Pod xt & xt live

cavo demiş ki:
Enforcer pod xt live ı da ses kartı olarak kullanabilirsin.bu sadece podxt pro nun bir özelliği değil.

Bende POD XT Live! kullanıcısıyım.Ses kartı olarak kullanıorm.takıorm kulaklıgı Phones cıkısına.bilgisayardanda asıl ses kartı olarak pod xt live ı seçiorm pc de calan mp3 leri bile dinniom live in cıkısımdan.ayrıca usb den kayıt yapmak cok mantıklı.eer stereo efekt olan ton kullanıosanız bi kulaklıkla deneyin :D kAyıtlardada usb den stereo yaptıgı için inanılmaz chorus lar elde ediosnz kayıtlarda.Herkese öneririm.Başıma gelen en güzel şeyleren biri oldu POD XT Live! ;)
 
XTLive - GNX4 karşılaştırması yapar mısınız?

EDIT: Yeni başlık açacağım - kusura bakmayın. Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlar,

Aslında ben tam da Digitech GNX-4 almaya karar vermiştim ki bu sayfa tüm fikirlerimi değiştirdi.

Ben tam old-school thrash tonu meraklısıyım, aradığım tonlar Panthera, Megadeth, Overkill vb. Bunun yanında biraz satch ve vai de çalıyorum yani bu vb. tonları da kullanmak istiyorum.

Daha önce benim aklımı çelen Digitech sitesi oldu. Burada millletin yapmış olduğu tonlar var - çoğu harika. Herifin biri (alberto bilmemne...)ayarladığı vai tonu ile "for the love of god" çalmış, vai'in kendi ekipmanıyla bizzat çalmış olabileceğinden bile şüphelendim. Maalesef XTLive sitesindekiler ise benim zevkimce baya başarısız.

Bir de işin amp modellemesi boyutu var ki zaten bu aletleri bu sebeple alıyoruz. GNX4'te amp warping özelliği var yani tamamen farklı anfileri karıştırıp farklı bir sound elde edilebiliyor - zannediyorum live'da bu yok.

Bu hafta sonu (inşallah) Ibanez RG2550 veya 2570 alıyorum. Evde de Fender princeton 65 amp var. Bu gitarla kullanmak üzere sağlam bi processor arıyorum. Dediğim gibi GNX-4 düşünüyordum ama bir çok sitede aletin çok dijital sound verdiğini duydum. Açıkçası biraz tırstım. Burada da herkes XT Live'ın drive'larını ve analog'a yakınlığını övüyor. Kafam acaip karışık. Sırf bu sayfa yüzünden processor'ü 1-2 hafta erteleyeceğim herhalde.

Bu thread'de live ile gt-8 zaten baya bi incelenmiş. GNX4'ü de arattım. Ama nedense GNX4'ten bahseden yok - satanlar dışında :)

C.tesi gidip iki aleti de denemek istiyorum. Gitmeden ön bilgi için GNX4 ile XTLive'ı karşılaştırabilecek olan var mı? Özellikle amp modelleme, drive'lar, dijital sound'a yakınlık (ki bu kötü) açısından.

Cevaplarınız gerçekten çok faydalı olacak. Neticede baya bi para bu meretler.

Şimdiden teşekkürler
 
her birinin Amerika ve Türkiye fiyatlarını karşılaştır birde
Türkiye'de hangisi daha uygun oluyorsa makas daha azsa onu al

aşağı yukarı Amerika fiyatları aynı olmalı bu üçünün
 
Sevgili cavo,

Aslında hiç çekinmeden şuraya 3-5 tane patch koyulsa arkası gelir diye düşünüyorum çoğunlukla herkes çekiniyor olsa gerek. Çünkü patchi alıp deneyecekler ve iyi kötü gibi yorum yapılacak. Ama bence hiç çekinmeye gerek yok herkes paylaşsa eminim birinin sevmediği patch diğerinin çok işine yarayabilir. Ayrıca kişiler başkalarının patchlerini incelerken belki kendi eksiklerini de görebilir ve düzeltme şansı olur. Ben zamanında customtone daki patchleri indirip günlerce üzerinde uğraşıp mantığını kavramaya çalıştım sonra bir baktım artık daha güzel patchler yazabiliyorum. Bunun gibi bir şey işte. :LOL:


