G.O.R.A.

oha bu ne ya komedi filmimi cekio bu yöneticiler alla alla belki almanyada yasamıs bir turkum nası silerisiniz her mesajı yaf yada silecekseniz en azından sebebini private mesaj olarak atın ayrıca attıgım mesajları 15 yasında lisede 2 kere kalmıs komsunun moron kızı bile okuyup anlayabiliyor her haltı kontrol ettiginize gore eh artık muhtemelen bunuda edersiniz
 
Daha yeni izledim filmi ve beyenmeyen arkadaşlarım kesinlikle haklıymış...
İşin içinde Cem Yılmaz olunca doğal olarak beklentimi çok yüksek tutmuştum.Ama filmde bikaç şeye güldüm ve onlar da zorlama oldu.''Bende mi bir bozukluk var??'' diye sorardım ama birlikte izlediğim kişiler hiç gülmedi...
 
darthseth demiş ki:
Bugün akşam , kızkardeşim, eniştem, teyzemin kızı ve bilumum koltukları dolduracak güzel bayanlarla birlikte filmi seyredeğim.

umarım filmin en komik kısımlarını fragmanda yayınlayıp daha az komikleri bırakmamışlardır :D

ben de fragmana aldanarak gittim sonuçta hayalereim yıkıldı,fragmandan daha komik bi film bekliyodum!
 
Cem yılmaz bence çok iyi bir film çıkarmış.Eğer beğenmeyen varsa şunları söyleyebilirim;
Herkes beklenti içinde Gora Filmine gitti.
-baba bu adam manyak. kesin gülmekten altımıza edicez.Kesin ölücez.
Gösterilerindeki performansını filmde de yansıtır diye bekledi herkez. Ama öyle olmayacağı baştan belliydi. Çünkü sinema birebir seyirciye ulaşması zor bir sanat. Taşlamaları meşhurdur Cem Yılmaz'ın bilenler iyi bilir. Ama kimseye laf atamadı sanıldı. Çoğumuz gülmeye programlanıpta filme gittik. Sanırım bu yeterli.

İnce görün ;)
 
Ya ben yazdım diye hatırlıyorum G.O.R.A. başlığına. Hey gidi Kount, bu hallere düşecek adam mıydın ben?

Neyse konuya dönelim (şu giriş geyiğini bırakamadım be uyuşturucum oldu resmen!) G.O.R.A. filmine.

Görsel açıdan, şu ana dek gördüğüm pek çok Amerikan yapımının dengi ve/veya üstü konumunda. Gerçekten muhteşem, güzel renkler, süper uyumlar hede hödö.

Karakterlere bakarsaak... Özkan Uğur'un performansı muhteşemdi. Çünkü koklayarak yolunu bulan kör bir sürgünü (manyak ve içkici bir yaşlı amcayı) oynamak kolay değil, ne derseniz deyin.

Ozan Güven ikinci favorimdi. Eşcinsel bir robotu canlandırıyordu adam, ve hiçbir şekilde abartmıyordu. Mimiklerine, hareketlerine ve konuşma şekline "yedirmeyi" başarmıştı.

Cem Yılmaz mı? Logar karakteri tam bir fiyaskoydu. Logar'ı başarılı bulduğum birkaç yer vardı, onlar da zaten şu "Fiberoptik basküler dondurucu" fiyaskosundan sonra Arif işi hallediyordu ve yukarıdan konfetiler yağıyordu ya, o sahnedir; Amir Toça'ya o meyveyi atmak üzereyken durdurduğu sahnedir; Ceku'nun Timar'la evleneceğini öğrendiğinde bardağın elinden düştüğü sahnedir; bir de "Haa, tevkif değil o tebrik!" dediğinde "espri yaptım nihahahahaha" şeklindeki sırıtışıdır.

Arif ise zaten Cem Yılmaz'ın kendisiydi. Ona da bir şey diyemem. Ne desem boştur ama bir taraftan da tipik bir Türk insanıdır kendisi de diyebilirim.

Gelelim filmin esas kısmına, "komedi"ye. Herşeyden önce, ingilizce konuştukları sahnede "Loading fucking coordinates.", "The fucking map is on." gibi cümleler kullanmaları ve o meşhur "dot com" beni benden aldı. Sıralarsam çok fazla sahne var bayağı güldüğüm, say say bitmez ama, "Aksaray" sahnesinin yeri ayrıdır. Öte yandan, mesela, detaylarda kalanlar da gayet güzeldi; mesela "öğreti" sahnesinde tahtadakiler şahaneydi. Uzun eşşek oynamaları muhteşemdi. Ama espriler genel anlamda "geyik"ti denebilir. (Bob Marley Faruk'un "Ne havalandırmaymış arkadaş ya!" demesi ayrıdır ama)

O program listesi daha manyaktı ama; "Aikido, jujitsu, tekvando, kung-fu, orta iki fizik, taocu seks, best of MFÖ!"

Ama benim, ailemle olsun, arkadaşlarımla olsun, topluca güldüğümüz tek bir sahne vardır;

Arif:"PUH! Ulan ışınlanmanın ta anasını avradını... ya bırak kardeşim ya, bırak dokunma ya..."

(Yazıcam diye giden ikinci sigaram... cebim yandı resmen)

Öte yandan, iki sahnede hata gözüme çarptı, hem de ilk izlediğimde. İlki, ormandaki kovalamaca sahnesinde, Arif'in kendi çevresinde dönerek zar zor zıbarmaktan kurtulduğu yerin iki kez kullanılmış olması, ikincisi de Matrix ile dalga geçmenin dibine vurulduğu "öğrenme makinası"nda, Bob hareket ettiğinde hareketlerinin hızı...

Öeehhh yeter parmaklarım yoruldu! Gidin izleyin kardeşim!!! :LOL:
 
cem yılmaz'ı canlı seyretmemiş olanlar için eğlenceli olabilir.lakin bana pek bir yavan geldi. eh tabi filmin 2-3 yıl vizyona girmemesi de beklenti çıtasını hayli yükseltti,sonuç kimileri için hayalkırıklığı oldu...
 
yener demiş ki:
insan cem yılmaz'dan çok daha iyi bir film bekliyor fakat bu beklentilerin çok altında bir film.
Filmdeki birçok sahne kesilmiş.Telsimle anlaşmalı olan Cem Yılmaz devletin Uzan grubuna olan müdahelesinden çok etkilendi.Zaten biliyorsunuz sırf bu tarz anlaşmazlıklar yüzünden film epey gecikti.Gerçi Cem in sponsorlarıyla da bir problemi oldu yanılmıyorsam.
Şu anki filmde Avea yazıları öne çıkıyor epey,çok fazla reklamını yapmışlar telf. görüşmeleri falan filmde.İşte bu yüzden ben de vasat buldum epey...
 
ben filmi görsellik açısından çok doyurucu buldum.uzay gemisi,gora gezegeni falan görkemliydi.Cem Yılmaz elinden geleni yapmış güzel filmdi çok ağır eleştirilmiş bence bunları haketmiyor film.
 
crescent83 demiş ki:
ben filmi görsellik açısından çok doyurucu buldum.uzay gemisi,gora gezegeni falan görkemliydi.Cem Yılmaz elinden geleni yapmış güzel filmdi çok ağır eleştirilmiş bence bunları haketmiyor film.
Haklısın uzay efektleri açısından ben de maximum üstü buldum.Ama sadece kurtarıcı bir etken olamaz bu .Hatırlamak gerek Cüneyt Arkın'ın Dünyayı kurtaran adam filmini falan.
 
beklentinin altında bi film olmasına ramen beklentinin üstünde bi filmdi türkiye koşullarında bence... ve kesinlikle türkiye dısı bi yere hitap etmiyo avrupayı bırak kıbrıslıların bile güldüğünü sanmıyorum....
 
Film bence cok harikaydi her ark. la bi kere izledim artik sozleri filan ezberledim :D ama sadece bize hitap ettigi cok dogru simdi bi avrupalı o filmden ne annarki ya :D Ama uzay efektleri filan guzeldi hakkını yememek lazım.
 
Geri
Üst