Game Of Thrones

Yüzüklerin efendisi gibi bir roman uyarlaması olan bir ortadünya hikayesini anlatan,şu sıra internette en çok izlenen dizilerin başında gelen nefis bir HBO dizisi. Bilen biliyordur zaten ama cnbc-e verirse eğer en az spartacus gibi patlayacak.Şimdiden uyarayım. :)
 
Son 4 gündür çeşitli çevrelerden öyle böyle değil, baya bir methini duyuyorum... Bakalım birisi yardım ederse izleyeceğiz. :D

Ben size şu kadarını diyorum, ömrümde HBO'da yayınlanan bir tane bile boktan yapım görmedim. Eminim bu da aldığı övgülerin çoğunu hak ediyordur.

Cnbc-e'nin bir HBO dizisini vermesi için baya bir kesip biçmesi gerekir diyeceğim ama; Spartacus'u verdikten sonra... Ona da vermek denirse gerçi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
cnbc-e sadece tahminim.Hani sonra digitırt kanalları falan verir bilemem. :) Ama verirlerse içimiz dışımız game of thrones olacak. :)
 
Akşamdan attım listeye, geliyor da bunun öyle ortadünyalı falan bişey olduğunu daha önce neden söylemiyosunuz olm? Şimdi merak ettim bak :D Başlıyoruz tez zamanda.
 
Ula peşin konuşmak pek doğru olmayabilir ama ilk bölüm itibarıyla valla bravo. HBO belki bu kez Carnivale gibi bir dizinin iptalini affettirebilir belkim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu sabah itibariyle 9.bölüm yayınlandı ve öğleden sonra altyazı döşenerek izlenilir duruma getirildi dizi sitelerinde. Şahane bir bölüm oldu. Spoiler sayılır mı bilmem ama bu bölümde Sibel Kekilli vardı.
 
Bir lord of the rings hayranı olarak an itibariyle ilk bölümünü izlemiş bulunmaktayım. Devamı geliyor.

İlk bölüm, nasıl desem.. Senaryo olarak biraz farklı bir yapıt olmuş. Yani bir LOTR kadar savaş, macera içerikli görünmüyor. Yani tabi ki bunlar da var içinde fakat 2001'den 2011'e middle earth temasına yakın filmler/diziler bile içine farklı konular da almaya başlamış. İlk bölüm itibariyle sardı beni diyebilirim. LOTR üzerinden 8,7 veriyorum. (LOTR 10 tam puan demek, hehe :p )
 
Bu da bir kitap uyarlaması, bu da fantazi edebiyatı ama mesela bir LOTR kadar bariz kullanılmamış fantastik öğeler. Belli belirsiz de olsa varlar ama gene de. Bu akşam da ikinci bölümü yedim, ayıldım bayıldım resmen.
 
Fena dizi fena. Kıtlık çektiğimiz şu dönemlerde ilaç gibi geldi resmen. Spoiler vermeden konuşulamaz üzerine. Toplanacaksın böyle, "Ya o bilmem ne piçi de ne orospu çocuğu!", "Yalnız şey reis de çok baba adam ya!" diye hevesli hevesli, tükürükler saça saça konuşacaksın üzerine. İlkelce böyle. Çok acayip, hastası oldum.
 
Kime benzetiyorum diye düşünüyordum da, Özgür Özkan hiç aklıma gelmemişti yau.

Bu dizide kraliyet ailesi menzubu sarı kafalı, mavi gözlü bir veledi zina var. İlk gördüğü an bunu boğmak istemeyen bizden değildir. Sarı dediğin Khaalesi gibi olur. Ayrıca karar aldım, kurt alcam eve.
 
Kirli'yi al lan, ondan kral kurt mu var. :D

Khaleesi, su perisi midir, nedir ben bilmiyorum ki... Sıçmıyodur bile o...

O velet hakikaten sinir bir şey. Elinde çomakla oynayan garibim kızıl saçlıya hemen emanet çekmeler, façayı bozmalar filan. Akıllı ol len!

(Son 3 bölümü de bekliyoruz deyip mesaj kaygımı gidereyim)
 
Ensestçi şerefsizler ya.Şu sıralar Lannisterleri oynayan oyunculardan Türkiye'ye tatile gelen olursa linç edilebilirler,öyle bir atmosfer var. :D
 
Lotr'la karşılaştırılmayacak bir evrende geçiyor yalnız hikaye. Lotr tam fantestik evrendi. burada fantastik evren ama burda insanlar ağırlıkta. böyle fantastik evrenlerde mevcut. burda kimse itibar etmemiş, benim girdiğim başka bir forumda şu anda 36 sayfa dolu. yer gök Game Of Thırnes diye inliyor. bu forumda ilgi gösterilmemesine şaşırdım.
 
