Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

arkadaşlar size bieşy soracam.yaa bu cubase de ben çaldığım gitar tonunu düzeltmek için equlizer vb. ayarlar yaoıyorum.tam aradığım tonu buluyorum.mixdown yapıtığımda cubase in içindeki tojnla alakasız bişey çıkıyo.nasıl oluyo bu ve bunu çözmenin yöntemi nedir?cevaplarsanız sevinirim.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
yucel,
parcani dinledim. sakin sakin guzel olmus bayaa.slide olaya biraz havai havasi katmis :D parcada tek kusur diyebilecegim birsey var o da: parca cok reverbe bulanmis.gerek gitarlar gerek vokal. biraz daha roomsize i dusurup wet i de dusurup, predelay ve reverb time i dusuk tutabilirsin. yani hepsini duserbilirsin. bi araba laf etttim hepsi dusurmekle ilgili :D hatta rakamlarla soyliyim. predelay: 21,8 ms , roomsize:54 , reverb time:2,83s , dry:100 wet:54 bir de filter da varsa onlari da yaziyim sana high cut:-3 db , low cut:-6 db
ben bunlari cubase sx deki reverb A ayari icin soyledim. senin kullandigin programi hatirlamiyorum suan. eger sende de cubase varsa reverb A dan small u secersen daha rahat yaparsin ayarlari. bu filterlar otomatik olarak soyledigim degerler oluyor o zaman. parca genel havasi itibari ile sakin,guzel.ellerine saglik. kolay gelsin.
Not:biraz uzun oldu ya :D
Baris
 
Aslında haklısın reverb fazla ama şöyleki slide gitar için kullandığım reverb aşırı idi,ve bu parcanın genelinde çok fazla reverb varmış havası yaratmış,slide gitarlarda reverb'ü abartmamın sebebi kuru halinde hiç parçaya oturmayıp sırıtıyodu,genelinde aşırı bi reverb yok yani slide gitar ve sonda clean elektro gitarın kaydederken kendisindede biraz reverb vardı parçanın master'ına uyguladığım reverble karışıp genel reverbü fazlaymış hissiyatında gibi olmuş,akustik gitar dışındakilerin reverb ve fx olayına dikkat etmeden yaptığım hadi bir an önce bitsin türünden bir kayıtdı, dahada iyi olabilirdi dinlediğin için teşekkür ederim barış,sevgiler..
 
Bloodbath demiş ki:
eq nun on dugmesine basmayi unutmuyorsun degil mi?bir de mixdown u mp3 olarak yapma.kalitesi duser.wav yap sonra mp3 e convert edersin. kolay gelsin..
Baris

abi hepsinin açık düğmeler on.bide wav şeklinde deniyim.bide bişey daha sormak istiyorum sana barış.senin verdiğin reverb ayaları varya ben genelde onların çok çok altında kullanıyorum.ama sen benim parçam için reverbleri kısdemiştin.benim kullandığım vokal için: predelay:10 ms, room size:40 , reverb time 1 s, dry 100 wet 40.

eğer senin verdiğin değerleri uygularsam daha bi reveb manyağı bişey olur olur benim vokaller yaa.sence napmalıyım.:D

kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
melihbozkurt84 demiş ki:
ama dediğim gibi sonradan eklediğim bi reverb vardı o sanırım fazla oldu.:D
bak cevabi sen kendin vermissin. ustuste ekledigin reverblerden kaynaklaniyordur. simdi bir kez daha dinledim parcani. hakkaten vokaller reverbe bulanmis.yani oyle bir hava ki gitarlar bateriler yanimda vokal ise yan odadan geliyormus gibi.(tabi yan oda bombos :) ) Reverb A yi kullaniyorsun degil mi? ben bu reverbu gitarlara ve baterilere veriyorum,tadindan da yenmiyor. benim kayitlara baktiysan gormussundur..Kolay gelsin.
Baris
 
