El 84 lamba karakteristiği nedir abiler
Derin soru.
Genel anlamda EL84, EL34'ün küçüğü, İngiliz karakterli bir lambadır.
El 84 lamba karakteristiği nedir abiler
Şimdi benim daha çok amerikan tarzda hi-gain bir amfi mi almalıyımDerin soru.
Genel anlamda EL84, EL34'ün küçüğü, İngiliz karakterli bir lambadır.
opsiyonlardan bir tanesi olabilir belkiBen senin yerinde olsam blackstar ht 5 metal düşünürdüm amfiyi gitar olarak da schecter omen extreme 6 ikinci ellerini alabilirsin bunların
Şimdi benim daha çok amerikan tarzda hi-gain bir amfi mi almalıyım
Cidden öyle ya nereye el atsam içinden çıkamadığım bir sürü bilgi çıkıyor ama merak da ediyorum usta bir yandan bir de şu an gidip deneyememenin verdiği sıkıntı var 🙁 sabırsızlanıyorumŞu anda ne kadar deşersen o kadar kaybolursun. Ciddiyim. HT5 seni Amerikan sularına da götürür, İngiliz sularına da. Bazı şeylere zamanla karar vermen daha sağlıklı. Death yapıp da Amerikan amfi kullana da var İngiliz kullanan da.
sabırsızlanıyorum
Doğru diyorsun üstad daha öğreneceğimiz çok şey var 🙂 sizlere sorarak ve de deneyerek bu işi yavaş yavaş halletmek lazım 🙂Bu işlerde insanı hataya da bu iter zaten. Sabırsızlık. Dişini sıkman, olaya soğukkanlı yaklaşman gerek. Nihayetinde bu işi ağaç yaprağı değil, para ile çözeceksin 😉
Usta üniversiteyi istanbulda okursam eğer gitar alırken falan fikrini alırım illaki başını ağrıtırım 😀
Eyvallah 🙂Anadolu Yakası'nda kazanırsan Kadıköy'ü turlatırım sana 😀
Selamlar, konuyu okudum, güzel muhabbet dönmüş 🙂 ben de elimdeki amfiden memnun değilim, yeni bir şeyler bakıyorum. İzninizle bir iki bir şey sormak istiyorum, yeni konu açıp yer işgal etmek istemedim. Gitar olarak LTD EX400 ve BC RICH NJ Assassin var EMG'li. Roland Micro Cube Gx aldım geçenlerde, tonları güzel ama ufak olduğundan ve dijital olduğundan çok yapay geldi ses bana, daha doğrusu zevk vermedi, hacimsiz, gürültülü... aldığımdan beri 3 kere falan çaldım toplamda, gitara ilgim azaldı. Eski amfime geri döndüm, o da Ampteq LG 15. Digitech RP12 ile güzel tonlar alıyorum (mesela Hot Rod modellemesi güzel geliyor bana misal) aslında ama biraz daha hacimli, yapay olmayan tonlar için bir amfi daha almaya karar verdim.
Blackstar HT5 uygun gibi, ama HT5 mi HT Metal 5 mi alayım ona karar veremedim. Bir de kombo ile head-kabin arasında seçim yapamıyorum. Gönlüm kafa ve kabin almaktan yana ama komboların fiyatı daha uygun gibi.
Son olarak şöyle bir video'ya denk geldim
Burada Blackstar HT-DistX Tube High Gain pedal ile farklı amfilerde çok tatlı tonlar almışlar. Böyle bir pedal alıp işi daha ekonomik halledebilir miyim diye düşünmeye başladım. Sonuçta evde kendi kendime takılmak için çalacağım. Zaten iyi bir gitarist de değilim öyle ama heves ettim 😀
Merak ettiği konu bu tip lambalı pedalların lambaları biter mi, bozulur mu zamanla, değiştirmek gerekir mi, gerekirse kaç senede bir değiştirmek gerekir. İkinci el alırsam elimde patlar mı yani? İkinci el almak mantıklı mı? Lambası bozulursa kendim değiştirebilir miyim, bulunur mu yedek parçası?
Bir de bu pedalı direkt kabine bağlayabilir miyim. Kendi preamp'ı var galiba, ama kabini sürmek için power da lazım. Araya illa bir amfi mi girmem lazım? Eğer öyleyse benim 15 watt'lık ampteq'ten kabine girip pedal-ampteq-kabin yapabilir miyim. Hiç kabin kullanmadım o yüzden bir fikrim yok bu konuda.
Biraz uzun oldu ama tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden...
Alacağım ikinci el pedaldaki lambanın kondisyonunu bilemediğim için biraz korkuttu beni, sıfırı da dediğiniz gibi çok pahalı. Bir kaç ay önce de aynı noktadaydım şu an da amfi bakıyorum. Galiba bir HT5 almadan rahat edemeyeceğim 🙂 Kabin ve kafa ile kombo arasında karar veremiyorum ama kombo daha uygun galiba, sizin verdiğiniz linkteki blackstar ilgimi çekti mesela... İkinci el olarak uygun bir distX pedal da buldum sahibinden'de ama satan arkadaş da başkasından almış, haliyle uzun süre kullanılmış bir pedal olduğundan cesaret edemedim almaya... Kafam karıştı şimdi ne yapsam bilemedim.🙁