Slayer Grubunun Tonu Ve Ekipmanları Hakkında

Arkadaşlar ben slayer ve benzeri müzik türünü çok dinleyen ve dolayısıyla seven biri olarak slayer'a yakın sound yakalamam için neler gerektiğini öğrenmek istiyorum.Ben bu işlere yeni başlayan biriyim.Beginner aşamasındayım daha ve yeni amfi aldım.Marshall MG15cdr aldım ama beni tatmin etmiyor.Gerekli ve yardım edici cevaplar gelirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
bak öncelikle sana söylemem gereken bi şey var gerek hanneman olsun gerek kerry olsun emg81 kullanıyor ve bu sounda bu manyetiğe borçlular diyebilirim. ilk olarak gidip bi tane boss mt2(metal zone) adlı pedaldan al yada 2.elini bul bu siteden. elindeki anfi ev için oldukça doyurucu ve tatmin edici bi anfi fakat pedal kullanmassan her anfi kötü gelir. dediğimi anlamışsındır sanırım. gitar olarak jackson yada b.c rich tavsiye etmelisin.
 
Abi sana diyim, Emg-81 ve marshall jcm-800 amfi ile rahatça slayer tonu yakalarsın. Fakat bu setup'ı pek rahat oluşturamayabilirsin. ($$$$). Gitar farketmez. MT2 ile alacağın tonların slayer ile alakası olmaz onu da söyleyim.
 
jeff abicim mt2 ile pek alakası yok ama elindeki anfinin distortionu yetmediği ve fiyat/performans bakımından en sert ve slayer'a yakın distortion'u elde edebileceği alet olduğu için önerdim :D
kötü mü yaptık ya anaaa...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
SLAYER SOUNDU yakalamam için

Abiler (abimi demem gerekiyo bilmiyorum ben 21 yaşındayım) cevaplarınız için öncelikle çok teşekkürler,neyse tıraşı keselim.
Emg-81 kullanıyolar demek,eveet sanırım oyle bişey,ama ben bunu nasıl alırım,mg15cdr amfimi zor almışım ayrıca öğrenci bi adamım ben yaa.
Abi biriniz mt2 ile slayer'a yakın ton alabilirsiniz diyo birinizde alakası yok diyo,yanlış anlamayın sizin birbirinize karşıtlığını söylemiyorum.Benim kafam karıştı,şimdi
Slayer' yakın sound alabilmem için bana tam olarak gerekli en yakın pedal nedir(ha bu arada pedalla olacak bi iş gibide olmadığını biliyorum slayer sound'unun ama yakın tonlar,benzeri sert tonlar,tatmin edici thrash metal tonları benim istediğim) pedalı acaba bileniniz var mı ve fiyat civarı nedir 100$ civarı olsa iyi olur?
Emg-81 bizi aşar,gücümüz yetmez(fiyatınıda bilmiyom ya ama garanti pahalıdır + buna uygun amfide alacam ki ben şu anki amfimi zar zor almışım)
Not:
Skull_krusher dediğinde biraz mantıklı ol,jeff henneman ve kerry king gibi çalabilen çok ender gitarist varken benden,daha yeni başlayan biri olarak(başlığımda belirtmişim) bunu beklemen çok saçma be.
Benim istediğim slayer'a yakın tonlar yakalayarak,daha azimle,zevkle,bıkmadan çalmak ve çalışmak,çünkü şu an zevk alamıyorum.
Always_thrash
Long_live_thrash_metal_
 
abi senin ihtiyacın olan ve bunu en iyi yapabilecek en ucuz alet mt2 'dir 2.elini 75 dolara felan bulabilirsin heryerde..durumunu çok iyi anlıyorum bunu bil. o anfi hiç de kötü bi amfi değil. tek eksiği distortion larının biraz yetersiz kalmış olması.
 
evet mt2 iyi bir çözüm gibi

benim internett ebi arkadaşın slayer raining blood kaydını dinlemiştim gayette uyuyordu. işin ilginci adamda ibanez s370 kore bir gitar , zoom 505 ve marshal 45watt combo amfi vardı. yani slayer tonu çok zor olmasa gerek yakalaması mt2 şimdilik iyi bir çözüm gibi bencede.
 
bende mg15rcd var,ben acayip memnunum gain kanal1ndan,pedal kullanm1yorum(ama var),belki bana iyisi gelmistir,ilk zamanlarda iyi ton alam1yordum,v1z v1z gibiydi,ama su an pmlerde ve 5li akorlarda acayip dip sesi ve karanl1k sound al1yorum,distortioni cok iyi, mesela bir fender 15wattl1k(frontmanler) kesinlikle distortion al1nam1yor
bence bir mg15rcdinin gain kanal1n1 humbuckerl1 bir gitarla dene,kendin karar ver. slayer sevmem ama bir grubun soundunu yakalamak icin ekipman gerekiyor,en az1ndan birkac seyin king kerryle ayni olmali.
sert sound mesele degildir bence,yani mg15rcd yetmedi,bir mt-2 sana cok sert bir sound sagl1ycakt1r.(ama slayeri yakalar m1s1n bilemem)
 
Benim dikkatimi çeken bir olay var ki sanırım bunu hepimiz zamanında yaptık.......

Gruplara genel soundlar katmak........

En g.tü boklu albüm kaydında bile adamlar senin rüyalarında göremeyeceğin sistemler kullanıyorlar. Bunu düşünürsek adamların soundunu yakalamaya çalışmanın hiçbir mantığı yoktur.
Bana kalırsa yapacağın en mantıklı iş, elindekilerle South Of Heaven çalarken duyduğun, kulağına en hoş gelen ton ile çalmaktır!!!.....
Şarkıyı zaten o adam gibi çalamazsın! bir kere adam o şarkıyı kendisi yapmış, o herifin çocuğu o şarkı!!! sen nasıl olurda o adam kadar hissederek çalabilirsin ki, işte olayda burada kopar zaten, çaldığını hissederek çalmazsan ne kadar çalarsan boş...Taklit yeteneğinden başka hiçbir özelliğin gelişmez böyle şeylerle.
Tabii ki bazı şeyleri anlayana kadar böyle devam etmekte fayda var.neyse sen böyle devam et, kolay gelsin.
 
Bu arada PODxt'de çok güzel Slayer tonları var. Netten indirdim. Tam olarak reing in blood ve south of heaven'daki tonlar birebir modellenmiş. Zaten kerry king amp olarak jcm-800 kullanıyor, ton oluştururken pod'da jcm-800'ü seçtiğiniz anda büyük ölçüde slayer'ın karakteristik soundu oluşmuş oluyor.
 
Bence iyi bir Slayer Sound'u yakalamak için Abonoz Klavye ve Alder Kasa bir gitar sonra EMG Pickups'lar (81-85) Rocktron Pre-amps (Chemelion), Ada Power Amps G500S tavsiye ederim :) ))

Kolay gelsin.....

:D :D :D :D
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

Not:Arkadaşlar yanlışlıkla tekrar başlık açtım lütfen onu dikkate almayı,cevaplarınızı buraya yazmaya devam edersenis sevinirim.......
Skull yapmaya o zaman hiçbi grup cover çalışması yapmasın.Olurmu oyle sey ya.Çalmaya yeni başlayan biri olarak benden beste yapıp çalmamımı bekliyorsun yapmaya.
Slayer'da başlarda judas priest,maiden coverları yapıyodu yapmasın mı yani.
O kerry dediğin adamda bi zamanlar başkasının şarkısını çalıyodu,çünkü ozaman çalmayı ö
ğrenmeye çalışıyodu benim gibi yani yeni başlayanlar gibi.
Abicim PODxt,Abonoz Klavye ve Alder Kasa bir gitar sonra EMG Pickups'lar diyosunuz
ama kusura bakmayın ben bunları anlamıyorum nedir bilmiyorum çok cahilim
daha ama sizden boyle bilgiler almak tabiki hoşuma gidiyor,sağolun varolun
ama ben bana uygun pedal tavsiye ederseniz sevinirim çünkü o dediklerinizi alma şansın yok(eminim pahalılır)
boss un metal zone'u bana tavsiye edenlerin sayısı sizlen beraber
artmaya başlıyor.Onu almayı düşünmeye başladım,ama malum ben Trabzon'dayım,
onu burada bulabilmem imkansız.Ankara'ya geldiğim zaman alırım artık,
sizce Ankara'da nerede bulabilirim,daha doğrusu bulabilir miyim(sıfırını) bileniniz var mı?
Kıvılcımda veya zuhalde bulabiliriz herhalde.Bide sıfırı 90 dolarmış sanıyorum.
Colldog yazdıkların tam okunmuyor veya ben okuyamadım,
aynı amfiden en iyi ses almam için(senin gibi,belkide bende mi sorun var ama hiç sanmıyorum
her türlü şey yaptım) neler yapmam gerektiğini yazabilir misin.
Cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar
Yaşasın Heavy Metal
 
yazimda 1"ler "i" olucak,sistemimde bir sorun var sanirim..