senin kaydı dinledim.gerçekten çok güzeller.imrendim gerçekten.ama nazar etme ne olur çalış seninde olur felzefesi ile yola devam ediyorum.yani ben bu işi şimdiye kadar evde kurcalayarak edindiğim tecrübelerimle yaptım.yani hiç profesyonel bi kayıt yapılışı vs. görmedim.teknikleride bilmem.yapa yapa işte bulduklarım bunlar.ama bundan sonra senin gibi burdaki daha ii arkadaşlardan yardım almak niyetindeyim.:D tabii yardım etmek isterseniz.ben o parçayı yeniden düzenliyorum önerileriniz doğrultusunda.ama işte bazı sorunlarım var.birincisi şu cubasedeki ses export ettiğimde gidiyo kayboluyo.sebebini çözemedim.ikincisi evimde monitörüm yok.kayıtları yaparken vs mixlerken ne kullanmalıyım sizce.philips bi kulaklığım var ii bişey onla yapsam daha mı ii olur.onun dışında laundrup 600 watt diye geçen 2 hoparlarüm var.görünüm olarak monitörlere benziyo.:D ağaç kasa tok bi sesi var.bide 2500 watt 4+1 sistem var.3 ündede aynı kayıtta farklı soundlar duyuyorum cubasede çalışırken.hangisinde yapmam en sağlıklısı aceba.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
yardim ederiz tabi bundan süphen olmasin. ben de evde kurcalaya kurcalaya buldum. yardim almadan.bak sana bi tavsiye veriyim ben böyle yaptim. aklima gelen en ufak bir melodi/riff vs. hemen kaydediyorum. he kaydetmekle de kalmiyorum arkasina bateri/orkestra vb. yaziyorum. bu neye yariyor. hem kayit teknigini gelistiriyorsun hem de midi yazimini. bu cok yararli bir olay. gelelim kullandigimiz ekipmana. bende phil-pro gitar (bazi kayitlarimda arkadasin gitarini odunc aliyorum emg 81 li jackson ps4 var onda) ,pod 2.0 processor, ses kartim da creative audigy 2 platinium zs. hoparlorlerim quake, yani adam gibi degil. once burdan dinliyorum yaptigim kayitlari sonra kulakliktan. 3 asagi 5 yukari eq ayar cekiyorum. sonuc ortada. bazen cektigim ayarlar tutamayabiliyor. misal: 18 seconds da alto ve kick frekanslari bass gitar ile çakişmiş. ben bunun farkinda degildim. farkinda olsam ona gore eq ayari yapardim.. ekipman almak gerek gercekten. sana tavsiyem hangisi flat ses veriyorsa o hoparloru kullanman. 1. sorunun cevabi olabilecek bi soru sordum onun cevabini aliyim ona gore baska birseyler dusuneyim. wav olarak export ettin mi? hala kayip var mi?
kolay gelsin...
Baris
 
saol barış gerçekten çok teşekkür ederim yardımların için.şimdi tipide monitöre benziyo dediğim laundruplar oldukça gerçek monitörümsü ses veriyolar.fakat şu var ki onlarla yaptığım ayaları 4+1 de dinlerken karman çoman bişi oluyo.en akıllıcası kulaklıkla yapmak gibi geliyo bana.çünkü kulaklıkla yapınca yaklaşık diğer 2 hoparlördende aynı sesi alıyorum.tabii bir kaç ufak düzeltme yapmak gerekiyo.

