En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

Yazık ki okumaya yeni fırsat buldum Tümceler/Oruç Aruoba..
Kelimelerle iyi oynadığını bilirdim ama bu kadar iyi olduğunu düşünmezdim..
 
Gabriel Garcia Marquez - Benim Hüzünlü Orospularım
Gabo'nun okuduğum ilk kitabı ve böyle bir başyapıtı okuduktan sonra yazarın tüm kitaplarını edinmeye karar verdim.
Ferhan Şensoy - Elveda SSK
Onun gibi bir mizah ustasının, şimdilik son kitabını tavsiye ediyorum size. Ama tüm kitaplarını severek ve gülümseyerek okuyabilirsiniz.
Paulo Coelho - Zahir
Okuyucuyu yavaş yavaş içine çeken bir roman. Birçok kitabı olan ve "Simyacı"nın yazarı olan Coelho, sevgiyi ve hayatı sorgulama yolları sunuyor.
 
Emperyalizmin Uşakları - Vural Savaş

Türkiye'de yaşananları çok mükemmel işlendiği bu eser,bence başyapıtlardan biri

Yönetim Gelenekleri ve Türkler - Metin Aydoğan

Bu kitap kuru kuruya bir tarih kitabı olmak bir yana,Avrupa Medeniyetlerinin oluşum kökenlerini ve Türklerin geçirdiği çeşitli devrimleri çok farklı bir bakış açısıyla anlatıyor.

Türkiye’nin Ekonomik Krizi, Oluşumu ve Çıkış Yolları - Selim Somçağ

Bu kitapta Özal devrinde Türkiye’de sıcak para sisteminin kurulup, ekonominin faiz-döviz-borsa üçgenine sıkıştırılmasından itibaren 1994 kriziyle, 1999 IMF programıyla, 2001 devalüasyonuyla ve Kemal Derviş’in kanunlarıyla Türk ekonomisinin adım adım yıkıma götürülüşünün hikâyesini bulacaksınız.

Kitapta IMF ve Dünya Bankası programlarının planlı olarak Türkiye’deki millî ekonomiyi tasfiye etmeyi amaçladıkları ortaya konmakta, hükümetlerin, bir kısım bürokrasinin, Batı güdümündeki sermayenin ve medyanın bu yıkım operasyonuna nasıl destek verdikleri anlatılmakta, IMF’nin ve IMF lobisinin bu operasyonu gizlemek için yürüttükleri dezenformasyon kampanyasındaki yalanlar ifşa edilmekte ve çürütülmektedir. Türk ekonomisinin IMF programlarını izleyerek saplandığı bataklıktan kurtulmasını sağlayacak gerçekçi çözüm önerileri de ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
 
'ana' ve 'suç ve ceza'
yıllardır başka kitaplar okuyorum üstlerine tanımam inançları uğruna ölmeyi ve insan piskolojisini böyle anlatabilen başka kitap bulamadım varsa tawsiyelerinizi bekliorum :!: :!: :!: :?: :LOL:
 
piyano- deniz taşları Yiğit Okur.
on küçük zenci Agatha Christie
gazap üzümleri-fareler ve insanlar John Steinbeck
"""""simyacı!!!!! paulo coelho""""
bunları seviyorum....
 
The Ottomans- Andrew Wheatcroft

Batının gözüyle Türkleri anlatıyor aslında .Türklerin o yıllarda ne kadar korkunç olduğunu aynı zaman da bir yabancı gözüyle Türklerin övülmesini anlatıyor ... Gizli kalmış Osmanlı sarayındaki entrikalar kuşatmalar kısacası Osmanlıyı çok güzel bir şekilde anlatıyor
İstanbul fethinin hiç bu kadar güzel anlatıldığına şahit olmamıştım hala etkisindeyim...
 
Zorba-Nikos Kazantzakis
Kolera Günlerinde Aşk,Yüzyillık Yalnızlık-Gabriel Garcia Marquez

Daha biçok war..ama en çok etkilendiklerim bunlar..üçü de harika...
Zorba için söyleneck çok şey war...eline aldıgı işi batiran bi işçi,hırsız,katil,dul avcısı :) ama kitabı bitirdiginizde onun ölümüne en az yazarın kendisi kadar üzüleceksiniz..bende öyle olmuştu en azından.. :?
Kolera günlerinde aşk ve Yüzyıllık yalnızlık Marquez in en çok begendigim kitapları...o kadar gerçekçiler ki...
isimleri kasvetli biras...içinde geçen olaylar da öyle...
(hatta salakça gelebilir..kolera günlerinde aşk ın sonunda aglamiştim.. :cry: ) he he :roll:
 
eroin güncesi'nden çok etkilenmiştim. o kadar ki bir hafta depresyon yüzünden evden çıkmadığımı bilirim.
polisiye-gerilim sevenlere ahmet ümit'in beyoğlu rapsodisi ve patasanayı tavsiye ederim. iki kitaptada birtakım cinayetler geçer, katil konusunda nerdeyse herkesten şüphelenirsiniz ancak hep birileri kalır görmediğiniz. ve kitabın sonunda da o görmediğiniz size gerçek yüzünü zorla gösterir ve film büyük bir şokla sona erer.
 
Atlas Silkindi ' yi okuduktan sonra hayata bakışım büyük ölüde değişti.İnsanları farklı bir gözle değerlendirmeye başladım.tabi kendimi de aynı gözle değerlendirip bazı değişikliklere gittim hayatımda :) bence herkesin okuması gereken bir seri...
 
sol ayagım muahkkak okunması gereken bir kitap arkadaslar.duvarcı bir babanın 21 cocugundan sadece biri olan christy dogustan beyin özlürlüdür fakat annesi oglunun yanındadır ve özürlü olmadıgını kanıtlamak istemektedir bunda christy ninde payı büyüktür ve mücadele sırasında kendisinde birseyi fark eder...

devamını merak ediyorsnaız bu kitabı mutlaka edinin...
 
gabriel garcia marquez-benim hüzünlü orospularim hala aklimin bi köşesindedir o kitap insan psikolojisini cok ii anlatan bir kitap..
 
Geri
Üst