Kazım Koyuncu

Laz müziğini rock müzikle kaynaştıran oldukça beğendiğim bir şahıs. Ama maalesef gerektiği şekilde pek değer görmedi. Rock müzik piyasasının, Kazım Koyuncu gibi “aykırı” isimlere şans ve fırsat tanıdığı pek söylenemez. Bu tür insanları keşfetmek için, dinleyicinin özel bir çaba harcaması, araması ve bulması gerekiyor. Kazım Koyuncu, hayatınızı daha anlamlı kılacak az sayıda isimden birisi. Siz nasıl bilirsiniz?
 
Kazım Koyuncu'yu "Gitarın Asi Çocukları" albümündeki "Anılar düştü" parçasına yaptığı yorumla tanıdım...Daha sonra bu albümden önce çıkmış albümünü almak nasip oldu...Ve o albümdeki "Ben" parçası....
Ve bir kaç yıldır Karadeniz melodilerinin olduğu çalışmaları var ve bu da sanırım kendisinin çok istediği birşeydi...
 
zugaşi berepe ile ilk kez lazca sözlü rock müziğine adım atmışlardır bu ülkede daha sonra cıkardığı viya albümü ile dahada fazla ilgimi cekti..karadeniz müziği ile laz müziğinin birbirinden farklı şeyler olduğunu birkez daha anladım sayesinde..barışarocktaki performansı ilede bize güsel zamanlar yaşatmıştı..
 
Hayde tam anlamıyla bomba gibi bir albüm. boş şarkı yok. Viya'yı ve Zuğaşi Berepe ile çıkardığı ilk albümü dinleyemediğim için yorum yapamıyorum. Viya adlı albümde bildiğim tek şarkı "Didou Nan" gibi ismi olan bir şarkıydı ve mükemmeldi bence.
 
ilk albümünü dnlemedim ama "ben" adlı parçası hem ilk albümde hem de Viya'da var...Çünkü bu parçayı Viya çıkmadan önce "maksimum rock" 'ta dinlemiştim...

----------BeN-------------
Baba ben yıkıcıyım ama
Kendini bilmez değilim
Yaşamak istiyorum sadece
Kendi savaşlarım uğrunda

Ben sadece
Ben olmak istiyorum

Işık hızıyla geçen zamanı
Yaşamak belki de çok zor
Korkuyorum ben geçmişten
Korkuyorum gelecekten

Ben sadece
Ben olmak istiyorum
 
kazım koyuncu karadeniz den çok istanbul da dinleniyor ha , bizzat test ettim bu yaz karadenizdeydim hayde albümünü oradan aldım ama beyoğlu nda daha çok duydum hayde yi. sağlam müzik yapıyo güzel harmanlanmış kemençe tulum ve gitar.. on numara..
 
kazım koyuncuncuya destek için konserine gidelim rockseverlerr.karadeniz ezgilerini rockla harmanlamayı başarmış bir insan.bir an önce yakalandığı hastalıktan kurtulur inşallah.
 
evet bugun de ocakta yapacagı ama hastalığı dolayısıyla erteldiği istanbul konserini gercekleştiriyor.ve kazım koyuncu senelerdir alışkın olunan kirli sakalrı ve uzun saçlarına veda etmiş şekilde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor.




www.kazımkoyuncu.com
 
Geri
Üst