak isteyenler varsa bekliyorum yarın yerini haber verecem buradan!
 
açıkçası objektifi yeni duydum,ama deli ilgimi çekti yorumlar ve hayranlarla diyaloğunuz..en kısa sürede sizi dinlemeye çalışıcam... bi de Atak arkadaşa çok çok başsağlığı diliyorum ve orada bulunma ihtimalim olmamış olsada satanizmi içten kınıyorum...orda olup destekleyemesemde düşüncelerimle yanındayım arkadaş.
 
1 ila 12 saat arasında yapılan uzun yolculuktan sonra spermlerden yalnızca bir tanesi yumurtayı döller ve oluşum bu noktada yaşamsal savaşın ilk mücadelesiyle birlikte başlamış olur.Ana Rahminde geçen ki büyük bir ihtimalle çok sıkıcı 9 ay 10 günlük asıl oluşum süreci hayatımız boyunca arayıp durduğumuz o ışığa ulaşmamızla beraber yoğun bir şekil almış olur.Çocuk doğumdan itibaren etrafını saran virüslere bakterilere ve çıkar gözlü diğer canlılara rağmen bir yaşam mücadelesinin içinde bulur kendini.Bazıları bu mücadeleye hiç başlamadan kendilerini bitirirler ve ya bu yaşamdan çekip giderler yada bir robot misali ömürlerinin sonuna kadar yönetililmeye hazır bir şekilde yaşadıklarını sanıp dururlar.Fikir üretip bu topluma güzel bir şeyler katmak yerine asalak olup toplumun öz değerlerini kemirir ve sadece bunlardan beslenirler.Toplumun öz değerleri bana göre sevgiden geçer.Şu anda Dünya üzerinde hiç bir oluşum bu sevgi denilen öz değeri tam anlamıyla anlayabilmiş yada anlamak için uğraşmış değildir.Sebebi bizim insan olarak hayvansal sahiplenme sürecini henüz aşabilmiş olmamamızdan kaynaklanmaktadır. Daha geçenlerde kızını bir çocukla herhangi bir şekilde ilişkiye girdiği için öldüren Babayıda gördü bu toplum.Üstelik kızının yakarışlarına rağmen eline aldığı bir kabloyla boğarak.Burada hangi değer yargısı sorgulanmalı sizce .Sevdiği bir kişiyle ilişki yaşayan kızmı yada onu çok sevdiği halde toplumun yargılamalarına dayanamayarak sahiplenme iç güdüsüyle birlikte öldüren Babamı.Aşkı sevgiyi doğru olarak yaşayamamış bir toplumuz ve sonucunda olanlar gerçekten dehşet verici.Ayakta durmamız ve yaşamsal mücadelemiz olan sevgiyi toplumun bütün katmanlarına ulaştırmamız gerekirken yanımızda olan ve bu topluma çok şey katacağını umduğumuz bir arkadaşımızı bir bunalım sonucu ne yazık ki bir daha geri gelmemek üzere kaybediyoruz.Üstelik kendi elleriyle yaşamına son vererek.Bu bu kadar kolay olmamalıydı sevgili Gökhan.Sana ve diğerlerine toplumun aydınlanma sürecinde ihtiyacımız var.Sen bu yolu seçerek belki kendi hür iradeni kullandın.Keşke seninle tanışmış olsaydık ve oturup iki çift laf edebilseydik.Ama arkanda bıraktığın bizler birer çığ gibi büyüyerek kendi üzerimize düşen İnsan olmanın verdiği tüm güzellikleri dağ taş dolaşıp önümüze her çıkana anlatacağız.Senin acın yüreğimizde ve bu şekilde başka Gökhanlar olmaması dileğiyle.
 
Sevgili Atak.Özür dileyecek bir şey yok.Gökhan bizleri sizlere anlatan ve tanıtan bir kişi ise eğer tabiki bu sayfalarda yer alacaktı.Ayrıca bilmem ne Gazetesinin baş sayfasından daha çok buraya yakışırdı.
 
objektif deyince lise yıllarımı hatırlıyorum. eko tv de kıvırcık uzun saçlı bir abiyi hatırlıyorum. yanlıuş hatırlamıyorsam adı güven erkin erkal idi. sonra aklıma 657 geliyor. cd sini 2 sene arayıp sonra da izmirde bir müzik markette bulup nasıl sevindiğim... tabi şimdi o kalitede rock müzik yapanlar var mı? cevabım yok...
 
Atakoviç başın sağolsun.

Ah Vecdi ah, ne kadar doğru söylüyorsun. Artık üzülemiyorum, sadece kızıyorum böyle haberleri duyunca.

Ne olursa olsun, yaşamın her ânı iyisiyle kötüsüyle yaşamaya değer, boşuna intihar tartışmayı yasaklamadım bu forumlarda. Keşke o kelimeyi beyinlerden de yasaklayabilsem, o kavramı yasaklayabilsem, silebilsem zihinlerden.
 

Geri
Üst