Saw / Testere I-II-III-IV

E

edvedder

uzun zamandır böyle bir gerilim filmi izlememiştim. gerekeni yaptı yani gerdi beni. hatta film bittikten sonra 30 sn. yerimden kalkamadım. film boyunca mal olduğuum yetmezmiş gibi filmin sonlarında tükendim;diyecek bişey bulamadım. 8O
 
inanılmaz bi film..! sahnelerin germesinin yanında süper akılcı senaryo sürekli şaşırtıyo sizi...gerilimi sevmemin nedeni gerçek olması...fantastik ya da saçmasapan actionları bu yüzden sevmem...testere son yılların en iyi filmlerinden ve kendi türünün kesinlikle en iyisi...

filmden çıktığımda Testere 2 için rezervasyon yaptırmak istedim çünkü kesinlikle 2.si çekilecek...

herkes izlemeli herkese izletmeli...
 
son zamanlarda izlediğim en iyi film
acaip gerildim akşam gitmiştik arkadaşla
korku filmi böyle olur dedirten cinsten bi film
zombili hayaletli filmlerini ben korku filmi saymıyorum

kesinlikle gidin pişman olmayacaksınız.
 
ben tek başıma gittim büyük bir aptallık yaparak ama çok etkilendim hatta filminden bir alıntı
insanlar yaşamak için minnettardır ama sen değilsin
 
bende tek başıma gittim. zaten birisiyle gidince bi bok anlamıyorum yanımdakiyle konuşmaktan. gelelim filme. biraz seven kokusu almadım değil ama gerçektende insanı geren ve korkutan bir film. hem öyle insanı aniden çıkan görüntülerle ya da müziklerle de korkutmuyor. tipik holivud saçmalığı değil yani anlayacağınız.ama ikincisi çekilirse kesinlikle bu filmin karizmasının yarısı gider.adamların o kadar korku filmi var böyle adam gibi korkutan filmleri hiç yok. ikincisinin saçmalaması muhtemeldir yani. yinede karanlık sırlar buna beş basar gibi geliyor.
 
Şİmdi gittim ama... Hayal kırıklığı oldu biraz. Belkide burda yazılanlardan dolayı fazla beklentiyle gittim.
En sevindiğim yanı burdaki herkesin de bahsettiği gibi insaı anlık şeylerle korkutmaması (En azından Exorcist rezaletinden sonra iyi geldi).
Filmin geneline bakarsak çekimler güzel, ama etkileyici değildi (En azından benim için öyle oldu). Oyuncular fena değil zaten.
Senaryoda beklenmedik şeyler oluyor evet ama insan bir yandan da bekliyor. Artık insanlar en alakasız adamınkatil olmasına alışık. Ya da filmin sonunda kötü adamın sağ kalması. Yani farklı birşey yaratırken, bu farklılık filmin en büyük klişesi olmuş.
Gerilim ya da korku filmi olarak bakarsak da beni beklediğim kadar germedi. Kİ ben cidden filmlerde gerilen bir adamımdır yani öyle korkmam gibi bir havam yoktur. Giderim hakkını vererek korka korka izlerim :)
Güzel film, ama bence yüzyılın en iyi korku filmi, süper falan değil. Güzel vakit geçirilicek averaj bir film.
(Kızın kafasına geçirilien kapan cidden çok sadistti yalnız. Şu tersine açılan)
 
off biraz önce filmden çıktım
güzel bi filmdi baya eğlendim özellikle şu katilin yüzüne taktığı yanaklarında hipnoz şeysi olan maske yi çok beğendim bende olsun isterdim
cinayet planları çok süper ya
ben şu amanda ya uygulanan(hani şu kurtulan kız) yöntemi isterdim
gayet heycanlı olurdu çünkü
:)
 
Film kesinlikle korkutmuyordu,açıkcası gerildiğimi dahi söyleyemem...

Ancak Kevin Spacey'i solda sıfır bırakan bir katille tanışmak olağanüstüydü...Filmi yüzyılın korku filmleri listesine sokmazsanız da,katili en "sıkı" katiller listesinde en üst sıralara koymanız kaçınılmaz gibi...

Çok iyi bir filmdi,kesinlikle kaçırmayın...
 
son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmiydi. 2.sinin çekileceğini ben de duydum. ama sanki devamı çekilirse filmin büyüsü bozulur gibi geliyo bana.
 
soulfly80 demiş ki:
son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmiydi. 2.sinin çekileceğini ben de duydum. ama sanki devamı çekilirse filmin büyüsü bozulur gibi geliyo bana.

ikincisi çekilirse bencede filmin büyüsü bozulabilir. film bende uzun zamandır hissetmediğim duyguları uyandırdı.(tabi bu kimle izlediğinize de bağlı). film kesinlikle korkutmuyor ama ne biliyim ya değişik duygular hissettiriyor. kesinlikle sıradışı bi film izlenmesi gerekli bence. ama vcd'de diil. sinemada :)
 
evet filmi izleyeceğiniz kişiyi iyi seçin :)
film süperdi ya
ilginç,çok korkunç olmasada cinayet planları ürkütücü
ikincisi çekilmesin bence devamı hoş olmaz saçma sapan bişe çıkar ortaya
 
matrix den ve lord of the rings in serilerinin kotu olmasi sebebiyle millet saw serisi olmasini istemiyor ama iyi ve yeni, yani konsepti degistirilmeme sartiyla dusunceler gelistirilerek guzel, bir sey yapilabilir
 
yüzüklerin efendisinin serisi hiçde kötü diildi :!:

matrixin sadece 2. si kötüydü ama işin mantıken sonuçlanması için çekilmesi gerekliydi. 3. sü görsel olarak muhteşemdi :!:

sanırım sen yüzüklerin efendisinin sadece filmini seyretmişsin
 
Geri
Üst