Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

sevgili atilkaan
once parca basindaki efectleri duyunca dedim "Allah be degisik bir parca geliyor." daha sonra gitar sesini duyunca "yapma bee" dedim kendi kendime. gitar sesi gercekten cok kotu :( uzgunum. ayrica bi kac yerde (son riff) ritm calma konusunda zorlanmis gitar. tarzinizi pek dinlemedigim icin beste hakkinda yorum yapmicam. efectleri guzel eklemissiniz ama dedigim gibi gitarlar cok vasat. bass ve bateri de duymak istiyor dinleyici. umarim yardimci olmusumdur. kolay gelsin..
Baris
 
yapıcı yorumun için öncelikle teşekkür ediyorum Barış.
gitar konusunda demek istediğini anlıyorum.zaten buraya konan demoların yanında zayıf kaldı benim gitar,buna katılıyorum.aslında benim de amacım "evdeki ekipmanla nasıl güzel kayıt alabilirim?" sorusunu sormaktı.
besteleri efektlerle renkli bir hale getirmek hoşumuza gidiyor.bunun gibi deneysel çalışmalarla vakit geçiriyoruz.eğlence baabında :) .dediğim gibi bu sadece ampili önüne mic. koyarak aldığımız bir ses.Ses kartım soundblaster 16bit,bunu daha verimli nasıl kullanabilirim.yani album yapacak kalite aramadan,hangi prog. vs. ile daha güzel kayıt yapabiliriz.davul yazmak için de önerebileceğiniz neler var mesela?şimdiden teşekkürler.. kolay gelsin..
 
atilkaan
ben cubase sx i kullaniyorum. bateri yazmak icin de native enstruments ve hyper canvas plug inlerini karistiriyorum. (hyper in zilleri ve trampeti guzel, native in de altolari guzel karisim dedigim bunun gibi) kaydi burda yapabilirsiniz.gercekten cok rahat bir programdir. en son bestemi dinle istersen 18 seconds i. bi fikir sahibi olursun. (heyt be caktirmadan konuyu nasil da benim besteye getirdim :p ) saka bi yana gercekten bateri tonlarina bi bak istersen. azimlisin bu guzel birsey ileride duzgun bir ekipmana da sahip olursan guzel seyler cikicak gibi. hadi kolay gelsin..
 
cubase sx i kullanmayı denedim ancak çok karışık bir prog.ses kartım da sb 16bit cubase'den randıman alamamıştım.yine de kullanmayı anlatan türkçe bir site yada dökümanlar var mı nette?

"18 seconds" da bence gayet güzel bir kayıt var davullarda.cubase den daha kolay bir davul yazma prog. var mı bildiğin?bir de bu davulları tek tek yazmak ölüm değil mi bilgisayarda?.. :) ben kanal olayını adobe de halediyorum ama ritmin üstüne sola atmak isteyince zamanlamada bazen çok uğraşıyoruz.yani tek tek kaydedip üst-üste getiriyoruz.buna bir önerin varmı? şimdiden teşekkürler.kolay gelsin
 
aslinda o kadar zor bir program degil cubase. turkce anlatan bir site var mi bilmiyorum ama ben bildigim kadariyla sana yardimci olabilirim. soyle anlatiyim davul yazilimini hatta bir de resim koyiyim.
http://img135.imageshack.us/img135/5999/cubasebateri1tl.jpg
resimde de gorudugun uzre orda bar bar ayrilmis durumda. sol ust kosede mavi ile yanan bagete tiklayip baterinin hangi parcasina vurmak istedigini isaretliyorsun olay bundan ibaret. alisirsin zamanla. ;)
Baris
 
vileshome
parcani dinledim,gercekten basarili buldum kendini (melodiler sebebiyle) bir kez daha dinletiyor. ama gitar tonlari 3. kez dinlettirmiyor sarkiyi :) melodiler guzel. calarken eglendigin belli. ben dinlerken eglendim bayaa. guzel bir calisma olmus. ellerine saglik. kolay gelsin..
Baris
 
vileshome
usenme valla ben olsam tekrar kaydederdim,
atilkaan
parcayi tekrar kaydetmen gerekir. duzgun bir ses karti al. amfi mikrofonlamaktansa (kullandigin mic. i bilmiyorum ayrica amfi de kucuk) processor ile direk bilgisayara girebilirsin. zahmetli bir is olucak ama tekrar kaydetmelisin :D
 
