2025 Konser Takvimi

4-5-6 Temmuz'da Milyonfest Metal Kampı olacakmış Kilyosta, sanırım sadece yerli gruplar. Aynı tarihlerde Headbanger's Weekend'te var. Umut Kuzey'den harika bi festival stratejisi (!)
Sponsorların arasında Kamil Koç'un olması ayrı ilginç... Kuvvetle muhtemel çıkacak grupları Kamil Koç'la getirip götürecekler, yol parası maliyetine bile girmeyecekler. Yazık günah gerçekten...

177864 eklentisini görüntüle
2022 yılındakine kamplı şekilde katılmıştık arkadaşlarla, son dakikaya kadar güzeldi her şey, katılım yüksekti, ortam güzeldi, gruplar benim için dinlemeye değerdi, yerli metale henüz fazla şans vermediğim için yeni şeyler keşfetmiştim. Çok eğlenceliydi. Sepultura'nın gelemeyeceğini son dakika söylemeleri inanılmazdı, fazla tepki çekmesin diye açıklamayı da Black Tooth'a yaptımışlardı.

Her şeye rağmen bu sene tekrar görünce çok sevinmiştim tarihine bile bakmadan gidelim dedik yine aynı arkadaşlarla, ama tarih seçimi çok anlamsız olmuş bence de, kasıtlı böyle bir şey yapacaklarını düşünmemek istiyorum bir yandan çünkü en çok kendilerine zarar olacak, enteresan.

2022 yılındakine kamplı şekilde katılmıştık arkadaşlarla, son dakikaya kadar güzeldi her şey, katılım yüksekti, ortam güzeldi, gruplar benim için dinlemeye değerdi, yerli metale henüz fazla şans vermediğim için yeni şeyler keşfetmiştim. Çok eğlenceliydi. Sepultura'nın gelemeyeceğini son dakika söylemeleri inanılmazdı, fazla tepki çekmesin diye açıklamayı da Black Tooth'a yaptımışlardı.

Her şeye rağmen bu sene tekrar görünce çok sevinmiştim tarihine bile bakmadan gidelim dedik yine aynı arkadaşlarla, ama tarih seçimi çok anlamsız olmuş bence de, kasıtlı böyle bir şey yapacaklarını düşünmemek istiyorum bir yandan çünkü en çok kendilerine zarar olacak, enteresan.
Benim de en çok takıldığım konu tarihi. Çok uzak değil 2-3 hafta sonra ya da önce olsa güle oynaya gidip mis gibi 3 gün tamamı Türk gruplarından oluşan bir festivali büyük bir sahnede dinlemek isterdim gerçekten.

Hiç milyon festivallerine katılmadım ama Organizatör ile ilgili her festivalden sonra sürekli aynı şikayetler gelmesi ve bunların hiç düzelmemesi notlara alınmalı

Yetersiz kamp alanı,kredi kartı para geçmemesi,elektronik para oluşturup kalan paraları çıkışta iade alamamak,yetersiz wc,yetersiz içecek yiyecek çeşitliliği,kaba güvenlikler,sınırı aşan kişilere müdahale edilme şekilleri vs,hep sosyal medyaya düşer.

ya sen sposnsorluk olayını çok abartıp saçmalamışsın bu işlerden anlamadığın çok belli zaten o kadar anlattığın kadar konser falan düzenleyip biryerlere gelemediğine göre zaten anlamıyormuşsun
Abarttığım bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sponsorluğun neden olabileceği hakkında bir fikir yürüttüm ve muhtemelen haklıyım, ama umarım haklı değilimdir de gruplarımıza gerçekten bir sanatçıya yakışan koşullarda lojistik destek sağlanır ve bende belirttiğim gibi lafımı yemiş olurum hiç sıkıntı değil 🙂

Konser düzenleyip bir yere gelip gelmeme konusu nereden çıktı anlamadım, ama hiçbir zaman organizatör olayım bu yoldan devam edeyim diye bir niyetim yoktu olmadı da. 19-20 yaşında üniversitede okurken, sahnelerde duman, MVÖ şarkıları yerine biraz metal dinleyelim kafasıyla yaptığımız işlerdi.

