Umut Sarıkaya

bak bak bak

Şimdi bu umut adlı çizerin eserlerinden zevk alan insanoğulları tahminimce hayatında türkfilmi fetişini bol miktarlarda yaşayan kişilerdir diyorum.e güzelim canım şimdi seni müjde ar ın(bak isminide unuttum şimdi filmin)cemil adlı hain karakter tarafından feleğin çemberinden muhtelif miktarlarda geçirildiği güzide eseri kaderin zalim bir cilvesi sonucu gözden kaçırmış olarak varsayıyorum.zaten aksi takdirde ben böyle okurluğun takipçiliğin canına okurum der seni evire çevire döverim..
 
acaip komik..tepkileri çok hoşuma gitmekte..ayrıca nev'i şahsına münhasır ... eline kalemi alıp fitifiti fitifiti çizip yazmakta :LOL:
 
Pentagram1999 demiş ki:
Küfür ve cinsellik kullanmadan karikatür çizecegi günü çok merak ediyorum..

biriyle karıştırdın galiba???
küfür ve cinsellik kullanmadan oldukça fazla karikatürü var...hatta %80'i falan..
oky'den bahsediyo olmayasın..
lütfen umut dünyanın en yüzeysel adamı yaşamın küçük ayrıntılarıyla dalga geçiyo
penguenin orta sayfasının ortadaki 1/3'lük kısmını kaplamakta...
aaa lütfen kuru iftira bunlar :)
 
evveeeet vatana millete hayırlı olsun umutuda gözden kaybettik ne penguende ne kemikte yine ve artık tamamen yok.olmazki ama bide böyle sessiz sedasız çekilmiyolarmı..umarım geçicidir..
 
Penguen'i okumaya Leman'dan ayrılan tayfa itmişti beni. Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu, Bahadır Baruter, Metin Üstündağ vs.
Ama bugün bakıyorum ve sadece 5 sayısı eksik olan Penguen'i almak için en büyük nedenim Umut Sarıkaya.

Karikatürleri olsun, öyküleri olsun bambaşka bir lezzette. Kitabı da çıktı, ilk günlerden edindim ve okudum. Öyküler dergide yayınlanmış öyküler olsa da tekrar okumaktan hiç bıkmadım.

Kemik'te uzun zamandır yer almıyordu; bu hafta da Penguen'de göremedik kendisini. Umarım bir haftalık bir eksikliktir bu. Eğer önümüzdeki hafta da yer almazsa kendisine mail atacağım zaten. :LOL:
Siz de atın hatta, Umut Sarıkaya'yı kaybetmeyelim.
 
Umut Sarıkaya köşesinde her hafta bir resmin yerine kendisi çiziyor, bilirsiniz. Çok da güzel oturtur resme yüzünü.
Bu haftaki Penguen'de Sepultura-Arise albümünün kapağına çizmiş kendisini. Hasta oldum. Bu herifin daha önce de Knight Errant, Dream Theater ile ilgili esprileri vardı, yakından takip edenler bilirler.
 
adam herkesin yasadıgı yada icinden gecirdigi seyleri ciziyo ve hepside bizim milletimize özgü seyler,elestirel gibi gelio bana.bide goxel var;herseyin yerli versiyonunu yapıyo,makara amaclı..
 
Umut Sarıkaya benim için en iyi karikatüristlerden birisi hatta en iyisi desem yalan olmaz.. Türkiyede ''Güldürürken Düşündüren'' diye bir kavram vardır bu çoğu zaman cem yılmaz için söylenen birşeydir.. işte bu kavrama umut sarıkaya'nın birebir örtüştüğünü düşünüyorum.. Bazen yazdığı birşeyi okuduğumda hiçbirşey anlamıyorum alla alla bu herif ne demek istemiş acıba diye düşünüyorum.. ve fazla TV izlemediğim için ara sıra TV ye baktığım zaman orda gördüğüm birşey çağrışım yaratıyor sonra dergiyi açıyorum ve gündemdeki bir konunun espirisini yaptığı anlıyorum tabi gülmekten yerlere yattığım oluyor :) Onun haricinde dışarıdan izlemlediği tiplerin eleştiri tarzında espirileri ayrı bir komedi.. Kemik dergisindeki Besim Abi tiplemesini her okuduğumda yarılıyorum.. Sahiden izleyici mektuplarınımı değerlendiriyor yoksa o mektuplarıda kendisimi uyduruyor bilmiyorum ama orda çizmiş olduğu imajdan 1sayıda bile bir nebze olsun şaşmadı.. Kemik dergisinde ''Sarıkaya Mizah Dergisi'' adında 4sayfalık dergiden bağımsız bir dergi yaratmıştı bir dönemler.. Dergidekilere küsmüş ve tiribe girmiş bir imaj çizdi o dergide.. Sürekli Memo ile atışmaları süperdi :) Ordaki 4 sayfaya kısa-kısa , minik-minik çizimleri süperdi.. Yaptığı 2kişi arasındaki tek cümlelik diyaloglar bile insanı saatlerce güldürebilen bir özelliğe sahip.. Çok derin espiri yeteneğine sahip bir insan her yaptığı işi taktir etmişimdir bundan sonraki yapıcağı her işide zevkle okuyacağımdan eminim..
 
Geri
Üst