plokoon
parcayi dinledim. burdaki tum temalar sana mi ait? yoksa sadece solo mu attin ustune? solo guzel gitmis ama mix ile ilgili sorunlar var. sesler cok acik solo diger ritmlere gore geride kalmis. diger sesleri biraz daha gommen gerekir. bunlarin disinda guzel bir calisma.. kolay gelsin
Baris
 
hepsü benim aranje davul bas r1 r2 L1 gitarlar
mix yapmadım kayıt ettim panladım attım. Sesler açık peak vuruyor biliyorum .sonra edit master yapacağım da parça ile aranjeyi bitirmeliyim. teşekkürler :)
 
sarkiya neden pat diye girdin o zaman? guzel bir intro yap sarkiya. ayrica zil seslerini ozellikle crash arttirmalisin zira hic duyulmuyor. dedigim ayarlamalara dikkat edersen tadindan yenmez bir parca cikicak ortaya. haydi kal saglicakla..
 
yukarida da yazdigim gibi bateri yazmak icin native enstruments ve hyper canvas plug inlerini karistiriyorum. (hyper in zilleri ve trampeti guzel, native in de altolari guzel karisim dedigim bunun gibi..
 
Quartz
parcayi dinledim. ayni sirada sitede yazmis oldugunuz yazilari okudum. ordaki dusunceler guzel. bu sirada insanlara ornek olsun diye koydugunuz kaydi dinledim. begenmedim acikcasi. oraya daha guzel bir kayit yapin ki insanlar "aa bak bu fiyata boyle kayit yapiyorlar" desinler.. bir de attigin mesajda "solo gitar tonu igrenc" demissin. bunu parcani daha dinlememis olanlara soyleme. bu mesajin bende direk onyargi olusturdu. kolay gelsin.
Baris
 
Quartz demiş ki:
Arkadaşlar, www.mubnet.com da altta çalan parça demomuzun introsu.Kayıt ve miksajı Cubase SX 2.0 ile yaptım.Biliyorum, solo gitar tonu iğrenç :) ama bunu dikkate alarak yorum yapmanızı rica edeceğim.

Yahu güzel düşünce fakat bu kadar amatör kayıt için çok para istemiyormusunuz sizce? Stüdyolarda kanal kayıt saati saten 25 ytl ortalama kaldı ki ne ekipman kullanıyorsunuz? Bilgisayarı kolunuzun altına alıp "kanal kayıtçı geldi hanım" diye gezmek mantıklı mı sizce?
-"Benim bahçemdeki kulübemde davulum var davul kaydedeceğiz" dediklerince çıkartıp
-"aha bu benim davul mikrofon setim aha bu ses kartıyla da direk bütün davulu kanal kayıt yapacağım" diyebilecek kapasite varmıdır?

Ya da "kayıt yapmak" denilen bu güzel sanatı,
Ortam akustiği, zaman, kaydı yapılacak müzik tarzı gibi unsurları göze almadan yapmak doğrumudur sizce?

Kaydınızı da dinledim onun hakkında ki yorum; arkada kötü bir synth üzerine midi bir akustik gitar, canlı çalınmış enstrumanların tonlaması ayrılması vs. hiç hoş değil davul diye arkada çalan şeyin bırak gerçekçilik yanını ziller tencere kapağı gibi geliyor ... solo tonunu yerden yere vurcaktım ama siz zaten farkındasınız ne kadar kötü olduğunun bunu da dikkate alarak yorum yapmış oldum.

Piyasada ne insanlar var evde kendi halinde kayıt yapan. O insanlar bile "ben millete kayıt yapıp para kazanayım" demeye utanıyor çünkü ne kadar az şey bildiklerinin farkındalar. Bu iyi birşey.
Kötü olan, insanın neler bilmediğinin farkında bile olmaması!
Çok çalışmanız çok kayıt yapmanız lazım.

Buyrun, iş yerinde iki dandik speaker on board ses kartı ve birkaç vsti ile yaptığım birşey ama kayıt değil canlı enstruman yok. Canlı enstrumanlısıda birkaç sayfa geride var.
http://rapidshare.de/files/12796479/piano.mp3.html

Genel olarak kayıtla ilgili birşey söylemedim önce zihniyeti değiştirmenizi istiyorum çünkü. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst