Boss Gt-8

ayrıca line6lara netten ton indirilebiliyor(bnz: www.customtone.com) fakat boss un ton indirebilceğimiz bir sitesi var mıdır?

ve son olarak podxt için fcb1010 foot controller yeterince iyi midir ve fiyatı türkiyede ne kadardır? şimdiden teşekkürler..
 
sadece drive tonların önemli ise pod xt tavsiyemdir.efectlerinide kullanacam diyosan o zaman boss gt-8 almanı önderirim.yanlız şöyle bişey var ki pod xt + fcb1010 almak sana bayağı bi pahalıya gelecektir.500$ demisin ve 200$ dan fazlada fcb1010 a vereceksin. 700$ ı geçecek.eğer illaki line6 pod serisi alcam dersen bence pod xt live al.yurt dışından falan getirt yada 2. el satan birini bekle.çünkü yazık boşuna 700$ vermiş olursun ve ayrı ayrı onları taşımasıda zor.ton sadece öenmli ise yani hemen rahat tonlar yazıyım kullanıyım dersen efectler öenmsiz dersen pod xt live al.efectlerde önemli ise gt-8 al.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.melihbozkurt84 evet senin yazdıklarınında hepsini okudum.Senin ana fikrin şu:Drive önemli ise pod efect önemli ise GT8.Ama bu benim soruma cevap değil.Abi ikiside önemli.Pod'un distortion ve overdrive yeteneğini burada tartışamam ama sen diyosun ki biraz kurcalanırsa (zaten bütün forum genelinde bunu bir kaç defa tekrar etmişsin) güzel tonlar yakalanır.

Arkadaşlar ben şunu da sormadım: çok iyi bir yada vasat bir analog pedaldaki drive tonları GT8 de yakalayabilir miyim?

Benim asıl şorum şu işte.Resmen iki canavarın son duellosu (çünkü bence drive tonları en önemli öğedir): GT 8'de Pod xt drive tonları yada daha iyisi yakalanabilirmi?????.(Daha iyisi derken kişiye göre güreceli cevaplar gelebilir sorun değil).

Biz Opeth,Children of Bodom,Amon Amarth,Death,Sepultura vs vs gibi bir çok grup'tan coverlar yapıyoruz.Kendi bestelerimizde yine bu tarz.Diğer sorumda bunla ilgili sizce hangisi işi mizi görür bu bağlamda Pod mu GT8 mi???
Teşekkürler...
 
Bu ara da bence internetten ton indirmek avantaj değil.İnsan kurcalamadan kendini geliştiremez. Bence bu işe kendini gerçekten veren insan hazır şeylerle ilgilenmez.Ama tercih meselesi tabii...
 
Bir makyajlı güzellik vardır birde doğal güzellik. Ben pod un sesini aşırı makyajlı buluyorum hakikaten çok sağlam driveları var ama bence fazla makyajlı. GT-8 drive ları iyi değil deniyor bencede çok iyi değil ama sadece direkt PC veya mixere falan girince iyi değil. Ama amfiye girince POD la mukayese edilmeyecek bir doğallığı var analog tadında driveları var GT-8 in.
 
Modley demiş ki:
Bir makyajlı güzellik vardır birde doğal güzellik. Ben pod un sesini aşırı makyajlı buluyorum hakikaten çok sağlam driveları var ama bence fazla makyajlı. GT-8 drive ları iyi değil deniyor bencede çok iyi değil ama sadece direkt PC veya mixere falan girince iyi değil. Ama amfiye girince POD la mukayese edilmeyecek bir doğallığı var analog tadında driveları var GT-8 in.

Bende bunun altına imzamı atıyorum ama konserde mixer 'e bağlamak zorunda isek ozaman ne olacak??? GT8 Mixerli kullanıma uygun değilse bu bir facia olur ama eğer sağlam bir soundcheck yapıp aynı performansa ulaşılacaksa GT8 alınır ve babalar gibi kullanılır siz ne düşünüyorsunuz.
 
Eğer mono çıkış yapıyorsan direkt mixere gireceksen bir tane kabin simulatörü (Ultra-G gibi) alırsın bağlarsın GT-8 e kimse tutamaz seni.
 
Ultra-G gibi bir kabin simulatörü ile gelen ses bir takım filterlardan geçirilerek sesin hi-fi çıkması önlenir ve daha gerçekçi gitar soundlarına ulaşmak için eğer amfi kullanmıyorsak ihtiyaç olan bir şeydir. Gerçi Gt-8 de kabin simulasyonu var ancak direkt sisteme girildiğinde Ultra-G ile daha iyi sonuç alındığı çok yazılıp çizilen birşey. Kaldıki Ultra-G sadece Gt-8 için değil her türlü hi-fi ses veren drive ünitesine uygulanabilecek bir ekipman. Sansamp GT2 vs processorler, stompboxlar gibi.
 
türkiyede podxtlive sıfır ve 2.el fiyatları nedir acaba?sanırım yurtdışında gt-8 yaklaşık 100$daa pahalı..fakat burda pod daha pahalı die duydum..
 
Aslında speaker simulator yazarsan muhtemelen bayağı bir sonuç çıkacaktır.

Outcry, istanbulda nerde hiç bilemiyorum ama mydukkan sitesinde var sanırım.
 
gt 8 deki overdrive, distortion tonları. mesela ben baya bi kurcaladım bu olayı analoğa yakın sesler elde ettim :!: bir ara zaman bulursam kendi yazmış olduğum bu tonları pacthlerim buraya bakarsınız..melih dostum kurcaladınmı oluyormuş hakikaten.kulaklıkta yazdığım tonlar direk mixere girerek biraz tiz mid bas ayarını yaptıktan sonra kullanıyorum..tabi anfide denemedim aynı sonucu alırmıyım almazmıyım bilemiyorum.. :idea: ama boss gt 8 deki fx1 fx2 efektleri cok işime yaradı hele ikisini aynı anda kullanma olayı harika bi olay :!: drivelarına gelirsek istediğin driveleri yakalaman için biraz kurcalaman gerekicek.o zaman istediğin tonları yakalıyacaksın.. :D
 
Eyvallah benim istediğim cevap buydu işte.İstediğim tonları kurcalayınca yakalayabileceksem GT8 almak düşer banada.Şu karlar erisinde gümrükten bi gelsin bakalım :)
 
gorkyeah demiş ki:
türkiyede podxtlive sıfır ve 2.el fiyatları nedir acaba?sanırım yurtdışında gt-8 yaklaşık 100$daa pahalı..fakat burda pod daha pahalı die duydum..

hocam pod xt live 700 euro türkiyede.kıvılcım satıyo.bence o kadar para hayatta verilmez.

ayrıca gt-8 ile kıyaslarsak gerçektende yukardada bi arkadaşın bahsettiği gibi pod çok süslü tonlar.herkes biliyoki pod tuşeyi öldürüyo.ama gt-8 çok transparan bu konuda.her hatanıda bilinçli her hareketinide yansıtıyo.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Geri
Üst