Merhaba,
Asagi yukari her kombinasyonu 1 yil uzeri kullandim (apartman, mustakil ev, karavan, tekne - 4x12, 2 adet 4x12, 2x12, 2 adet 2x12, 1x12, 2 adet 1x12, 1x12 kabin, 2 adet 1x12 kabin, 1x12 combo, 2 adet 1x12 combo...)
Oncelikle iki adet 1x12 kullanmak ile bir adet 2x12 kullanmak ayni seyler degil. Bu kismi netlestirelim.
Yani bir adet 1x12 daha alip iki adet 1x12 olarak kullandigin sistem 2x12 olmayacak.
Dilimin dondugunce 2x12'den bahsetmeye calisayim:
Daha bass'li gibi daha dolu dolu duyuluyor. 4x12 kadar koyu ve dolgun degil, 1x12 gibi kucuk hacimli gibi de degi ikisinin tam ortasi diyebilirim.
2 adet 1x12'den bahsedeyim. (su an yine tasinma asamasindayim ve yeni sistemim kesinlikle boyle olacak):
2x12 gibi dolu degil ancak 1x12'den daha hacimli. Hem de birini saga birini sola koyarak stereo benzeri bir duyum oluyor. Benim daha cok hosuma gidiyor. Bu sistemi ilk kez yapacagimda 3 sene kadar once foruma sormustum ben de. Cok memnun kaldim. Amfin stereo ise veya send returnden bir takim oyunlar yaparsan (stereo efekt pedali ve ikinci bir power amp eklemek vs.) gercek stereo bir duyum da elde edebiliyorsun.
Her iki sistemde de ayni speaker'dan iki tane kullanabilecegin gibi birini baska birini baska da kullanabiliyorsun.
Gecmiste iki adet 1x12 kabinimden birinde V30 varken digerinde Jensen, G12T75, Greenback, gibi alternatifler kullanma sansim oldu. Calacagin tarza gore de degisiyor birazcik.
Ben sert muzik yapicam diyorsan iki adet V30 iceren 2x12 kabin oneririm.
Daha genis bir aralikta calacagim, cleanler ve hafif drive li tonlar da cesitli olsun dersen iki farkli speakeri zaten oneririm. Bu iki speakeri da iki farkli 1x12 icinde oneririm.
Ses siddeti kismi amfin ve komsularin ile alakali daha cok.