M-audio Fast Track Pro'nun Progamlarla Uyumlu Olamaması

Merhabalar,

Amerika'dan Sıfır olarak M-Audio Fast Track Pro aldım. Eskiden de Behringer'in 150 liralık ucuz bi ses kartını kullanıyorudum ve hiç bir problemim yoktu. Neyse problemime geleyim, anladığım kadarıyla ses kartında donanımsal olarak bir problem yok. Amplitube 3 ve alt serilerini, Guitar Rig 4 pro, Cubase 5 gibi programları kullanırken ses alamıyorum, Input ve Outputların da ses geldiğine dair bir belirti yok! Ancak bilgisayar kapalı dahi olsa ses kartına kulaklığımı ve gitarımı takıp ses kartını açınca clean ses alabiliyorum. Anlıcağınız bilgisayarım kabullenmiyor ses kartını, Bu arada Win 7 x64 kullanıyorum. Yabancı forumlarda da hemen hemen bi 10 saatimi harcadım. Ayrını sorunu yaşayan bir çok insan var ve öneri genellikle ASIO4ALL yüklenmesinden yana fakat çözüm olmuyor malesef.

DENEDİĞİM ÇÖZÜMLER;

+ BIOS dan ses kartını etkisiz hale getirmem önerildi ama pek beceremedim.
+ Driverlerı silip defalarca yükledim.(1 seferinde M-audio donanımı yüklenmesine izin vermeyince, ASIO4ALL devreye girdi ve programlarda Input-Output çalışmaya başladı ancak bana ulaşan yine ses yoktu.)
+ 24 bit den 16 ya düşürdüm ses kalitesini değişen bişey olmadı.

Ayarlarımı Resim olarak buraya koyuyorum. Bakarsanız, yanlış bişey görürseniz ve uyarırsanız sevinirim.

http://img824.imageshack.us/g/81422127.jpg/

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


NOT: Bu sorun yalnızca benim yaşadığım bişey değil bir çok farklı firmanın ses kartını kullanan kullanıcılarda yaşamış ve çözümleri hep aptal saptal bi şeyden olmuş. Bende kendi çözümümü bulmak istiyorum, yardım ederseniz sevinirim.

Teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Özetle; ses kartı bağımsız olarak çalışıyor. Ancak hiç bir programla uyum sağlayamıyor. Örneğin winamptan çıkan sesleri kulaklıktan alabiliyorum ama guitar rig, amplitube vs den herhangi bir tepki alamıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bide bu hatayı vermeye başladı.. Bu arada BIOS dan diğer ses kartını kapattım.
6.png


(Konu zaten en yukarıda kalkıpda laf etmeyin, çok pis dalarım, agresifim... :p)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Beyler sorunun kaynağı win7 64x olmasındanmış. XP de farklı bi bilgisayarda vistada da farklı bi laptopda denedim sorun yaşamadım, çokda güzel verim aldım.

İlgi ve alakanız için ne kadar teşekkür etsem azdır.
 
Geri
Üst