şimdi gelelim kaydımızdaki sondurumuna.bir bas gitar riffi yazdırdım arkadaşa.onu midi olarak girdim(bu kısmı kendim yapamadım çünkü bastan hiç anlayamadım bunca yıldır basmıyo kafa) neyse sonra reverbleri önerilerin doğrultusunda düzellettim.gitalarınkini arttırdım vokalinkini azalttım.nerdeyse koklattım yani o kadar.gitarlara comprasör vermiştim sesi biraz o geride gibi gösteriyodu onu kaldırdım.davulu 2 kanala yaydım.aslında sırf zilleri 2. bi kanal yapcaktım ama midilerini silip audio yaptığım için onu ayıramadım.(burda bi hatam var.aklıma yeni geldi.bundan sonra davulu 3 kanala ayırcam.trampet,ziller ve cros ve altolar olarak.böylece istediğimi istediğim gibi tonlamam daha kolay olu sanırım.) neyse davulu 2 kanla yaydım biraz panladım. ziller artık net.vokolide 2 kanal yaptım ve biraz panladım.gitar sesleri ne geride ne çok önde orta bi seviyede tuttum.soloyu dediğin gibi öne aldım.şimdilik böyle ama sanırım hala istediğim gitar tonunu bulamadım.yenidende kaydedemedim daha gitarları.elimdeki üzerinde oynamalarla ton arıyorum şu aralar.o tonu bulursam yada yeniden kaydedersem.sanırım herşey bitmiş olcak.yeniden koycam buraya.şimdi çok hafifte olsa hala export ederken birazdeğişme var tonda sanırım.son durum böyle barış yorumlarını alabilirmiyim.:D kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
plokoon
parcani dinledim.yorumlarima gecmeden once birsey soylemek istiyorum. daha once de soyledik (skull ile birlikte) buraya demo asan arkadaslar, buraya daha once asilmis olan demolari dinleyip yorum yapsinlar lutfen. o kadar yorum yapmama ragmen benim midi parcama ya da onceki kaydima(18 seconds) yorum gelmiyor.. buna lutfen dikkat edelim. bundan sonra parca asicaklar buna dikkat etsin lutfen. eger boyle gitmeye devam ederse ben artik yorum yapmamaya baslicam."yapmazsan yapma sen kimsin"diyebilirsiniz. ama dikkat ettiyseniz son bi kac sayfadir benden baska yorum yapan kimse yok.ben de yapmazsam yeni biri cikana kadar demolar burda tozlanicak.
Herneyse; gelelim senin parcana:
parçada enstrumanlar arasi ses sorunu var.solo gitarin sesini biraz kisman gerekiyor. obur turlu arkada giden arpejin ve baterinin pek onemi kalmiyor cunku..solo tonu biraz kirli geldi bana. gelelim bateriye; zil seslerini hic begenmedim cubasede cok cok guzel zil sesleri iceren plug inler kullanabilirsin(hyper canvas,native enstruments battery vb.). baterileri biraz daha complex yazabilirsin. attacklarla susleyebilirsin ya da benim su siralar taktigim zil oyunlari/attacklari yapabilirsin.bass gitar lazim boyle parcalara. bunlar benim dusuncelerim. ayrica parcanin sesi cok kisik mix ederken buna da dikkat et.
 
soylemeyi unuttum. parcan cok cabuk bitmis. devami var sanirim. tam halini daha sonra buraya koyarsan daha detayli yorumlar da yapilabilir.
Kolay gelsin..
Baris
 
Ben pek yorum yapmıyorum ukalalık olmasın diye çünkü çok uzun zamandan beri müzikle uğraşıyorum birilerinin hevesini kırabilirim diye pek eleştirmem. Çünkü bende de oluyor adam çalar çalar kayıt eder o ana kadar herşey güzeldir kayıtta kötü olur bilirim. Ama haklısınız bazen ufakta olsa birşeyler söylemek gerekebilir yardımcı olmak veya onure etmek adına.İlgiyi göstermek lazım tabi. Sizin şarkılarınızı dinlemiştim Bloodbath. Aramızdaki farkları da anlatarak sizin şarkılara yorum getireyim. Öncelikle old rock, fusion ve american rock dinlediğim için yanlış birşey söylememek adına nordik havası hissettiğim için bestenize yorum yapmıyacağım. Yani evet progressive bir havada va tabi ona geleceğim.
Genel olarak 18 second 'da davullar benim mid kolonlarda geriden geliyor. Bilemiyorum tabi siz nasıl duyuyorsunuz ama gerideler sanki. davulda çok numaralar evet güzel oluyor belki ama Mike portnoy la çalışma ihtimalim olmadağı için ben böyle davul yazmıyorum ama 16 veya kestiremedim 32 bittir belki zil atakların güzel durmuyor. China nın sesi general midi gibi. Davullar biraz daha ayırt edebilmemiz için frekanslara göre panlayabilirsiniz. Ayrıca ben davul için tuşe havası versin diye volumeleri ile oynuyorum her vuruşun tavsiye ederim daha gerçekçi sonuçlar alabilirsiniz. Bass gitarın melodik olması güzel ama ben krosla yeknesak giden bass gitarı daha çok seviyorum zevk meselesi ama krosslar ve ritmi ayrıt etmek için daha verimli olabilir.
Gitarlara gelince güzel panlamışsın ama bentlerinizde biraz sorunlar var notada kalarak bitirince daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Arpejlere lafım yok.
0:42 saniyelerdeki melodideki gitar tonunu beğenmedim phaser varmış gibi. Genel olarak melodi çalarken son notaları tondan çıkarak bırakmışsınız biraz daha dikkat.
Müzikle ilgili evet biraz paradise lost, biraz nekropsi havası(bass gitar kullanımı o havayı veriyor)var. Progressive evet ama biraz daha bütünlük ve ahenk yakalayabilirsiniz arenjede. 2.55lerde giren flüt ve melodi alakasız giriyor ama sanki orası davul istemiyor gibi. 2.16 da giren swip gibi bişi var gitar melodisi bir left bir right geliyor bence öyle yapmak yerine lefte 1 sesi, righta klasik müzikteki geçikmelere benzer bir yöntemle 2. sesten koyarsanız daha zengin olabilir. Birde dediğim gibi türle ilgili bir laf etmek istemiyorum beni bağışlayın ama tema bir melodi lazım sanki bilemiyorum bu söylediğim çok mu ağır ? elinize sağlık. daha iyileri olacaktır.

