Karapaks

+

kardeşim ile arka"daşım" arasında hep teredüte düşmüşümdür. kişisel olarak ben, "arka" daşlığa çok daha fazla değer vermiş biriyim. umarım yaşamda herkesin "erdinç ünlü" gibi bir "ARKA"daşı olur. yani sırtını dönebileceği arkasını sağlam latacağı bir ruh. paks da bu mevcut mevcut cut ut t...

o budur.

lan ne oldu...........Varmı böyle bir rock ikonu...

haa biz hafiften söyledik bunu, sakın yanlış anlaşılmasın reklam amaclı değil, bilgi amaçlı......çok sakin söledik, cümleler arasından meltem gibi.
ha sakın reklam olmasın diyerek....biz karapaksız diyerek....ama şimdi açık herşey...................
albüme az kaldı, bol bol çözmemiz gereken sorunlar
eğlenmeğe zaman yok..........
 
Sevgili Kaan.Bende bir Erdinç Ünlü Karapaks ortaklığını merakla bekleyenlerdenim.Sanatın bu kadar içinde yaşayan ve bir okadarda yaşamsal bazda uzaklaşmayı başarabilen ender şahıslardan birisidir sevgili Erdinç.Şunu itiraf etmeliyimki bunca yıldır kendisiyle hiç karşılaşma fırsatım olmadı.Umarım birgün Cenk Tanerle birlikte geldiğin gibi,sevgili Erdinç le beraberde Kahvemi içmeye gelirsiniz.Kendiside hep merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.O Haymana ovasında öten kuşun markası ne idi acaba? :D Başarılarınızın devamını dilerim.Rock'n' Roll kalın sevgili kardeşim...
 
karapaks ile ilgili gelişme haberlerini vermek genel olarak bana düşüyor, bu yüzden özellikle "severek, sevinerek" bekleyenler için ve eğer varsa başka hislerle bekleyenler için de albüm anlaşması ile ilgili prensipte firma ile anlaştığımız ve işin imzaya kaldığı haberini iletmek isterim. tarih olarak da Ağustos ortasında piyasada olması planlanıyor. önümüzdeki hafta yeni klip için hazırlıklar başlıyor. sahneden size ulaşmayı biz de sabırsızlıkla bekliyoruz.
 
öte yandan bu forumda oluşmuş olan gerginlikler ile ilgili bir iki şey söylemeliyim..
Karapaksa dair söz hakkı bulunan birisi olarak susup izlemeyi tercih edenlerdenim. bu demek değil ki ilgisizim.
kendi adıma dışarıdan yapılan ve yapılacak herhangi bir müdahelenin, ağırlıklı olarak "umursayan, düşünen ve hayatında olması gereken bir fon müziğinin eksikliğini çeken " insanlar için oluşturmakta olduğumuz albümü herhangi bir şekilde etkilemesine izin vermem. "doğru"yu yapmak için düşünmek gerektiğine inanırım.
yapmakta olduğumuz "doğru"nun size ulaşma zamanı geliyor. umarım bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da "KARAPAKS"ı "yanlış" kişiler ve onların davranışlarından uzak tutmayı başarabiliriz. çünkü bu tür çabalar sanırım daha da artacak ve KARAPAKS yine onları izlemek için zaman zaman "aşağı" bakacaktır, her ne kadar başı hep "yukarı, sizlere doğru" bakıyor olsa da..
 
öncelikle albümle ilgili güzel habere çok ama çoook sevindim- hem sizin, hem de albüm çıksa diye bekleyen bizlerin adına :D :D onca emeğin sonuca bağlandığını görmek çok güzel... gösterdiğiniz sabır ve emek dolayısıyla hepinizi tek tek tebrik ederim...

gerginlik konusunda kendi adıma diyeceğim; normalde tartışmayı hiç sevmem... ama önceki mesajlarımda belirttiğim gibi 3 aya yakın bir süredir bir tarafı yüceltmek için diğer tarafı karalama denemeleri oldu...
ama bu oluşumu başından beri bilenler için neyin ne olduğu, nasıl yapılğı
gayet açık olduğundan sinir bozmanın ötesine gidemediler. ileride de gidebileceklerini sanmıyorum. bu foruma Karapaks'ı gerçekten severek ve inanarak katılan hiçbir üyenin artık bu oyuna düşeceğini sanmıyorum zira...

not: çıkış parçasıyla ilgili bir tüyo rica etsem; baş harfi veya sitede yayınlanan listedeki sıra numarası mesela :?:
 
evet fireball in dedigi gibi bi tarafi yuceltmek icin digeri tarafi karalamak. mss ne der suclu yok yanlis var.

agustos ortasi o eylule sarksa iyi az kaldi en azindan sarksa diyorum cunku tr de genelde sarkar belirlenen tarihten insallah sarkmaz tabikide, vecdi abi bizde kahveni icmeye gelebilirmiyiz :)
 
seçdiğin kelimeler le yapılandırdığın cümlelerle, bizi bizden daha iyi temsil edenlerin varlığını ıspatlıyorsun, gibi bir ruhani cümle kurmak istedim, af ola :)

şaka bi yana sağol fireball.

almadan yüreğinden veren ruh..........
 
Tortu demiş ki:
İlginize teşekkürler,
Sevgili Mavibulut:
Krampın ikinci yasal albümü olan "İstanbul Sokakları" nda vokalde Ahmet Karaferya yeraldı. Grubun o dönem yaşadığı iç sorunlar sebebiyle ben uzak durmayı tercih ettim. Açmak gerekirse: İç gerilimi çok yüksek bir gruptu, müthiş bir birikimleri vardı. Dışardan dahil olmak çok zordu. Ben bu ülke şartlarında underground kültürün ve rock tavrının ne denli yaratıcı ve ne denli yıkıcı olabileceğini Kramp'ta gördüm. Van Gogh gibi adamlar. Eserlerini yüceltirsiniz ama yaşamlarını paylaşamazsınız.
Sevgili Fireball,
Elimizde birkaç şirketin kulağıyla dolaşıyoruz, ama endüstri gerçek bir kriz yaşıyor biliyorsun. Download sendromu müzik piyasasını altüst etti. Vaadedebileceğimiz tek şey şudur ki:çok az kaldı.
Sevgili İkiyol,
Kramp geçtiğimiz yıl "Zorbeyler" adı altında toplanan bir kadroyla performanslar gerçekleştirdi güneyde. Şu an Doğan ve İdris'in Marmaris'te olduğunu biliyorum.
Karapaks'a gelince... Tüm çabalarımıza rağmen İlkbahar-Yaz etkinliklerine yetişemedik, Sonbahar-Kış etkinliklerinde yıkacaz ortamı. 8)
Sevgiler.
evet evet ahmet karaferya,erdinç ağabey sayende böyle baba bi grup hakkında azda olsa bişiyler öğrendik :LOL: vayy beeee
 
objektif demiş ki:
Sevgili Kaan.Bende bir Erdinç Ünlü Karapaks ortaklığını merakla bekleyenlerdenim.Sanatın bu kadar içinde yaşayan ve bir okadarda yaşamsal bazda uzaklaşmayı başarabilen ender şahıslardan birisidir sevgili Erdinç.Şunu itiraf etmeliyimki bunca yıldır kendisiyle hiç karşılaşma fırsatım olmadı.Umarım birgün Cenk Tanerle birlikte geldiğin gibi,sevgili Erdinç le beraberde Kahvemi içmeye gelirsiniz.Kendiside hep merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.O Haymana ovasında öten kuşun markası ne idi acaba? :D Başarılarınızın devamını dilerim.Rock'n' Roll kalın sevgili kardeşim...
Vecdi Kardeş,
Yazdıklarını bir yücelti olarak algılıyorum. Saol. Rock'n Roll'u salt çılgın bir sahne performansıyla "manyak olmak, ya da "yeni bir akor bulmak" , ya da izleyici olarak sahne önünde kafa sallamak değil de, bir ruh hali ve yaşam içinde kendine dönük bir tavır olarak algılayanlardanım.
Rock hissiyattır, bazıları için ihtiyaçtır, bazılarına göre gereksiz sarfiyattır, kısmen muhteviyattır, fanatikler bazında ilahiyattır, vs. vs.
Ama asla külliyat değildir. Yani 32 kısım tekmili birden mümkün olmaz. Bu lafı Mavi Sakal-Karapaks ayrışmasını açıklasın diye ettim. Black Sabath'a tapıp Deep Purple'dan nefret eden insanlar tanıdım. "Nefret" bize uymaz. Rock'n Roll'un mayasında tepki vardır, nefret diil.
Kahve sohbetinde zaman kaybetmeyelim diye:
".........Haymana ovasında bir garip kuş öterken,
Binlerce kişi ceylanlara karışıp semah döndük,
Ulu şahinler gibi........."
Nazım Hikmet RAN
Segiler...
Erdinç Ünlü
 
kaanaltan demiş ki:
seçdiğin kelimeler le yapılandırdığın cümlelerle, bizi bizden daha iyi temsil edenlerin varlığını ıspatlıyorsun, gibi bir ruhani cümle kurmak istedim, af ola :)

şaka bi yana sağol fireball.

almadan yüreğinden veren ruh..........

bu temsil becerisi sanırım forum aracılığıyla da olsa bunca yıldır sizi az da
olsa tanıdığımı düşünmemden kaynaklı... son mesajımdaki soruma yanıt
alamadığım için az ama çok azcık affetimedim :)

siz de, biz de sağolalım ve yoldaki güzel albümün tadını çıkaralım Kaan ;)
 
Tortu demiş ki:
Rock'n Roll'u salt çılgın bir sahne performansıyla "manyak olmak, ya da "yeni bir akor bulmak" , ya da izleyici olarak sahne önünde kafa sallamak değil de, bir ruh hali ve yaşam içinde kendine dönük bir tavır olarak algılayanlardanım.
karapaks üyelerinin hala bu konuyu konuşup devam ettirmesi ya da en azından "dokundurması" bile çok yanlış geliyor bana... tarz ise bu sefer biraz ayıp olmuş. Manyak Olamazsın sözleriyle müziğiyle çok rock'n roll bi parça.

kimseden ses çıkmadı mıydı sanki gruptan birileri gene ortaya atıyor konuyu gibi de olmuş.

ne olur yapmayın,sizler gönül adamları değil misiniz kendinizi grubu yıpratmayın, artık bu kadarı amacını aşacak düşündürecek! herkes kendi yoluna. ha bir de kaan altanın isminin alrında hala mavi sakal yazıyor ya? komik duruyor da biraz... :p

Of ya ben aslında bunları demiycektim ki, iufukta zmir var mı izmir siz onu söyleyin bakiym asıl;) :?
 
serra_e ye katılıyorum, gönül işi bu, ve evet bazı olaylar oldu ama bu şekil yorumların zedeleme yaptığına inanıyorum, müzik bizim istediğimiz,

mavi sakalda karapaksda pentagramda whiskyde objektifde ..vb. hepsi bizim.
 
kaanaltan
Mavi Sakal Gitaristi

Galiba Kaan'ın forumdaki bu tanımlanmasından habersiz bazı arkadaşlar var...

Kaanı yerdiğini mi övdüğünü mü anlayamadığım "manyak" muhabbeti de cabası..



"Günün siyahlığı, gecenin karanlığı, bu felci paylaşıyoruz
Kapı gıcırdayarak açılıyor, ama gün ışığı girmiyor içeri
Kara yürekler karanlığı yaralayıp susturuyor..."


Kara yürekler girmesin kaan ve mavisakalın arasına..

30 yıllık arka-daşlığın intihasını hazırlamaya çalışmak rock müziğin felsefesi ile açıklanamaz bu durum ancak felsefe ve fanatizmin fikirlerinizdeki mübayenetidir sevgili karapaks vokali...
 
[quote="

Kara yürekler girmesin kaan ve mavisakalın arasına..

30 yıllık arka-daşlığın intihasını hazırlamaya çalışmak rock müziğin felsefesi ile açıklanamaz bu durum ancak felsefe ve fanatizmin fikirlerinizdeki mübayenetidir sevgili karapaks vokali...[/quote]

Kıvırtıyormuş gibi görünmek pahasına bir açıklama yapmalıyım:
Azıcık daha dikkatli okumalı. Cümlede kullandığım "salt" kelimesi önemli. Bu kelime, tartışılan kavramın sözü edilen özellikleri de ihtiva ettiğini belirtir. Yani gönül rahatlığıyla manyak olabilirsin:) kardeş.
Dokundurma, sürttürme, polemik şeyttirme gibi bi derdim yok. Bu mevzu zaten gereksiz uzadı. Ancak insanların fikir beyan ederken konumlarını dikkate alarak daha politik davranmaları gerektiği düşüncesine katılmıyorum. Bu bende yok. Söylediğim hissettiğimdir. Karapaks vokaliyim diye düşündüklerime sansür mü uygulayayım?
Yine de gelen tepkilerin bizi müzik dışı kanallara çekebileceğini anlayarak söz konusu mesajı değiştirmeyi denedim ama nedense olmadı. Forumda acemiyim.
Sevgili turnthepage, 30 yıllık arkadaşlığın arasına nelerin girdiğini birinci ağızdan bilen biri olarak gönlüm çok rahat. O kara yürek ben değilim. Sen çevir bu sayfayı gerçekten.
Sevgiler..
 
