David Gilmour Tonu Hakkında

Evet gitarı çok güzel yapmışlar bende çıktığında bakmıştım deliklerine eskitmelerine kadar aynı tonunu bilmiyorum o ayrı tabi.Ben de düşündüm görsem ne derdim diye tahmin ediyorum abi o anda hiç bişey söylenemez ama bi konsere gelicekmisin diye sorsaydın keşke.
 
Hocam o an gerçekten ne yapacağımı bilemedim. Gilmour abi'ye "ben senin en büyük hayranınım, bırak official kayıtları bütün bootleg kayıtların var" filan dedim. Gerisini sen anla artık :)

öm'ye cevap yazdım.
 
abi nöbet bekliycem sultan ahmet de. herkes gelio o da gelicek illaki :D seni bulacam!!! Saçlarımı ağarttın, ömrümü yedin diycem. Gençliğimin katili.
 
David Gilmour tonu :) o tonu yakalamak çook zor çünkü herkezin dediği gibi David genellikle müthiş bendleriyle o tonu veriyor.Sizin bütün bunlardan önce bendlerinizin oturması gerek burada hiç bir kimse benim kadar bu işe derinlemesine girmemiştir.Bikere bossun şu anki en kral pedallarınız getirin benim Vintage japon malı Boss CE-2 ve DD-2 pedallarımın tonunu vermez.

Sonra denildiği gibi Lambalı bir overdrive gerek.

Sonra EMG DG-20 manyetik sistemi gerekki bu sistemi çözmem çok ciddiyim 1 ayımı aldı ama emin olunki şu an normal bir stratın aldığı tonun bin mislisini alıyorum.Ama bildiğiniz tone potans ayarlarıyla alakası yok çok ince bir detay var.

Delay konuşulmuş ben DD-2 den çook memnunum
ama David bir delaya bağlanmamış bugüne kadar idolüm Replicadan tutun dd2den çıkın rack delay sistemlerine kadar hepsini kullanmış

Sololarına dikkat edin %90 nında Chorus ve Delay hakimdir sonraları Comp Flanger v.s. gelir.

Kısacası ben david gilmourla yatıp kalkan biri olarak bu işe yaklaşmak zor ama gitarınzın sağlam bir emg dg 20 manyetiğe ve sağlam bir ERNİE BALL 10 numara tele sahip olması gerekir.

AMA İLK OLARAK MÜKEMMEL BİR SOL EL :)
 
Geri
Üst