Aspiration
daha güzel olabilir size tavsiyem bir piyanistle konuşmanız. bende piano partisyonları yazarken eskiden öyle yazıyodum. Sonra biri dediki melodiler güzel ama piyanist çalıyormuş havası yok. sonra bende piyanist arkadaşlarıma çaldırıp kayıt edip sonra düzenliyorum piyanoları. elinize sağlık bunun dışında arenje biraz daha kuvvetli olabilir.

Bunlar nacizane tavsiyelerim. tabi hiç kimse hiç birşeyi dinlemez ve kendi bildiğini okur o ayrı dava onuda bilirim. Yeterki birileri birşeylerle uğraşsın. Elinize sağlık teşekkürler :D
 
bloodbath'in parçasını dinledim
dinlediğim bi tarz değil ama genede beğenmedim çok kalabalık olmuş yani çorba olmuş
ben davul olarak bakarsam davullar çok karman çorman yani düzgün bi cümle yok davul bazında.bide böle davul olmaz gibi geliyo bana.melodi eksikliği konsundada plokoon a katılıyorum parçayı ortaya çıkaracak bi temaya ihtiyaç var gerçekten.parçanın sürükleyici olması açısından.deneme tadında olmuş biraz.
genelde parçaları davul açısından yorumlamaya çalışıcam tabi bunlar benim görüşlerim otoritede olmadığıma göre kolay gelsin ;)
 
plokoon
oncelikle yorumlarin icin tesekkur ederim.kimseyi kirma gibi bi olay olacagini sanmiyorum. cunku yapilan yorumlara gore insan kendini gelistiriyor.misal simdi yapilan yorumlara gore yeni yapacagim bestede daha dikkatli olucam.
simdi 18 seconds icin yaptigin yorumlara birkac birsey soylemek istiyorum neden oyle yaptigim ile ilgili.baterileri extreme yaziyorum.cunku seviyorum bu tarz baterileri dinlemeyi. richard christy yi cok dinledim zamaninda ve hayrandim o adama.ondan etkilenmis olabilirim.bence parca her enstrumani ile kendinden soz etmeli. bende bu dusunceyle klasik bateri anlayisindan uzak durdum.he ilerde grup kurarsam ne olur.bateriler degisir tabiiki. neyse devam ediyorum.0,42 deki gitar tonunu bi kac kisi daha begenmedi demek ki dinleyenler flanger begenmiyor :D olabilir makuldur :D cello ve flut kisminin parcanin en vurucu kisimlarindan birisi oldugunu dusunuyordum oysaki :( 2,16 sweep kisminda da extreme dusundum. simdi senin dedigin gibi cift seslilik zaten cok yapilan birsey. eski bestelerimde onu yapiyordum zaten oldukca. bu sefer ki cok fazla rastlanan birsey olmasin istedim.
gelelim aspirationa.
piyanist degilim, piano egitimi de almadim. ufak tefek bestelerim var piano da ama onlar da bu tarz şeyler. genelde tek el ouyor. arada sol elle akor basiyorum ama egitimim olmadigi icin yavan kaliyor ya da daha guzel seyleri kaciriyorum.piano calan bi arkadasim olsa yapisicam yakasina da yok iste daha :D
cezci yorumlarin icin tesekkur ederim. yukarida davulla ilgili dusuncelerimi soyledim. senin yorumlarindakileri de iceriyor.
tekrar tesekkur ederim arkadaslar...
Baris
 
cello ve flute lafım yok sadece davulu alsan arkadan daha iyi olabilir dedim. sweepte de demek istediğim şeydi 1. ses bir taraftan gelirken diyelim yarı zamanlı delay uygulayalım. delay gelirken diğer taraftan birinci sekmede 2. ses girebilir tabi denemiş ve sıkılmış olabilirsin. güzel duruyor ama genede :)
 
Geri
Üst