Müzik bir ruh işidir bence, sanat işidir, şu böyle demiş yok bedava download ettirmiş yok reklam yapmış bunlar boş konuşmalar, albümler çıksın isteyen istediğini dinlesin. karapaks seven onu dinlesin tibet ağırtan seven mavi sakal dinlesin. Biz burada yıllarca konuşsakta albüm çıkınca göreceğiz yapılan işi burada söylenenlerin hepsi boşa gidecek o zaman. Bir grubun albümü daha çok satarsa o iyi müzik mi yapıyordur? Birinin başarısızlığı diğerinin başarısına mı bağlı? güldürmeyin beni kim ne yapıyorsa kendine yapar eğer mavi sakal karapaksı durdurmak önünü kesmek için yapıyorsa bunu çok acırım onlara iyi birşeyler çıkartırlar umarım. Ama en azından mavi sakal adını artık kullanmasalar iyi olurdu gibi geliyor çünkü birazcık karışıklık oluyor çoğu kişinin aklında mavi sakal hala kaan altan. genç osman,murat tümer dir. Bir tek bu yönden eleştirebilirim mavi sakalı yoksa yolları karapaks gibi açık olsun.
 
kıvırtmak... açıklamak... dikkatle okunmalı... gibi kelimeleri, bir müzik grubu üyesinin kendi için açılmış forumda kullanmasını gerektirecek bir duruma kendisini getirmemesi gerektiğine inanıyorum...
(hele "sürttürme" falan gibi kelimeleri burada kullanmak hiç olmuyor! Trafikte üstünüze çıkan minibüs şöförü ile kavga etmiyorsunuz, Karapaks forumu burası)!
Konumunuzun gerektirdiği şekilde davranmazsanız konumunuzun gerektirmediği muameleye ve davranışlara mazur kalabilirsiniz... sonunda yıprananan hem konumunuz olur hem de siz...

gene söylüyorum lütfen bırakın... hissettiklerinizi müzikle söyleyin diyorum, diyoruz, diyorlar size... ama bırakmak yerine hala
Tortu demiş ki:
gönül rahatlığıyla manyak olabilirsin :) kardeş
diye "sürttürme"ye tam gaz devam... Kara yürek, mara yürek olmuyor bunlar ya, ayıp, çok ayıp... O zaman siz de şu anda olayları birinci ağızdan bilen ikinci bir ağızsınız!

anlamanız gereken sizler imamsınız biz de cemaat...
imamlar ........ bu kadar meraklı olursa, bizlere kimse bişey söyleyemez...
 
kıvırtmak... açıklamak... dikkatle okunmalı... gibi kelimeleri, bir müzik grubu üyesinin kendi için açılmış forumda kullanmasını gerektirecek bir duruma kendisini getirmemesi gerektiğine inanıyorum...
(hele "sürttürme" falan gibi kelimeleri burada kullanmak hiç olmuyor! Trafikte üstünüze çıkan minibüs şöförü ile kavga etmiyorsunuz, Karapaks forumu burası)!
Konumunuzun gerektirdiği şekilde davranmazsanız konumunuzun gerektirmediği muameleye ve davranışlara mazur kalabilirsiniz... sonunda yıprananan hem konumunuz olur hem de siz...

gene söylüyorum lütfen bırakın... hissettiklerinizi müzikle söyleyin diyorum, diyoruz, diyorlar size... ama bırakmak yerine hala
Tortu demiş ki:
gönül rahatlığıyla manyak olabilirsin :) kardeş
diye "sürttürme"ye tam gaz devam... Kara yürek, mara yürek olmuyor bunlar ya, ayıp, çok ayıp... O zaman siz de şu anda olayları birinci ağızdan bilen ikinci bir ağızsınız!

anlamanız gereken sizler imamsınız biz de cemaat...
imamlar ........ bu kadar meraklı olursa, bizlere kimse bişey söyleyemez...

(izmire geliyor musunuz dedik ama başka şeylere cevap yetiştirmekten bizi duyan yok... alloo???:) )
 
Geri
Üst