Pod xt & xt live

guitarology demiş ki:
Boss GT-8 kullanıyorum. Ev kayıtları,bar programları,konserler vs. gibi yerlerde amfi kullanmamak için almıştım zamanında. Alet iyi hoş ancak, çoğu yerde fizz etkisi diye tabir edilen o cızırtı kötü. Orjinal speaker seçeneğinde iken, mixer ya da pc den çalmak işkence. 4X12 de olabildiğince yapay geliyor bana. Çok farklı varyasyonlar denedim. Eq ayarları,global eq ayarları, preamp eq ayarları... Velhasıl, sonuç istediğim gibi değil. En son forumdan bir arkadaştan Ultra-G aldım. Hani bu şekilde sorun hallolur belki diye..Ultra-g bence, Gt-8 in tonlarını öldüren bi cihaz. Yani 4x12 kabin simülasyonu açıldığı zaman tonlar,traşlanmış telden çıkıyorcasına geliyor. Midler adeta ölü. Bunun için de çok kasıldım, onu oraya soktum, burdan açtım kapattım falan filan derken olmadı. Şimdi bu kadar yazıyı buraya neden yazdım, Pod konusuna geleceğim.

Şimdiye kadar hakkında yazı okuduğum her ortamda "drive tonları daha iyi" gibi bir genelleme edindim pod xt live için. Antalya'dayım. Deneme şansım yok maalesef. Bar programı haftada her gün olduğu için başka bir şehre de gidemiyorum denemek için. Bu pedal hakkında öğrenmek istediğim bi kaç şey var. Şöyle ki;

-Gt-8'den yola çıkarak yazıyorum, Line out çıkışını kullandığımız zaman, bağlanan yer ister pc ister mixer olsun,çıkan tonda tizlik ya da cızırtı var mı? Tonun birebir amfiyle aynı olup olmadığını değil, üzerinde olan modellemenin, ses sistemindekini kalitesini öğrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmasın.


-"Drive tonları iyi ancak efektleri kötü " şeklindeki yorumların içeriğindeki efektler nelerdir acaba? Chorus,Delay,Reverb gibi standart efektler mi yoksa harmonist,synth tonlar ya da pedal bend (whammy) gibi efektler mi?


Şimdiden teşekkürler.
ikisinide kullanmoş biri olarak özetle gt8in tuşe ve efekt özellikleri olarak xtden kat be kat üstün olduğunu söyleyebilirim.zaten xt livein özellikleri gt8in yanında çok vasat kalıyor.ama 2 pedalın biribirine karşı artı ve eksileri var.sıralamak gerekirse
- gt8in wahı analog waharla neredeyse aynı tonlara sahip ve kullanması çok keyifli xtnin wahı biraz oyuncak gibi kalıyor yanında.
-gt8in fx loop girişi sayesinde herhangi bir pedalı doğrudan sisteme yani efekt zincirine sokabiliyorsunuz.işin güzelliği fx chain olayı xt live de yok (yada ben bulamadım) yani hazır sıralı zinciri kullanıyorsunuz.
- gt8 uğraşı verildiği zaman analoğa çok yakın tonlar veriyor , xt livede iş daha kolay.network olayını kullanırsan gt8de olmayan usb girişi sayesinde tek tıklamayla sınırsız tona ulaşıyorsun ve tonlar gayet başarılı.gt8in bu durumda negatif özelliği insanı uğraştırması sonucu gitar çalmaya vakit bırakmaması.bir bakıyorsunuz kan ter içinde ton yazarken saat 03,00 olmuş siz bir şarkı bile çalmamışsınız.