valla ben cok iyi tonlar aliyorum,sende de mg15rcd(ama park olan modeli degil) varsa sende alirsin az cok,yani cok kotu, hic ton alamiyorum diyorsan gitarinin ton dugmesinden ve amfinin eq.sundan sonuc alana kadar ayar yapmani oneririm,en iyi sistemler bile ince ayar yapilmadan sonuc vermez,yani sen gidip mt-2de alsan,1000 dolarlik marshall jcmde alsan,degmezmis bak yine istedigim tonlari alamiyorum diyebilirsin..

he tabii su an kullandigin gitarda cok kotu olabilir,eger oyleyse seni ne pedal ne pre-ampler kartarir. :)
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

80-100$ arası verebilirim
Analog pedallarda fiyat gerçekten çok fazla fark yapıyo mu,yani 100$ ile 200$'lık pedalın en buyuk farkı fiyatımı yoksa...........
Cooldog aslında çok kötü tonlar almıyorum,dediğin gibi tonlar güzel aslında.Benim amfi park tipi değil,yani klasik amfi tipinde(park amfide ne oluyo bilmiyom)
Ben şu ana kadar amfinin fişini direk olarak pürüze takmıyodum ara kablo kullanıyodum bu yüzden ses boğuk,yankılı ve çok kötü geliyodu,
ama şimdi çok daha iyi ses ve gain.(memnunum amfimden)Zaten marshall'ın clean tonuna laf edilemez.clean ton gain den çok daha iyi ses veriyor.
Ama daha iyi soundlar yakalamak için tavsiyelerinizi dinlemeye ve cevaplarınızı okumaya hazırım.
Gitarıma gelince ben gitarı rockmarketten kazandım abi.Adi bişey gönderdiler markasıda vivace yazıyo ben hiç duymamıştım,duyanınız var mı?Fiyatınıda 150$ dediler.
Bu arada en iyi sert tonları veren gitar markası nedir?
Bu ne ile alakalıdır,manyetiklerle mi?
 
Analog bir sistemi kurmak 80-100$ dolara olacak iş değil. Bence senin yapacağın en iyi iş ikinci el, temiz bir multi-efekt prosesörü almak. (örn. zoom 505II, rp50, rp80 vb.)

Trabzonda olman senin için negatif bir durum

http://froogle.google.com ve http://www.google.com ' da bir araştır.

www.srvmusic.com a bir bak orda ikinci el çok şey var ayrıca telefonlarıda var konuşup öğren.

Zoom'u LayLayLom getiriyor(pek tavsiye edilmez ama)
İstanbul: 0212 243 55 07
Samsun: 0362 233 19 97 (en yakın bu herhalde sana)

Digitech'i de Zuhal getiriyor
0212 249 85 10

Sıfır almayacak olsanda bir konuş fiyatlarını bir öğren, Trabzon'a gönderip gönderemeyeceklerini, göderirlerse nasıl gönderebileceklerini sor.

Hiç olmadı ben İstanbul'dayım aklına yatar da bahsettiğim aletler hakkında fikir sahibi olup almaya karar verirsen ben sana yardımcı olurum.

"En iyi sert gitar tonları" konusuna bence pek girme, konuyu dağıtma, şu anda ihtiyacın olan şey o değil sanırım.

Kolay gelsin
 
bencede girme en sert gitar firmasi filana..

biraz zevke gorede degisiyor,yani tondan tona fark var,biri en sert jackson der,digeri yok ibanezler daha iyidir der.
sanirim sert deyince en basta soguk ve harsh tonlariyla b.c.rich gelir...ne seveirm ne tavsiye ederim :)
 
Yurdum insanının diğer bir sorunuda şu:

Anlamamak, anlamadan tepki göstermek........

Bak kardeş ben oturmuş sana ne anlatmaya çalışıyorum sen ne diyorsun bana.Ben sana diyorum ki benim ve diğerlerinin yaptığı hataları yapma! Sen diyorsun ki kimse mi hata yapmıyor?Bende diyorum biz yaptık arkadan gelenler yapmasın!!!

Ben sana, kardeşim gidipte aynı sesi çıkartmak için kendini yırtma ki zaten 150$a bunu yapamazsın hiç uğraşma......Sen git kendi kulağına hoş gelen tonla çal, başkasına bakma.
Sana cover yapma falanda demedim, aksine cover yap ama şarkının olmadığı bir şekilde çal şarkıyı ... (bkz. Turn The Page By metallica,Whiskey in the jar by metallica) Şarkıyı aynı şekilde çalmanın hiçbir manası yok diyorum.ok .

Kolay gelsin sana başarılar..........
 
Geri
Üst