Bu kadar ofansif olmanıza gerek yok be Master. Siz bizden çok şey biliyor olabilirsiniz, eyvallah. Sahip olduğunuz bilginin olgunluğuyla yaklaşın bizim gibi bir yere gelememiş insanlara 🙂

tarih olayı ticari strateji tamamen, müşteriyi tercihe zorluyor, kurtlar sofrası kardeşim işte herkes rakibini alt etmeye çalışıyor, bakın bu forumda herkes rockstar herkes eleştirmen, rockstarına bakıyorsun bir halt başaramamış, eleştirmenlere bakıyorsun hiçbirşey becerememiş , geçin abi bu olayları, burada eleştirilecek tek şey yada dert edilecek tek şey aynı festivalde aynı anda olmak istersen ne yapacağımız olur. geri kalan eleştiirileriniz gerçekçilikten uzak boş eleştiriler.
Hocam genelde tartışmalardan uzak dururum,akışına bırakırım,cevap da yazmam da,hafiften üstüme de alındım sanki.

Eleştiri yapılır,herkes,herşey eleştirilir (yerinde,dozunda)

Genelleme yaparak yazdığın “rockstar” “birşey becerememiş “ ithamlarının muhatabı olmakta istemem de,bir kaç kişi ile olan anlaşmazlığının forumun geneline,bir başlıkta ulu orta ithamlı yazman da çok hoş durmuyor.

4-5-6 Temmuz'da Milyonfest Metal Kampı olacakmış Kilyosta, sanırım sadece yerli gruplar. Aynı tarihlerde Headbanger's Weekend'te var. Umut Kuzey'den harika bi festival stratejisi (!)
Sponsorların arasında Kamil Koç'un olması ayrı ilginç... Kuvvetle muhtemel çıkacak grupları Kamil Koç'la getirip götürecekler, yol parası maliyetine bile girmeyecekler. Yazık günah gerçekten...

177864 eklentisini görüntüle

Azıcık müziğin içinde olup Umut Kuzey etkinliklerinden medet uman ya da içine sinerek giden kaldı mı ya? Coin mecburiyeti, kötü altyapı gibi saçmalıklar zaten insanlara nasıl baktıklarını ortaya koyuyor.

Üstüne şöyle bir dönemde, "Yandaş değilim" gibi demeçler verip *** güncel protestolara başka şehirlerden polis taşıyan bir firmayı sponsor yapması içinize ne kadar siniyor. Evet herkes gündemdeki olaylara aynı noktadan bakmak zorunda değil ama en azından protest/metal güruh bunu gözden kaçırmamalı. Protesto vakti Insta Storilerini eksik etmeyen hangi güzide metal gruplarımız da Kamil Koç logosuyla aynı afişte buluşacak göreceğiz.

Size başka bir anekdot olsun; "Büyük Şirket" imajıyla düzenledikleri etkinliklerde plajın ortasında su isteyen müzisyene "daha dolap açılmadı" diyebilecek insaniyette yetkinlikte iş yaptıklarını da ben paylaşmış olayım. Üstlerine yürününce geri vites yapıyorlar, tavsiye değil ama bir bilgi olarak aklınızda bulunsun değerli müzisyen arkadaşlar. (Bizzat olayı yaşayan kişiden dinledim.)

Ha diyebilirsiniz "bunlar ıvır zıvır şeyler"; sizin tasarrufunuzdur ama biz bu yapının daha birkaç sene önce Ankara'da neler yaptığını, grupların hakkını nasıl gasp ettiğini; Headlinerları kırılmasın diye diğer gruplara nasıl 2. sınıf muamele uyguladıklarını, işleri görülene kadar sevimlilik yapıp sonrasında asıl yüzlerini nasıl takındıklarını da gördük. Merak eden varsa buyursun kendi okusun.