Selamlar...
 
zaz demiş ki:
ilk tonu oaylaşayım arkadaşlar bu benim yazmış olduğum bi Duman tonu belki işinize yarar küçük değişikliklerle enstürmanıza uyarlayıp kullanabilirsiniz diye düşünüyorum..

http://rapidshare.de/files/8769373/Duman.gpt.html

bu tonu şimdi sen mi yazdın?? sen şimdi customtone daki tonları da koyarsın buraya ben yazdım diye..

bu başlıkta biraz yukarılara bakarsan bu tonu birkaç hafta önce benim gönderdigimi görürsün, hiç bi ayarını değiştirmemişsin tıpatıp aynı insan biraz değiştirir de koyar..

bişeyler üretmeye çalış..!
 
çok çok özür dilerim arkadaşım yanlış tonu koymuşum bu tonu burdan indirmiştim.xt live ı bağlayınca kendi yazdığım tonu koyarım bu tonu kullanmıyorum zaten pcde olunca o olduğunu sandım.kusura bakma tekrar
 
kullanabilirsin kullanmanız için koydum zaten buraya, sadece ben yaptım demen yanlıştı..

neyse sorun değil yanlışlık olduysa, iyi çalışmalar..
 
tek çeşittir :)
vox wah modellemişler

ayarı da yok sadece en alt ve en üst noktalardaki ayarı yapabiliyorsun ve bu sayede mesela hiç pedalı kullanmadan preset seçeneği ile belli bir frekansta kullanabiliyorsun ton kontrolü gibi yani
 
ya bu xtlivelarda calibration yok di mi?Yani benim pedal en alt noktadayken çok çok az da olsa bir ses duyabiliyorum, volume tam kapanmıyor yani...Pek önemli değil ama düzeltme şansı var mıdır?
 
Pedalı kapattığın zaman gövdeye çarpan bi yeri var(anlatamadım sanırım).Orda gövde zarar görmesin diye plastik bir kısım var.Orada iki tane plastik yapıştırmışlar üst üste.Birini çıkarttım ben,aynı sorun bende de vardı.Şu an paşa gibi çalışıyo ama pedala fazla sert basınca incelttiğin plastiken dolayı çıkan çatt!! sesi biraz canını acıtabiliyor :)
 
selamlar, yoğun kullanım sonucu(konserler falan) xt live'ımın volume pedalında rahatsız edici derecede gıcırdamalar yaşıyorum. nedenini çözemedim ?
sanırım yağ filan damlatmak gerekiyormuş.
bilen birisi biraz bilgi verebilirse çok makbule geçer. teşekkürler..
 
bikaç kişi daha bu sorunu yaşamıştı sanırım...yağ damlatarak sorunu çözemiyen bir arkadaş yanlardakı vidaları gevşeterek olayı halletmiş diye hatırlıyorum...
 
nepenthe demiş ki:
selamlar, yoğun kullanım sonucu(konserler falan) xt live'ımın volume pedalında rahatsız edici derecede gıcırdamalar yaşıyorum. nedenini çözemedim ?
sanırım yağ filan damlatmak gerekiyormuş.
bilen birisi biraz bilgi verebilirse çok makbule geçer. teşekkürler..

Selam aynı sorun bende vardı.içini açıp yaptım.karşılıklı civatalar var
gevşetiosu birbirini tutup.onran sora biraz gevşet ve yag sür
ondan sora haff sıkıştır.kaymak gibi pedalım var artık.aşırı rahat.kolay gelsin
 
Geri
Üst