Profesyönel'e Yakın Ses Kaydı Alabilmek?

Merhabalar dostum,

Yorumları okuyunca hem biraz sinirlendim hem de üzüldüm çünkü herkes en iyi biliyor(!) ve karşıdakinin cesaretini kırmaya çalışıyor. Benim sana tavsiyem bu konuyu biraz youtubeda araştırman olacaktır. Kullandığın amfi yerine sana modellemeler önerebilirim. Mesela Ezmix2 uygun fiyatlı ve kaliteli bir modelleme eğer biraz daha paran varsa BIAS FXe göz atmanı tavsiye ederim. Ama modellemen her ne kadar iyi olursa olsun asıl iş Mix ve Mastering de burda da işin içine EQ, Compressor, Limiter vs. giriyor onlar içinde izotope ozone pluginini tavsiye ederim ayrıca kullandığın kendi arayüzün eqsunu da kullanabilisin ben cubase kullanıyorum ama Reaperın da iyi olduğunu duydum.







bunlar lise sondayken arkadaşımla aldığımız kayıtlar cover olarak. Kendi bestelerim de var fakat .mp3 dosyası yükleyemiyorum sanırım umarım yardımcı olabilmişimdir. En büyük tavsiyem cesaretinin bu arkadaşlardan ötürü kırılmaması ve youtubeda iyi bir araştırma yapmandır.
 
Arkadaşlar merhaba,
Laptop'ımda giriş olarak sadece kulaklık girişi var, mikrofon girişi yok. Elektro akustik gitarımda direkt olarak laptop'a giriş yaparak kayıt almak istiyorum. Bunun için elimde şu an sadece bir bağlantı seçeneği var. USB girişli ve üzerinde mikrofon & kulaklık girişi lmak üzere iki bağlantı noktası olan ufak bir parça.
Bununla Laptop a gitar ve mikrofon girişi yapılabilir mi ?
102456 eklentisini görüntüle
Merhaba, ben dediğiniz şekilde kayıt alıyorum hatta gitarımı da amfinin kabininden değil de bilgisayara bağlı olan 2+1 hoparlörden alıyorum. Ses daha iyi geliyor çift hoparlör işin içine girince, o sebeple kabinden çalmıyorum. Amfim Blackstar ht5rh. Şu resimde gördüğünüz 25 liralık Irig 1 ile bağlantıyı yapıyorum ben. Benim bilgisayarımda da hoparlör çıkışı ve mikrofon girişi tek, yani sadece 1 tane jack sokabileceğim yer var. O sebeple Hoparlörü ve amfinin kulaklık(emulated output ya da record out aslında) çıkışını Irig'e, Irig'i de bilgisayarın o mikrofon-hoparlör girişine bağlıyorum. Kayıt aldığımda da aşağıdaki gibi bir sonuç oluyor: (çalarken daha güzel geliyor ses, kayıtta sanki hafif bir hışırtı falan varmış gibi oluyor. Çalarken böyle birşey sözkonusu değil)

WhatsApp Image 2017-05-06 at 14.43.44.jpeg
 
Geri
Üst