silent hill

bu başlık biraz erken açılmış bir başlık olabilir ama şimdiden 2006 yılında gelecek olan filmi tartışmak yerine her serisi bir sanat eseri olan oyunlarından bahsedelim. içinizde benim gibi bu oyunun fanatiklerinden vardır umarım. şu ana kadar piyasaya çıkmış oyunları sırasıyla silent hill, silent hill 2, silent hill 3, silent hill 4 the room ve 2005 yılında çıkacak silent hill 5 the shadows of the past. insanı gerçektende korkutacak oyunlardır bunlar. akira yamaoka adlı japon müzik adamının oluşturduğu şarkılar bu oyunların gücünü daha da arttırıyor. müzikler yanında her oyunun hikayeside çok ilginç. the order adlı tarikata mensup çeşitli manyakların bir zamanlar harika bir yer olan silent hill adlı kasabayı çok korkunç bir yere dönüştürmeleriyle ve her oyunda farklı olan kahramanlarımızın bir şekilde bu kasabaya düşmeleriyle yaşadıkları olayları konu alır. ama bu oyunlarda en önemli karekter (özellikle 1 ve 3) alessa gillespie adlı acıların acısını çeken kızdır. neyse daha söylenecek çok şey var ama birazıda size
 
filme evet daha bi var ama oyunlar iyidir son oyunu benim pc de calismasada serinin öbur oyunlarini severim....

film hakkinda bildiklerim en buyuk aday basrol icin Johnny Depp ve Charlize Theron..Johnny olursa iyi olur diye dusunuyorum o adamin bu tur filmlerde oyunculugunu seviyorum...yönetmen pek tecrubeli biri degil ama böyle bi filmde baya calisir yapar bi seyler gibi geliyo bana...
 
tek kelimeyle mükemmel,özellikle ilk oyunun başındaki demoya ait müziği hiç aklımdan gitmez..Kaotik bir oynanışa sahip,benim kabuslarıma benziyor biraz aslında:)

Bir kapıdan giriyorsunuz,sonra çıktığınızda bir de bakmışsınız mutfak lucifer"in yatak odası olmuş..

Bir de o radyodan çıkan sinir bozucu ses..

Denemeyenler için üzülürüm doğrusu..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Daeron demiş ki:
Silent Hill 3 oynamıştım.O Alessa adlı küçük olan kız mı?Hani şu zırt pırt etraftan çıkıp karşımıza çıkan?
o kız 2'de var. eğer 1'i oynadıysan o alessa'yı görebilirsin. bu alessa adlı kıza ''tanrı'' dedikleri şey tecavüz ediyor ve kızın icinde oluşan bebeği çıkarmak için kızı yakıyorlar. kız 7 yıl boyunca alchemilla hastahanesinde bir doktor gözetiminde (doktorun adını unuttum) karanlık ve gizli bir yerde tutuluyor.burda çoçuğu doğuruyor. çocuğu ilk kahramanımız harry mason buluyor. çocuk 7 yaşına basınca silent hill'e gidiyorlar bir kaza sonucu çocuk kayboluyor ve silent hill burda başlıyor. 2'de james sunderland ile oynuyoruz. 2. serinin alessa ile alakası yok ama. tabi bunlar benim anlayabildiğim şeylerle oluşturduğum hikaye.oyun türkçe olsa çok harika olurdu.
 
mükemmel bi oyun ikisini oynayarak tanıdım ve çok sevdim züper sefdim tam bana göre 3-4ü ekran kartı yokluu sebebiyle oynayamadım 1i de o da play stationda warmış sanrım onu da oynayamadım ama çok severim sadece 2yi oynayarak beni kendine balamış bir oyundur o bulmacalarını ortamını verdi korkuyu ve çalan müzikleri züperdr
soundtrackleri başlı başına bir olaydır kesinlikle tavsiye ederim dinleyin mükemmeldirler
hepsini indrdim şahsen :p
 
"In my restless dreams,
I see that town:
Silent Hill..."

Inanilmaz detaylarla donatilmis bir sehirde (sokak isimlerinin bile oyunla baglantisi var...) geçen, inanilmaz atmosferiyle (Içinde hiç bir yaratigin olmadigi, hiç bir yaratigin çikmiyacagini bildiginiz bir koridorda bile insani sonua kadar geren), Akira Yamoka'nin oyunla muhtesem uyumlu müzikleriyle, sen ben bizden biri diyebilicegimiz dogal karakterleriyle (O Heather yok mu... Yanan iki maddeyi karistirip elini yaktiginda ciglik atmamasi için agzini kapatmasi ve küçük bir kiz gibi köseye sinmesi. O an yanimda olasa sarilirdim :roll: ), bunu yapan psikopat olmali dedirticek canavar ve özellikle mekan tasarimlariyla (3.oyunda cidden zihnin en karanlik yönlerini zorliyicak derecede tasarimlar vardi. Yaratiklar çok iyi degildi evet ama o mekanlar... Bir deha ürünü) senaryonun islenisiyle kült denebilicek tek öte güzel bir oyun serisi. Bu seriyle ilgili ne desem azdir.
Ilk oyunu oynayamadim. Ama hakkinda herseyi her detayi, birden fazla walkthrough'yu ve oyunla ilgili gizli sakli herseyi okudum.
Ikinci oyunu iki defa bitirdim (Ki ikinci bitirisim gizli olan rebirth ending'ti), gizli olan dog ending'in videosunu buldum bir yerden (Ne yazik ki hiçbir Ufo ending'i bitiremedim). Maria'nin çekiciligiyle büyülendim, Suicide Ending'te Mary'nin gerçek mektubunu okuyunca agliyicak kadar oldum (En sonundaki James, you made me happy demesi yok mu. Muhtesem bir seslendirme, denizin altindan kamera çekimiyle. Izleyenler varsa demek istedigimi anlarlar.)... James'in gerçegi ögrendigi sahneyi kim unutabilirki. Koltuga yigilmasi, kameranin yavas yavas etrafinda dönmesi ve çalan Room 312 (Böyle bir sahne filmlerde zor bulunur.). Sonra odaya giren Laura'nin bagirmalari ve James'in tepkisi. Tek kelimeyle bu oyun yasiyor dedirtiyor insana. Ya da Angela'nin son alevli merdivenlerde yukari sonsuzluga çikarken, James'in alevlere kast edip "Burasi çok sicak" demesinden sonra "Onlari görüyor musun? Benim için her zaman böyle görünüyordu" demesi (Ki Angela'nin hikayesini bilenler ne demek istedigimi anliyicaktir). Eddie'nin paranoyasi ve bunun James'in karakteriyle olan ilgisi (Eddie'nin ölmesi James'in bir katil oldugunu çok daha güzel vurguluyor). Ve tabi ki "James Honey" demesiyle Maria... Bir de piramit kafa var ki. Bir yaratik bir oyuna bu kadar mi derinlik katar (aslinda her yaratik James'in bilincalti tarafaindan olusturuldugu için hepsinin bir anlami var). Simdi oyunla ilgili aklima gelen bazi ufak detaylar...
- Oyunun basinda Angelay'i gördügümüz mezarlikta, mezar taslarindan birine James S yaziyor gerisi silinmis (Yüksek çözünürlükte belli oluyor.
- Oyunun basindaki tuvalette duvardaki bir posterde Heaven's Night barinin bir ilani var altinda bir sarkici resmi var ve Maria'yla tipatip ayni (Maria'nin son derece seksi giyinmesi ve Heaven's Night'in anahtarina sahip olmasini bu mu açikliyor?). Sanirim james oyunun basinda bu ilani görüyor ve bilincaltina bu yerlesiyor (Yaratiklari James'in bilincaltinin yarattigini söylemistim). Böyle olunca da Silent Hill Maria'i Hevan's Night'taki sarkiciyi örnek alarak yaratiyor (Ki Maria'nin senaryosunda da bazi seyler açiklaniyor).
- Oyunu ikinci oynayisinizda açilmayan çogu kapi aciliyor (3. 4.'de daha fazla açiliyordur). Bunlardan birinde eski enginizasyon mahkemesindeki piramit kafalarin resmi var.
- Piramit kafanin neyi temsil ettigini çou kisi anlamistir sanirim ;)
- Oyunun sonlarina dogru (Laura'yla Mary'nin ona verdigi mektup hakkinda konustuktan sonra) inventory'nizi kontrol edin, Mary'nin size verdigi mektubun orda olmadigini görüceksiniz. Ki Laura'nin anlattigina göre nun dogum günü 10 gün önceymis (Ya da on hafta mi.). Mary'de Laura'ya verdigi mektupta Laura'nin dogumgününü kutladigina göre Mary aslinda 3 yil önce ölmemis oluyor. Belki 3 gün önce öldü ama James'in bilinçalti yine Silent Hill'in karanlik güçleri yardimiyla bu olayi çok daha geriye atti.
- Laura küçük masum bir çocuk oldugu için bilinçalti tertemiz o yüzden hiçbir yaratik görmüyor, onun için hiç bir yaratik yok.
Simdilik aklima gelen ayrintilar bunlar daha aklima geldikçe yazarim...
 
Bu arada Silent Hill serisiyle ilgili genel ili soru:
- Neden her dipsiz çukurun tam dibinde asagi atilmak üzere gibi duran ve sedye üzerinde olan cesetler var (Hem 2'de hem 3'te var. 4'ü görmedim. 1'i de göremedim).
- Neden sürekli oyunda vitrin mankenleri var (Ki ikinci oyunda grotesk vitrin mankenleri saldiriyordu bize. Üçte te heryerde var ki bir odada acaip bir adrenalin var, o da sürpriz olsun :) )
 
bende bilmiyorum ama 3te oyunun en heyecanlı ve korkunç bölümü ''aynalı odaydı''. hiç bahsetmeyeyim oynayacak olanların hevesini kırmayayım.
 
Silent Hill'i gece karanlıkta kulaklıkları kulağıma takıp tam sesle oynadım 1-2 defa (daha doğrusu oynamayı denedim) ama sis içinde o radyo her çızırdamaya başladığında gerildim, ruh sağlığım bozuldu. Arkadaşlarla beraber oynayabildik anca...

2006 uzak bir tarih beklemek için ama film umarım güzel olur ve sinema salonunda da gebertir korkudan.
 
premature_boy demiş ki:
bende bilmiyorum ama 3te oyunun en heyecanlı ve korkunç bölümü ''aynalı odaydı''. hiç bahsetmeyeyim oynayacak olanların hevesini kırmayayım.
Orasi gerçekten çok iyiydi. Arasira açar açar yeniden oynarim orayi
Bu arada filminden aslinda çok umutlu degilim ( Resident Evil vakasi yüzünden.), ama Johny Depp falan oyniyicaksa tüm umutlarim yeniden yeserir. Bir de seriye bagli mi olucak ne olucak? Herhalde 1 ve 3. oyunlarla ilgili olur. Ben 2'ye çekilmesini isterim.
 
bence bu oyunun yükselmesindeki ilk etken playstation oldu hekes korku oyunları yapamaya çalışır ama kimse 2. sini çıkaramaz
 
Maallesef böyle sad,ps2 kodu pc"ye çevrildiğinde ciddi optimizasyon problemleri çıkartıyor,bkz Halo Doom3 kadar kasıyor nerdeyse..Gran Turismo 4"ün hala neden emüle edilmediğini sanıyorsun,sistemleri haşat etmiş yapılan denemelerde,en baba sistemler bile inim inim inlemiş,sonuç başarısız..:)

Filmi konusunda ise eğer oyunun atmosferi tam olarak yansıtılıbilirse ki sanmıyorum,gelmiş geçmiş en iyi korku filmi olur,en azından benim için..
 
Ben silent hill 3'e yeni başladım Gece karanlıkta ve yüksek sete güzel gidiyor. Henüz bahsettiğiniz aynalı odaya gelemedim. Sakın ağzınızdan kaçırmayın bişey
Filmin yapım şirketi ne Biliyorsunuz sadece oyuncularla kalmıyor . Deep oynacaksa bence güzel olur. Sinema salonunda korku üst noktada olur. Resident vakasına benzemez bence
 
Geri
Üst