Ucuza birkaç gün çadır atmak için iyi etkinliktir muhtemelen. Ancak o etkinlikte izleyeceğiniz gruplar ya parasına para katmak amacıyla gelip kaşesine bakan, gerisini de çok umursamayan güruhtandır; ya da "başka ne yapabiliriz ki" diyerek sahne olsun diye oraya gitmiş veya bir yalana inandırılmış gerçek metal gruplarıdır.

Dediklerimi mantıklı bulmuyorsanız geçmişe yönelik afişleri taramanızı öneririm. Bir yerden sonra ilk etapta görünmeyen o çizgi belirginleşmeye başlayacak. Üstü hemen hemen her sene aynı kaşeli tayfa, aşağısı ise heveslenerek gelmiş ama lanet ederek dönen, bir daha da bu firmaya yanaşmayan gruplar sirkülasyonuyla sürekli değişen kısım.

Tüm bunların mevcudiyeti "Metal" eksenli bir işte sizi rahatsız etmiyorsa, keyifli konserler dilerim. Çok uzun yıllardır benim midem kaldırmıyor.

Manowar 1987 albümü FTW aklımı almıştı.. Daha 14 yaşımı doldurmamıştım, bir arkadaşım dinle bunu diye zorla verdi kasetini, bu kadar etkilendiğim başka albüm olmadı, bambaşka, kütük gibi sound, uzun uzun vokaller, epic şeyler filan.. Sonra 1988 albümü KOM ile katladı bu etki.. Ama tabi müzikte zevkler değişip, daha grift şeyler aradıkça geçti.. Yine de ne Malmsteen, GNR, Metallica, Slayer, Dream Theater vs vs albümleri ne de tek tek şarkıları zaman içinde çok beğenmiş, uzun yıllar dinlemiş olsam da Manowar'ın o yaşımda etkilediği kadar etki bırakmamışlardı üstümde.. Mesela Dream Theater Awake albümü, fenadır, süper etkilemiştir beni ama Manowar gibi büyüleyememiştir... Whitesnake Sailing Ships bayıldığım bir şarkıdır, Testament Return To Serenity yine süper şarkıdır.. Ozzy'den dünya sayarım, Overkill Necroshine ilk duyduğumda yumruk yemiş gibi olmuştum, Pantera'lar vs vs.. Yaşla ilgili işte, küçük yaşta sağlam değişik bir şey dinleyince farklı etkilemişti.. Haaa İstanbul'da 93 GNR'den beri gitmediğim sağlam konser yoktur neredeyse, İTÜ rock festivallerinde, Barışarock'ta filan 90'larda çadır kurmuşluğum vardır, bir Manowar konserine gitmemişimdir ya da gittiysem de hatırlamıyorum... Yaz ortası Sarıyer'de nemli hava çekilir mi bilemedim.. Metallica'nın Türkiye'deki 5. konserine yeter lan bu kadar Enter Sandman diyip gitmemiş adamım ki ilk 3 konserde sahne önündeydim, 4.cü de evli... En son Deep Purple için Sarıyer'deydim, Steve Morse'u göremeyince yaşadığım hayal kırıklığını tahmin edemezsiniz...

Son düzenleme:
ne Malmsteen, GNR, Metallica, Slayer, Dream Theater vs vs albümleri ne de tek tek şarkıları zaman içinde çok beğenmiş, uzun yıllar dinlemiş olsam da Manowar'ın o yaşımda etkilediği kadar etki bırakmamışlardı üstümde.
Manowar için metal camiasının Duman'ı diyebiliriz sanırım. Ben hiç seyretme imkanına sahip olamadım. O havayı solumak, ezberden şarkılarını gırtlağım patlarcasına söylemek isterdim.

Geri