Yalnız benim sinir olduğum bir şey var. Inception'la başladı bu hatta. Artık twitter olsun, sözlükler olsun, forumlar olsun; gösterimi/yayını devam etmekte olan diziler, filmler üzerine çatır çutur spoiler yazılıyor. Kimi zaman ibare falan verilmeden. Ben dokuzuncu bölüme geldim mesela. Sonunu bilerek izledim bu düşüncesiz yavşaklar yüzünden. Anladık, torrent'i en bi' önce sen indirmişsin, diziyi kritik etmede hep ama birinci sensin. E Allah o egonun belasını versin. Gerizekalı. Heyecanlı piç!

Diziyle alakalı bir şey yazmamış oldum ama çok dertliyim bu konuda. Mazur görün bu seferlik.
 
Yalnız benim sinir olduğum bir şey var. Inception'la başladı bu hatta. Artık twitter olsun, sözlükler olsun, forumlar olsun; gösterimi/yayını devam etmekte olan diziler, filmler üzerine çatır çutur spoiler yazılıyor. Kimi zaman ibare falan verilmeden. Ben dokuzuncu bölüme geldim mesela. Sonunu bilerek izledim bu düşüncesiz yavşaklar yüzünden. Anladık, torrent'i en bi' önce sen indirmişsin, diziyi kritik etmede hep ama birinci sensin. E Allah o egonun belasını versin. Gerizekalı. Heyecanlı piç!

Diziyle alakalı bir şey yazmamış oldum ama çok dertliyim bu konuda. Mazur görün bu seferlik.
Okumayacan abi. Bölümleri izlemediğin sürece sözlüklere sağa sola "game of thrones" yazmayacan.
 
"Okumayacağım" diye şartlansan dahi insanın bir an gözü takılıyor, "spoiler" ibaresine rağmen. Ben de mağdur oldum defalarca. Çok kızıyorum, işgüzarlıktan başka bir şey değil arkadaş.

Dizinin üçüncü bölümünü dün izledim. Hani bu tür hikayelerde olay bellidir, kraliyet ailesi olan yerde entrika vardır, sırtından bıçaklama vardır, ihanetin kralı vardır ama şunu izlerken ilk bölümden beri sanki kendim haksızlığa uğrarmış gibi delleniyorum ulan. Her yönüyle öyle başarılı dizi olmuş ki. İnternetten indiriyoruz malum, her bölümün başında açılış jeneriğine dalıp gidiyorum, ileri saramıyorum bile.

Akıllı olun olm; "winter is coming". (bu klişeye girmesem olmazdı, çok karizmatik slogan ama be)

edit:

Dayanamadım, dikkaaayt 3. bölüme dair SPOILER:

Eddard Stark büyük adam, saraya adım attığı ilk an ayarın kralını verdi. Kendisine "sağlığınıza duacıyız" yalakalığını yapan bilimum saray sosyetesine "o dualarınızı kasabın oğlundan esirgemiş olmanız ne acı" dedi ya, kalkıp esas duruşa geçesim geldi izlerken.
 
Ben kaç defa tv izlerken spoiler'a maruz kaldım.Yıllar önce Denzel Washington'ın "mançuryalı aday" vcd sini almışım (daha evde dvd yok düşün!) daha izlemeden o dönem cnbc-e de yeni başlayan las vegas dizisinde olayla ilgili spoiler ver! Ulan onu geçtim avrupa yakası izlerken Night Shalayaman'ın "the village" filminin patladığı dönem de filmin sonunu söylemesinler mi izlemeden! Olay şu ki spoiler adamı her yerde bulur.

TAVSİYE NOTU: "Femme Fatales" adlı +18 lik bir dizi var onu da öneririm.
 
3. bölüme dair spoiler diyor. Yazayım mı lan geri kalanını, ha? Vereyim mi 7'ye kadar tüm detayları. :D

O değil de, şaka bir yana, dün ben de öyle bir spoilera denk geldim ki, ben de çok sinirliyim aslında. Hiç istemeden oldu, sayfayı aşağı kaydırıyordum başka bir sitede, tak diye gördüm mevzuyu mk. Ben ki, askerde millete "benim yanımda özetlerini izlemediğim maçların skorlarını konuşmayın" diyen insanım. : )
 
Geri
Üst