- gt8 bağlanılan yere göre çok farklılık gösteriyor , örne evde ton yaptınız amfide diyelim başka bir amfide birden çamur olabiliyor.hatta gt8in bir tuşuyla oynasanız ton toptan uçabiliyor.xt daha uyumlu bir alet.

umarım yardımcı olmuşumdur.tavsiyem eğer vaktim yok ben uğraşamam diyorsan xt live sana göre daha iyi olur ama gt8le yapılabilecek bir çok şey xt livede yok :D

daha önceki sayfalarda tartışılan xt live tuşeyi öldürüyor konusuna katılıyorum.fazla gitar farkını hissettirmiyor size.bizzat denememle dandirik bir gitarla custom bir gitar arasında çok fark yarattığını söyleyemem.
 
vista ve pod

selamlar arkadaşlar öncelikle bu bölüm harika üşenmeden yazan arkadaşlara ne kadar teşekkür etsem azdır...
custom ton atacağım pod.a ancak vista tanımıyor ne yazık ki ve sitesinden indiremedim bilgisizim de biraz bu konularda ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız minettar kalırım
 
selam katkısı olurmu bilmiyorum ama geçen unirock ta opeth sahneden inerken sahneye göre sol tarafta roniler bir adet pod xt live topladılar haberiniz ola ilgilenen arkadaşlar kendi gözlerimle gördüm :)
 
Usb den bağlayınca ses alamaman normal. Ancak bir kayıt programı açıp(cubase olabilir) ordan da monitörü açman gerekir sanırım ancak o şekilde halledebilirsin.

Tabi eğer bahsettiğin ses alamamak, kayıt da yapamamaysa o zaman iş değişir. Ayarlardan ses kartı olarak göstermen gerekir PODu.
 
arkadaslar pod xt live me usb den ton atacağım.türkçe parca tonlarını nerden bulabilirim.ve whammy i nasıl ayarlayacagım bişey bilmiyorum.eni aldım..
şimdiden teşekkürler...
 
selamlar herkese. öncelikle aletin tecrübelerime dayanan ve çok çok uzun zamandır topladığım bilgilerle denemelerim sonucu aldıktan 2 sene sonra istediğim tonu yakalayabildim. pod xt live ın püf noktası aleti nereye nasıl bağladığınızdır.
ilk önce aşırı tiz sorunu yaşandığını gördüm bende 2 sene yaşadım o sorunu. öncelikle aleti amfinin fx return girişinden bağlayın ve amfi üzerindeki fx mix ayarını %100 e getirin. bu sırada podun üzerinden sesin analog ayarından kısık olduğuna dikkat edin. fx mix %100 olduğunda durum şu. preamp tamamiyle pod ve poweramp tamamiyle amfi oluyor. istenilende bu. ton vs ayarlarınızıda bu bağlantı şeklindeyken yapın. aşırı tizlik veya cızırtı sorunları tamamen ortadan kalkıyor. ve önerim bu bağlantı şeklinde pod un üzerinden bağlantıyı studio direct olarak seçin.
benim yıllarca cevap arayıpta bulamadığım bir şeydi. paylaşmak istedim.
hepinize kolay gelsin.
 
podxt live kulaklık bağlantısı

pod xt live dünyasına yeni girdim sizlerin yanında geç kaldığımı bu forumu okuyunca gördüm.aleti yeni yeni çözmeğe başladım henüz bir hafta oldu. ancak asla çözemem gibi gelen ve beni çok rahatsız eden bir durum var ve sizlerin deneğimlerinden faydalanmak istiyorum. aleti kulaklıkla kullandığımda duyduğum sesler İNANILMAZ BÜYÜLENDİM ancak aynı ayarla anfime bağladığımda sesler eh işte denileck alde yani kulaklıkla alakası YOK!!! anfim PARK 25R pre katı ve power katı bir olan yani arkasından ekstra birgirişi olmayan normal bir anfi.arkadaşımda FENDER rock pro 1000 var ondada denedim hem arkadan hem önden ancak sonuç yine kulaklık performansı kat be kat önde. output seçeneklerinin (sanırım 4 adet var) hepsini denedim ama hiç kulaklıktan aldığım tonlara yaklaşamadım.bununla ilgili yada buna benzer bir sorun başına gelen ve çözüm bulan arkadışım varsa yada önerileri yardımcı olursa çok sevinirim.ilginize şimdiden teşekkür ederim.zira bu aleti aldığıma üzülücem...saygılar
 
ibanezanil demiş ki:
pod xt live dünyasına yeni girdim sizlerin yanında geç kaldığımı bu forumu okuyunca gördüm.aleti yeni yeni çözmeğe başladım henüz bir hafta oldu. ancak asla çözemem gibi gelen ve beni çok rahatsız eden bir durum var ve sizlerin deneğimlerinden faydalanmak istiyorum. aleti kulaklıkla kullandığımda duyduğum sesler İNANILMAZ BÜYÜLENDİM ancak aynı ayarla anfime bağladığımda sesler eh işte denileck alde yani kulaklıkla alakası YOK!!! anfim PARK 25R pre katı ve power katı bir olan yani arkasından ekstra birgirişi olmayan normal bir anfi.arkadaşımda FENDER rock pro 1000 var ondada denedim hem arkadan hem önden ancak sonuç yine kulaklık performansı kat be kat önde. output seçeneklerinin (sanırım 4 adet var) hepsini denedim ama hiç kulaklıktan aldığım tonlara yaklaşamadım.bununla ilgili yada buna benzer bir sorun başına gelen ve çözüm bulan arkadışım varsa yada önerileri yardımcı olursa çok sevinirim.ilginize şimdiden teşekkür ederim.zira bu aleti aldığıma üzülücem...saygılar
öncelikle pod xt live çok kaliteli ve kullanışlı bir prosesör.yani üzülmene gerek yok :D (gt8 alsan kafanı taşlara vururdun herhalde ) bu tarz aletler yani gt8 xt live v.b. pa sistemler ( doğrudan mikser kabin müzik seti v.s) için yapılmış aletler.amfiyle kullananlar çok olmasına rağmen asıl amacı taşıma ve maddi açıdan imkan sağlayıp müzisyene kolaylık yaratmak.misal xt livein içinde bulunan 25-30 amfi modelindeki sesi elde etmek için o amfilerin hepsini alman gerekmesinden kurtulmak gibi.tabi prosesörün marka modeline göre gerçeğe yakınlık farklılık gösterir ki asla birerbir gerçek ses alınamaz(şu an için) prosesörler output select özelliği barındırırlar ilk önce girdiğin sisteme göre bunu seçmen gerekir.bunu yaptığın halde verimli ses alamıyorsan girdiğin sistem sesi iyi yansıtmıyor demektir.yani eğer amfin kötüyse xtden gelide kötü yansıtır bu yüzden kulaklıktan gelen ses hiç bir etkiye maruz kalmadan doğrudan sana ulaşan sestir.bu yüzden sana daha güzel gelmiştir.

pod xt live => kulaklık = (doğrudan pod xt live sesi)

pod xt live => kötü amfi = amfinin kalitesiz preampından geçip değişen ses

aslında burda amfi prosesör uyumu değişken olabiliyor iyi bir amfi prosesörle uyumsuz olabiliyor yada kötü bir amfi (marshall mg serisi) prosesörle çok uyumlu olabiliyor.
örnek vermek gerekirse marshall mg serileri vs ve avt serileri kadar preamp katında sesi değiştirmediği için daha saydam amfiler ve prosesörün sesini daha yalın yansıtıyorlar.alltube amfilerde prosesör boğulabiliyor.zaten alltube amfi alıpta fx looptan prosesör giren adamı döverler :D

sonuç olarak amfi sesi kalitesiz şekilde işlediği için prosesörün sesini kötü olarak duyuyorsun.amfide fx loop(send return) kısmıda olmadığına göre verimsiz sonuç alman muhtemel..gerçi kullandığı kabin kötü olan amfilerde fx loopa bağlasanda leş bir sound çıkıyor.
tavsiyem fx loopu olan güzel bir kabin kullanan amfi almak yada doğrudan pa sistemlerle çalışmak.
tech21in pe60 modelini incelemeni öneririm.
şahsen prosesör kullansam ev için ideal küçük bir monitör kabin ve ufak çapta bir mikser alırım.en azından çalmaya gittiğin yerde ses farkı sorunu yaşamazsın.

sonuç 2 : D prosesörün sesini en saydam yansıtan sistem en ideal sistemdir(tabi prosesörün hergangi bir özelliğini (wah, eq, delay,booster) amfi üzerinde kullanmayacaklar için söylüyorum.

sonuç 3 :D pod xt live kullandığım en uyumlu prosesördür biraz kurcalamak ve uygun sistemle mükemmel sonuç alabilirsin.aslında line6 firması bu aleti doğrudan sisteme gireceğimizi düşünerek tasarlıyor.en son ses amfiden çıkacağı için kötü bir amfi kötü bir sonuca neden oluyor.
 
Pod sever arkadaşlara bir sorum var POD 2.0 ve POD XT nin ses karakterlerni karşılaştırımısınız. POD 2.0yerine XT almak için sıkışmaya değermi ?
çalarken sadece reverb ve delay kullanıyorum nadiren onun dışında her şarkıyı aynı drive tonuyla çalıyorum
 
tuncaaa demiş ki:
Pod sever arkadaşlara bir sorum var POD 2.0 ve POD XT nin ses karakterlerni karşılaştırımısınız. POD 2.0yerine XT almak için sıkışmaya değermi ?
çalarken sadece reverb ve delay kullanıyorum nadiren onun dışında her şarkıyı aynı drive tonuyla çalıyorum

Footswitch ile veriyorlarsa 2.0 al derim ben...Ama XT alırsan o seni çoook uzun bir süre idare eder. Ama yıllar boyu aynı tonla ve reverb ve delay ile idare ederim diyorsan 2.0. Çok kısa yazabildim vakit sıkıntımdan dolayı , kusura bakma
 
halilpazarlama demiş ki:
ibanezanil demiş ki:
pod xt live dünyasına yeni girdim sizlerin yanında geç kaldığımı bu forumu okuyunca gördüm.aleti yeni yeni çözmeğe başladım henüz bir hafta oldu. ancak asla çözemem gibi gelen ve beni çok rahatsız eden bir durum var ve sizlerin deneğimlerinden faydalanmak istiyorum. aleti kulaklıkla kullandığımda duyduğum sesler İNANILMAZ BÜYÜLENDİM ancak aynı ayarla anfime bağladığımda sesler eh işte denileck alde yani kulaklıkla alakası YOK!!! anfim PARK 25R pre katı ve power katı bir olan yani arkasından ekstra birgirişi olmayan normal bir anfi.arkadaşımda FENDER rock pro 1000 var ondada denedim hem arkadan hem önden ancak sonuç yine kulaklık performansı kat be kat önde. output seçeneklerinin (sanırım 4 adet var) hepsini denedim ama hiç kulaklıktan aldığım tonlara yaklaşamadım.bununla ilgili yada buna benzer bir sorun başına gelen ve çözüm bulan arkadışım varsa yada önerileri yardımcı olursa çok sevinirim.ilginize şimdiden teşekkür ederim.zira bu aleti aldığıma üzülücem...saygılar
öncelikle pod xt live çok kaliteli ve kullanışlı bir prosesör.yani üzülmene gerek yok :D (gt8 alsan kafanı taşlara vururdun herhalde ) bu tarz aletler yani gt8 xt live v.b. pa sistemler ( doğrudan mikser kabin müzik seti v.s) için yapılmış aletler.amfiyle kullananlar çok olmasına rağmen asıl amacı taşıma ve maddi açıdan imkan sağlayıp müzisyene kolaylık yaratmak.misal xt livein içinde bulunan 25-30 amfi modelindeki sesi elde etmek için o amfilerin hepsini alman gerekmesinden kurtulmak gibi.tabi prosesörün marka modeline göre gerçeğe yakınlık farklılık gösterir ki asla birerbir gerçek ses alınamaz(şu an için) prosesörler output select özelliği barındırırlar ilk önce girdiğin sisteme göre bunu seçmen gerekir.bunu yaptığın halde verimli ses alamıyorsan girdiğin sistem sesi iyi yansıtmıyor demektir.yani eğer amfin kötüyse xtden gelide kötü yansıtır bu yüzden kulaklıktan gelen ses hiç bir etkiye maruz kalmadan doğrudan sana ulaşan sestir.bu yüzden sana daha güzel gelmiştir.

pod xt live => kulaklık = (doğrudan pod xt live sesi)

pod xt live => kötü amfi = amfinin kalitesiz preampından geçip değişen ses

aslında burda amfi prosesör uyumu değişken olabiliyor iyi bir amfi prosesörle uyumsuz olabiliyor yada kötü bir amfi (marshall mg serisi) prosesörle çok uyumlu olabiliyor.
örnek vermek gerekirse marshall mg serileri vs ve avt serileri kadar preamp katında sesi değiştirmediği için daha saydam amfiler ve prosesörün sesini daha yalın yansıtıyorlar.alltube amfilerde prosesör boğulabiliyor.zaten alltube amfi alıpta fx looptan prosesör giren adamı döverler :D

sonuç olarak amfi sesi kalitesiz şekilde işlediği için prosesörün sesini kötü olarak duyuyorsun.amfide fx loop(send return) kısmıda olmadığına göre verimsiz sonuç alman muhtemel..gerçi kullandığı kabin kötü olan amfilerde fx loopa bağlasanda leş bir sound çıkıyor.
tavsiyem fx loopu olan güzel bir kabin kullanan amfi almak yada doğrudan pa sistemlerle çalışmak.
tech21in pe60 modelini incelemeni öneririm.
şahsen prosesör kullansam ev için ideal küçük bir monitör kabin ve ufak çapta bir mikser alırım.en azından çalmaya gittiğin yerde ses farkı sorunu yaşamazsın.

sonuç 2 : D prosesörün sesini en saydam yansıtan sistem en ideal sistemdir(tabi prosesörün hergangi bir özelliğini (wah, eq, delay,booster) amfi üzerinde kullanmayacaklar için söylüyorum.

sonuç 3 :D pod xt live kullandığım en uyumlu prosesördür biraz kurcalamak ve uygun sistemle mükemmel sonuç alabilirsin.aslında line6 firması bu aleti doğrudan sisteme gireceğimizi düşünerek tasarlıyor.en son ses amfiden çıkacağı için kötü bir amfi kötü bir sonuca neden oluyor.


arkadaşımdaki rock pro 1000 ile denedim sonuç yine aynıydı,yani o anfinin önünden bağladığımızda sıradan arkadan bağladığımızda biraz daha güzel ses aldık ama dediğim gibi yine kulaklıkla alakası olmayan sesdi.fenderin pro 1000 modelinin iyi olduğunu sanıyorum ama düşünmeden edemiyorum evinde pro 1000 var ama yinede xt ive dan gerçek ses alamıyosun :( pedaldan sonra birde power anfi bide kabin masrafı ciddi kasar.bu konuda önerin ne olur power anfi ve kabin olarak.pe60 demişsin ama sanırım pek ekonomik çözüm değil o. teşekkürler...
 
ucuz ve güzel bir amfi tek çözüm gözüküyor o zaman evde pcde çalarsın yada 5+1 sistemle falan.pe60 bir aralar ikinci eli 400-500 ytl satılıyordu ondan tavsiye ettim.oturduğun yerde 2.el mikser satan bir yer varsa 200-250 ytlye powered bir mikser alabilirsin.tabi çok kalitelileri var o ayrı :) 1 tane ufak çaplı 12" hoparlörlü kabin yaptırsan yada yapsan oda 100 liraya malolsa en ekonomik çözüm bu olur diye düşünüyorum.etrafında mg15i olan biri varsa prosesörle denemeni tavsiye edrim.aslında bu aletlerde en büyük sorun heryerde aynı sesi alabilmek buda pa sistem üzerinde çalışmayı gerektiriyor.satrianinin bir röportajında okumuştum albüm kayıtlarında en çok üzerinde durduğum şey almümden çıkan pa sesiyle konserde aynısını yakalamak diyordu.bu yüzden kullandığı ekipmanı buna göre ayarlıyormuş.eskiden konserde o kadar kötü ses alıyormuşki bazen ezbere çaldığı oluyormuş.bu durum prosesörler içinde geçerli evde aldığın sesi konserde barda almak dert oluyor bu yüzden evde pa sistemle çalışmak daha faydalı.her yere amfi v.s. taşımak zor oluyor.
 
halilpazarlama demiş ki:
ucuz ve güzel bir amfi tek çözüm gözüküyor o zaman evde pcde çalarsın yada 5+1 sistemle falan.pe60 bir aralar ikinci eli 400-500 ytl satılıyordu ondan tavsiye ettim.oturduğun yerde 2.el mikser satan bir yer varsa 200-250 ytlye powered bir mikser alabilirsin.tabi çok kalitelileri var o ayrı :) 1 tane ufak çaplı 12" hoparlörlü kabin yaptırsan yada yapsan oda 100 liraya malolsa en ekonomik çözüm bu olur diye düşünüyorum.etrafında mg15i olan biri varsa prosesörle denemeni tavsiye edrim.aslında bu aletlerde en büyük sorun heryerde aynı sesi alabilmek buda pa sistem üzerinde çalışmayı gerektiriyor.satrianinin bir röportajında okumuştum albüm kayıtlarında en çok üzerinde durduğum şey almümden çıkan pa sesiyle konserde aynısını yakalamak diyordu.bu yüzden kullandığı ekipmanı buna göre ayarlıyormuş.eskiden konserde o kadar kötü ses alıyormuşki bazen ezbere çaldığı oluyormuş.bu durum prosesörler içinde geçerli evde aldığın sesi konserde barda almak dert oluyor bu yüzden evde pa sistemle çalışmak daha faydalı.her yere amfi v.s. taşımak zor oluyor.

PA Serisi anfiler power katı olan anfiler sanırım ton kontrol ünitesi üzerindeolmadığından herhangi bir filtrelemeye girmeden sesi olduğu gibi veriyor yanlışanlamadıysam doğrumu?
 
aynen öyle ama tüplü olanların sese pozitif yönde etkisi var hatta sesi drivelıyorlar.tech 21 pe60 preampsız amfi olarak düşünün yurt dışında başka markaların bu tarz tüplü olanlarıda mevcut
 
halilpazarlama demiş ki:
aynen öyle ama tüplü olanların sese pozitif yönde etkisi var hatta sesi drivelıyorlar.tech 21 pe60 preampsız amfi olarak düşünün yurt dışında başka markaların bu tarz tüplü olanlarıda mevcut

Kusura bakma bilmediğimden soruyorum pe60ı inceledimde şimdi üzerinde 3 kanallı ton kontrol var yine buda birfiltre devresinden geçtiği anlamına gelmiyormu? benim anfimdede 3 kanallı ton kontrol var ondada. anfi kalitesi tabiki iyidir bişey diyemem ama burda daha iyi anfi değil xt live'ın orjinal sesini verebilecek anfi seçimi yapmak.teşekkürler.
 
halilpazarlama demiş ki:
evet ama o kontroller level volume ve eq kontrolleri yani sesin ana kısmında değişiklik yapmıyor.ses aynı ses.

Al başına bela :)) bide anfi masrafı çıktı şimdi.bir alternatif daha sorsam ne dersin peki marka model olarak? ilgin ve cevapların için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst