Evde PC ile Kayıt...

yüzeysel bi yorum, güzel kayıt, bayağı uğraştığın gayet açık, alkışlar özgür :alkıs kayıtlarının devamını dilerim ..
 
Merhaba küçük bir ev stüdyosu için malzeme bakıyordum uzun süredir.
Şu anda sahip olduğum şeyler ,

Enstruman
1 Ibanez elektro gitar
1 Stagg elektro akustik gitar
1 Hart Dynamics Prodigy elektro davul(Alesis Dm5 modül)

Ekipmanlar
Fender 30 watt amfi
75 watt x 2 monitör için bir amfi
100 watt x 2 alesis monitör
1 Sony mikrofon
M-audio delta audiophili 2496 ses kartı
goldstar midi klavye

**
ses kartımda preamfi yok o yüzden vokal kayıtları için bir preamfi ve enstrumanlarla aynı anda küçük hücüm kayıtlar için küçük bir mixer bakıyorum.

cuma günü phonic markasının am240 ve am440 modellerini gördüm.2 mono 4 stereo ve 4 mono 4 stereo ,150 YTL ve 200 YTL fiyatlarındaydı.

daha önceki kayıtlarımı onboard ses kartı üzerinden N-Track yazılımı ile 10 watt lık bir amfi ve bilgisayarın kendi kıytırık mikrofonu ile yaptığım için preamfi ve mikser lar konusunda pek bir bilgim yok.

Bana hem mikrofonun sesini yükseltecek hemde küçük hücum kayıtlar yapabileceğim ekonomik bir mix çözümü önerebilirmisiniz ?
 
Arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim..biz kendi bestelerimizi evde kayıt yapıcaz elimizden geldiği kadar profesyonele yakın kayıtlar yapmak istiyoruz iki kart arasında takıldık kaldık grup arkadasim M-Audio fast track diyor ben iste creative XFi elite pro ses kartı diyorum.. Siz ne dersiniz bu kartlar hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim sizce hangisi ii bir kart ....Ya da daha ii bildiğiniz önerdiğiniz profesyonel kartlar varsa bunlarıda bilmek isterim...
 
Kayıt işi üzerine yapılmış bir kart almanızı tavsiye ederim ben. Bu büçe ilede güzel bir ses kartı alabilirsiniz. Piyasada bir çok marka ve ürün var bunları inceleyerek hangisinin ihtiyacınıza en uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

İyi günler.
 
ya biliyorum piyasada güsel kartlar olduğunu ama burda araştırıyoruz işte iki kart arasında kararsız kaldık senin ve arkadasların yorumu almak için buraya yazdık yinede teşekkürler...
 
Benim evimde Amd Athlon 64 bit 3000+ işlemicli asus m2vm-x via chipsetli :( ankartı olan,2gb ddr 2 667 mhz kingston ram,256 mb asus x1550 ekran kartı onboad ses kartı bilgisayarım var.

Bunu kayıt bilgisayarına getirmek için neler yapmam gerekir tavsiyelerini bekliyorum!

Şimdi dyeceksin ne kayıt isteiğin var öna göre değişir dicen.Söylüyüm elektro gitarımı pedalla bilgisayara bağlayıp kendi bestelerimi bi nebze olsun tek başıma kaydedebilmek.
Gitarı mic den bağladığımda inanılmaz berbat bire kayıt performansı oldu tahminimce bu ses kartından.
Tavsiyelerini bekliyorum.
 
merhabalar evde kayit olayina bu kadar problem olacagini bilmeden girdik.
elimizde behringer XENYX502 mikser (tekkanalli)
m-audio fast track pro usb var ustunde 48+ �ozelligi var ses karti,
zaten behringer mic100 preamp da var.
oncelikle bi condanser mikrofon alicaz onu gecelim.
ses kartina direkt girip kayit yaptigimizda analog pedal setiyle fark ettik ki bu is boyle olmuyomus.
sonradan arastirdik ve bi fx sender'a bi kompresore,bir diboxa,ve hatta yeni bir miksere ihtiyacimiz varmis.
fx sender icin yazilim tercih etmeyi dusunuyorum bunu gitar rig 3 gibi bi yazlimla cozebilir miyiz bunun yaninda mikser konusunda ne yapmaliyiz flat ekolayzirla sorunu cozebilir miyiz?
keza compresorude yine cubaseden halletmek yeterli olur mu?
ufak bir recete rica ediyorum...
pop-rock soundu diyebilecegimiz cok sert olmayan bir tarzimiz var sadece tek tek bas,gitar,vokal kaydi dusunuyoruz simdiden tesekkurler...
 
tek tek kaydedecekseniz bu saydıklarına ne ihtiyaç var. bende herşeyi tek kaydediyorum ama bu saydıklarınıza ihtiyaç duymuyorum. Cubase kullanıyorum, gerekli bir sürü plug in ya da VST ile işimi hallediyorum. Gitar kaydını canlı yapıyorum. mikrofonu da ses kartımdan giriyorum ve herşeyi cubase üzerinden yürütüyorum. cubase in fx i, compressor u reverb ü delay i herşeyi var. kaldi ki cumasein plug in leri yelerli olmasa bile bir sürü ek yazlımla işi çözüyorsunuz. Waves in pluginleri ciddi olarak çok başarılı.

Yardımcı olabildim mi bilmiyorum?
 
wavesin pluginlerini freeware olarak nerden bulabilirim?
buraya yazman bile yeter yardım için teşşekkürler.
başka fikri olup yardımcıolmak isteyen varsa minnettar kalırım...
 
sixdodo

Waves in pluginleri freeware olarak bulunamaz parayla satılmakta.

Kayıt için nerdeyse yeterli bir ekipmana sahipsiniz zaten öyle yeni bir miksere şuya buya ihtiyaç yok elinizdekini doğru kullansanız yeterli. Misal dibox yerine amfiyi mikrofonlayın çok daha gerçekçi bir sound yakalarsınız. Di-Box da işinizi görür ama mikrofonun yerini tutmaz. Harici cihazlara şu sıralar bulaşmayın pek çünkü daha hangi ses nasıl müdahale etmeniz gerektiğini çok iyi kestiremeyebilirsiniz ve miks sırasında keşke şöyle yapmasaydık diyebilirsiniz. O yüzden şimdilik mümkün olduğunca kaynağı hiçbirşeye dokundurmadan direk kaydedin. Daha sonra miks içinde bu tür şeyleri kullanırsınız. Zamanla zaten neye ihtiyacınız olup olmadığını çok daha iyi görebileceksiniz.

Emagristirego

Bilgisayarının hard diski de diğer parçalarla eşdeğer bir seviyedeyse. O zaman ihtiyacın olan tek şey bir ses arabirimi. Bilgisayarını bu iş için biraz yazılımsal olarak optimize ederek istediğin verimi alabilirsin.
 
ME_Thus teşekkür ederim yardımın için ama malesef amfimiz 30 wattlık roland cube ve 15 wattlık laney hardcore max mikrofon da şuan shure 588SD dynamic bu yüzden mikrofonlamak yeterli olur mu?
ben en iyisi yazılım işine bakiim :)
 
sen bence; gitarı preamp tan gir ses kartına yönlendir ordan kaydını yap. plug in olarak GUITAR RIG i yükle CUBASE e senin çaldığın ham ses ama guitar rig den geçince istediğin tonu elde edersin. al sana gitar sesi. bir ara böyle yapıyordum ama şu an GT8 var direk GT8 sesini kaydediyorum ve hiç başka ne EQ ne kompresyon gerekmiyor. mikrofonuda aynıu şekilde. pre amp var elinizde vokalinizide kaydedersiniz. deneyebilirsin .
 
Eğer amfiden istediğiniz gibi bir ton elde edebiliyorsanız. O dinamik ilede işe yarar sonuçlar alırsınız. Sadece biraz deneme yanılma ile tecrübe edip neyin nasıl sonuç verdiğini öğrenmeniz lazım. Software de işe yarar sonuçlar çıkarır ama hiçbir zaman gerçeği gibi olmaz :D

Birde Preamp ta p yi unutmayalım kötü oluyor sonra :D

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst