2.el elektro alım satım yapmak

Merhaba dostla, aklımda bir soru var günde en az 30dk-1 saat arası vaktim sarı sitede gitar bakarak geçiyor ve bazılarının fiyatları çok iyi oluyor ve aklıma "acaba alıp takaslasak veya satsak karlı olur mu?" diye düşünüyorum. Aslında asık amaç bu işten para kazanmak değil de faklı gitarlar deneyip deneyim kazanmak sizce böyle bişey olabilir mi? Veya siz olsanız yapar mıydınız? Düşüncelerinizi bekliyorum...

Forumun Alım Satim kısmındaki ilanlara bir suredir teklifi gectim yorum dahi yazan olmuyor. Bir bakın, yorum sayisi bir çoğunda 0. Eskiden çok hızlı şekilde satılırdı ekipmanlar, bu ekonomide artık halkın çoğu "bazal metabolizma gereksinimleri" hariç bir seye pek para vermek istemiyor, veremiyor. Aldığınız herhangi bir seyi geri satmak uzun sürüyor, fiyat kirdikca daha altını teklif edenler geliyor vs. Tatsız durumlar.

Benim de yapmayı çok istediğim bir şey 2. El ekipman alıp satarak para kazanmak veya daha fazla gitar çalıp deneyim kazanmak fakat arkadaşlar çok haklı. İnsanlar temel ihtiyaçları dışında hiçbir şeye para harcamıyor. İlanlar ucuz olsa bile kolay kolay satılmıyor. Etraf ölücü dolu. Sen 15 e koyuyorsan ilana 10 olmaz mı diyo eşşeğin biri. Olur mu sence kardeşim? Bi de zaten piyasa giriş seviyesi gitar amfileriyle dolu. Yurtdışında insanlar yüzüne bakmadığı frnder meksikalar burada lüks. Sarı sitede squier görmekten de bıktım. Keşke ekonomi düzgün olsa da insanlar hobilerin daha çok bütçe ayırabilse biz de böyle işler yapabilsek.

Herkese katılıyorum fakat son 3 aydır tecrübelerime göre sürekli önüme piyasanın altı gitarlar çıkıyor satma niyetiyle almıyorum ama aldığım gibi aldığım fiyatın %30 üstüne koyuyorum %10 pazarlık yapıp %20 üstüne satıyorum. Bu hesaplamadan bağımsız olarak örnek veriyim; geçenlerde gibson les Paul studio aldım tertemiz cillıp gibi 30bin tl ye (şaka değil satıcının acil paraya ihtiyacı vardı) ve tam 15 gün sonra 50bin tlye sattım bunun gibi bir çok örneğim var kanıtlarıylada atarım fakat üst düzey gitarlar çok hızlı satılıyor ucuz gitarları bilmiyorum

yazilanlara bakma su sitenin 50% si alacagi gitari satmak icin aliyor. sen de yapabilirsin ama biraz tecrube ve karsindaki adami öldürme yetenegi ve ahlaki (ahlaksizligi?) gerekir.

Herkese katılıyorum fakat son 3 aydır tecrübelerime göre sürekli önüme piyasanın altı gitarlar çıkıyor satma niyetiyle almıyorum ama aldığım gibi aldığım fiyatın %30 üstüne koyuyorum %10 pazarlık yapıp %20 üstüne satıyorum. Bu hesaplamadan bağımsız olarak örnek veriyim; geçenlerde gibson les Paul studio aldım tertemiz cillıp gibi 30bin tl ye (şaka değil satıcının acil paraya ihtiyacı vardı) ve tam 15 gün sonra 50bin tlye sattım bunun gibi bir çok örneğim var kanıtlarıylada atarım fakat üst düzey gitarlar çok hızlı satılıyor ucuz gitarları bilmiyorum
Hocam gördüğüm kadarıyla ucuz gitarlar da çeşitli forumlardaki yeni başlamak isteyen arkadaşlara yazılmış klasik ibanez, Jackson, schecter ve squier gibi gitarlar hızlı satılıyor pahalı olmalarına rağmen. Şuan ucuz gitarlarda gözüme çarpan sxlerin fiyat artışı ve squier affinity serisinin düşüşü.

Denemek isteyen olursa usa piyasası 7k civarı custom shop bir gibson var elimde, ölü fiyata verebilirim
Gibson gitarlar hakkında pek bir bilgim yok ancak fiyatlandırma konusunda çok garip bir eğrisi olduğunu düşünüyorum.Geçen haftalarda birisinin sanırım sonradan boyanmış bir custom shop modelini 2000 dolar bandında satışa koyduğunu gördüm.Ancak faded,tribute,studio vb. alt modellerinin de 2000 dolar civarına ilanlara koyulduğunu görüyorum.Fender ve Gibson'lae özelinde srv müzik dışında genel anlamda makul fiyatlandırmaları olan bir yer de görmedim açıkçası.

Eğer bu işi evden, elden yapacaksanız öncelikle şahıs firması olmanız gerek. Ana faaliyet konusu olarak da radyo, tv, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret ünvanı ile açılmış bir vergi levhanızın olması gerek. Kazandığınız bedelin vergisini ödemek zorundasınız. Burada bu konuda takdire şayan çok hassas olan bazı arkadaşlar var. Eğer bir ticaret ünvanı olmadan bu işe girerseniz bir takım kimselerin tehditkar söylemlerine ve kara kaplı defterlerine girebilirsiniz.

Bir muhasebeciniz olacak. Aynı zamanda iyi bir avukat olması sizin yararınızadır. Çünkü çok farklı insanlarla temas halinde olacağınız bir sektör. iftiraya açık bir pazar. Hasetlenen bir takım birileri fake hesaplar açıp sizi lekeleyebilir. Yada birine gitar satarsınız eğer elinizde belge yoksa bana sahte yada parçaları değişmiş gitarı orjinal diyerek sattı diyebilir. Kendinizi savunmalısınız. Öncelikle Ön yargılı insanlardan en başta uzak durmalısınız. Her ne kadar avukat zorunlu olmasada bence kesinlikle şart.

Eğer bu işi evden, elden yapacaksanız öncelikle şahıs firması olmanız gerek. Ana faaliyet konusu olarak da radyo, tv, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret ünvanı ile açılmış bir vergi levhanızın olması gerek. Kazandığınız bedelin vergisini ödemek zorundasınız. Burada bu konuda takdire şayan çok hassas olan bazı arkadaşlar var. Eğer bir ticaret ünvanı olmadan bu işe girerseniz bir takım kimselerin tehditkar söylemlerine ve kara kaplı defterlerine girebilirsiniz.

Bir muhasebeciniz olacak. Aynı zamanda iyi bir avukat olması sizin yararınızadır. Çünkü çok farklı insanlarla temas halinde olacağınız bir sektör. iftiraya açık bir pazar. Hasetlenen bir takım birileri fake hesaplar açıp sizi lekeleyebilir. Yada birine gitar satarsınız eğer elinizde belge yoksa bana sahte yada parçaları değişmiş gitarı orjinal diyerek sattı diyebilir. Kendinizi savunmalısınız. Öncelikle Ön yargılı insanlardan en başta uzak durmalısınız. Her ne kadar avukat zorunlu olmasada bence kesinlikle şart.
dolmuşsun onur 🥸

Merhaba dostla, aklımda bir soru var günde en az 30dk-1 saat arası vaktim sarı sitede gitar bakarak geçiyor ve bazılarının fiyatları çok iyi oluyor ve aklıma "acaba alıp takaslasak veya satsak karlı olur mu?" diye düşünüyorum. Aslında asık amaç bu işten para kazanmak değil de faklı gitarlar deneyip deneyim kazanmak sizce böyle bişey olabilir mi? Veya siz olsanız yapar mıydınız? Düşüncelerinizi bekliyorum...
Ya şöyle ben ticari tarafı için cevap vermiyorum. Farklı gitarlar deneyip deneyim kazanmak tarafıyla daha çok. Öncelikle gerçekten gitar çalmaktan anlıyorsanız ve belli bir seviyenin üstündeyseniz elinizdeki gitarın iyi mi kötü mü olduğunu anlayacak kadar hakimiyetiniz varsa girişin. Yoksa amaçsızca belki de zarar ederek belki de daha iyi bir gitarı daha kötü bir gitarla takas ederek hem mali hem zaman kaybı olabilir.

Geri