Eh pek tabi bu şart.
esasında bir nevi koleksiyoner olacaksınız.
Koleksiyoner tam olarak bu değil. Koleksiyoner aldığı malı satmaz bekletir. Çoğuda satmaz. Satanda ucuza satmaz zaten 🙃
Sonra satma derdim yok ama yakalarsam elimdeki gitarları fahiş fiyata çakarım kafasında olacaksınız.
Açıkçası bu nasıl olabiliyor keşke bir örnek verseniz de bizde bir öğrensek. Yani gerçekten yakalarsam dediğiniz kişiler? çok mu aptal insan var yahu. Hiç araştırmadan bakmadan körü körüne binlerce yüzbinlerce lira harcıyorlar bu kadar? Nasıl bir senaryo merak ettim doğrusu. Açıkçası o nitelikteki birinden ben gitar alsam sizin bu söyleminizden hakaret algılardım.
İlanlarınız aylarca hatta yıllarca sahibindende duracak. Hatta durduğu yerde fiyat arttıracaksınız.
Eh bu konuda haklısınız tabi, ekonomik sebeplerden dolayı ilanlarınız aylarca hatta belki yıllarca ilanlarda kalabilir. Ayrıca piyasa şartları gereği, kur dalgalanmaları nedeniyle yada keyfi olarak fiyat artabilir. Bu sizin ticareti ne kadar hızlı döndürdüğünüzle alakalı değişebilir bir süre. Mesela benim ilanlarımdaki ürünlerden sadece 4 gitar bana şahsıma ait. Warmoth gitarlar ticari kaygıyla alınıp satılıyor olan ürünler değil. Marka değeri olmayan bir ürün bizim ülkemiz de. Dolayısıyla alınıp satılıp kar edilecek gitarlar değil. Bunları bilmek gerek. Ben ilanlara koydum eğer satarsam yeni bir warmoth siparişi vereceğim. Ticari kaygıyla yapmıyorum mesela bu gitarların satışını…
Diğer ilanlar ise koleksiyoner 2 kişi ve mağaza ekipmanları bulunuyor. O nedenle benim ilanlarda fiyatlar kolay kolay düşmez. Koleksiyon ilanlar bellidir fiyatları yüksektir. Çünkü dünyada ya hiç yoktur yada çok az vardır. Üstüne üstük adam 40 yıl boyunca gözü gibi bakıp saklamış çizik bile yapmamış mesela. Belli ölçüde istediği fiyatı yüksek de olsa saygı duyarım. Koleksiyon ürünlerde ülkemizde ekonomik sebeplerden dolayı daha az tercih edilir. Daha çok tercih edilesi ürünler başlangıç ve orta segment ürünler diyebiliriz. Eğer bu işi yapacaksanız bu ürünler ucuz olup kar marjı daha az olsa da daha hızlı al sat yapılabilir olduğundan burdan başlamak da iyi bir başlangıç olabilir.
İlanlara paragraflarca yarı google translate ahkam döşeyceksiniz… çalımı tereyağı gibi falan.
Evet bilmediğiniz bir ürün ise google dan yardım alınabilir. Zuhal müzik google translate faciası gibi olmadan ürünün tam olarak özelliklerini eğer özel bir seri ise bunu alıcıyı bilgilendirmek adına eh tabi bir az da sattığınız ürünü biraz överek satış ilanı açılabilir. Çalımı tereyağı gibi ifadeler abartı olur. Seviyeyi korumak gerek.😎
Sonra da alım satımla uğraşıyorum diyceksiniz. Gitarlarınız fahiş diyenlere de atar yapacaksınız, olay bu 😀
İşte o öyle olmaz arkadaşım. Atar yapmayacaksın tabiki de ama daha önce yukarıda söylediğim gibi; iftiracı, yalancı, hasetlenen adamlardan uzak duracaksın. Hakkında seni tek eleştirebildikleri tek şey olan fahiş fiyat üzerinden vurmaya çalışırlarsa da varsın söylesinler. Onun dışında zaten düzgün biri isen seni başka şekilde eleştirme şansları da yok, Ha laf söylediklerinde de lafın altında kalmamak gerek. Yapıştırcaksın lafı. Baktın ki seni başka bir noktaya çekmeye çalışıyor iftira atıyor uzaklaşacaksın. Gerekli mercilere davanı açıcaksın. Her şey bir kenara, Burada olması gereken şu; sattığın ürünü iyi bileceksin. Kimseyi kandırmayacaksın şeffaf, bol açıklamalı ve bir gitarın tüm detaylarını içeren görselleri anlaşma sağlanmadan paylaşacaksınız. İlanlarınız, sattığınız ürünler kadar özel durmalı diğer ilanlardan ayrışmalı. İnsanlar; Evet bu adamdan gitar alınır çünkü….. ile devam eden cümleleri söyleteceksiniz insanlara. İnsanlar doğru gitarı sizden alacağına ikna olmalı.