Evde PC ile Kayıt...

Selamlar....Evde PC ile kayıt hakkındaki tüm sayfaları dikkatle okudum ve cpu,ram,harddisk,ekran kartı ve anakart seçimlerimi alabileceğimin en iyisi olarak seçtim.Mikrofon ve enstruman girişleri için Behringer XENYX 1202 benzeri bir mikser ile m-audio'nun hangi ses kartını almamı önerirsiniz ya da herhengi bir ses kartı bahsettiğim mikserle uyum sağlar yeterli performansi veririmi.Saygılarımla...
 
İllaki bir miksere ihtiyaç duyulmasada alabilirsin tabiki seçeneklerini genişletir. Evet uyum sağlar bu konuda bir sıkıntı yaşamazsın. Giriş çıkışları karıştırmadığın sürece.

İyi günler.
 
Merhaba,

Başlığın içinde aradım ama göremedim bir hususu sormak istiyorum. Roland cube amfim var.Üstünde Aux in ve recording out(phone) mevcut. Sansamp tri ac ve wah pedalım var.Pc de kayıt yapmak istiyorum. Bu setupın hepsi kullanacak şekilde yada sadece amfi ve gitarı kullanacak şekilde pc ye nasil bağlayabilirim? Bağlama akışı hangi sırada olacak? Bu konuda çok acemiyim o nedenle basit şekilde anlatarak yardımlarınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar
 
Bir sorum daha olacak tekrar yardımcı olursanız çok sevinirim.Gecikme vb sorunlar yaşamadan,behringer XENYX 1202 benzeri bir mikser ile kullanabileceğim ekonomik ses kartı ya da ses kartları önerirmisiniz? Saygılarımla...
 
Gitar -> Wah -> Sans Amp -> Bilgisayar

Gitar -> Wah -> Sans Amp -> Amfi(recording out) -> Bilgisayar

bağlayabileceğin yollar bunlar aradan wah ve sansamp çıkarabilirsin tabi de bulunmasının çokda bir zararı yok.

Ses kartı içinde bir önerim yok bu forumdaki farklı başlıklarda çeşitli kartlar hakkında konuşuldu onları inceleyip bir karara varabilirsin.
 
casperın bi modeli var
PENRYN INTEL CORE 2 DUO E8400
cpu 3.0
cpu bus hızı 1333
cpu ön bellek 6mb
ram 3 gb
ram bus hızı 667
hd 500gb 7200rpm sata
vga ram 512mb

hd seagate değil mesela ama 7200rpm...donanım nasıl...bu iş görür mü yoksa iç donanım markamı olmalı yoksa buna bi de external ses kartı alsam iii iş görür mü...
 
İş görür bu tür hazır bilgisayarlar uyumlu parçalarla toplandığından donanımsal çakışmalar üretmeye daha az meyillidirler.

Fakat yeni laptoplarda gelen Vista kayıt yazılımları ile arası daha pek düzelememiş bir işletim sistemidir onun yanına bir Xp yüklemeyi düşün.
 
evet xp olmasına dikkat etmek gerek...yani seagate olması önemli değil o zaman dimi hd nin...
ses kartı ne almalıyım o zaman artık bu hafta sonu gibi alacağım bilgisayarı...ben kanal kaydı yapacağım hucum kayıt değil...vst leri kullanırım herhalde genelde ama belki bi midi alırım bi de maison akustik gitarım var....
 
Harddiskin tabiki önemi var ama bu fark çokta yansımayacaktır. Ses kartı bütçene göre araştırıp belirlersen seçimine yardımcı olabiliriz. Yoksa git 10,000 $ lık birşeyler al çok güzel kayıtlar yaparsın emin ol.
 
bugün yazdığım casper pc yi almaya gittim....satıcı çocuk 4 çekirdek 2.4ghz pc gösterdi bu daha iii dedi...bende bir arkadaşıma sordum...bana ne çift ne 4 çekirdekli alma cubase de sorun yaşarsın aldımmı tek çekirdek almalısın 3.0ghz olsun 3 ram olsun 500gb olsun xp olsun amaaa sakın 2 ya da 4 çekirdek olmasın dedi...tamda bugün alıyodum yaaa nappmam lazımmm...
 
Arkadaşın biraz yanlış bir bilgi vermiş birden çok çekirdekli olmasının bir zararı yok sorunda yaşamassın sadece daha rahat olursun işlem yaparken 2 tane 1.5, 1 tane 3 den bu tür reel zamanlı işlemlerde daha başarılı.
 
Eh kayıt için kullandığımız host programlar işlemcinin bütün çekirdeklerini görebiliyor. Bu durumda arkadaşının teorisi bu alana uygulanamaz fakat dediği de biraz kulaktan dolma bi bilgi olmuş bir tane daha işlemcinin bilgisayarda bulunması ve kullanılmaması kimseyi yavaşlatmaz.
 
bugün tekrar teknolojix e gittim...çalışan kişide cubase kullanıyomuş...
amd athlon 64 x2 dual 6000+ 3.0 ghz 2mb 940p
2gb 667 mhz ddr2 ram kıngston(2 adet)
750 gb seagate 7200rpm 16mb ncq sata2 hdd
samsung 20x dvdrw dl sh-s202h
20 inc casper lcd monitor
creative audıgy value 7.1 ses kartı
logıtech internet pro klavye+mouse(q-ps2-siyah)
aopen h600b-b12 300w kasa
thermaltake power

bunun için 1800ytl istedi.....
ne dersin....amd daha iyi intelden müzik çizim gibi programlarda dedi....
 
"creative audıgy value 7.1 ses kartı "

Bu kısma gerek yok kayıt yapmak için ayrıca bir ses kartı alacaksın nede olsa. fiyat konusunda bir yorum yapamıyorum bilgisayar piyasasını yakından takip etmediğimden.

Amd intelden iyi intel şunla daha iyi çalışıyormuş biraz hikaye açıkçası ama tom's hardware gibi sitelerden karşılaştırmalı testlerine bakıp kendin karar verebilirsin kimin daha iyi olduğuna.
 
Şu bir gerçektir ki her zaman birşeylere eksik bulunabilir. Fakat neye ihtiyacın olduğunu en iyi sen anlayabilirsin. Bu sebepten ben şu ve şuda olsa fena olmaz desem çok iyi olmaz. Şu haliyle başlangıç için oldukça iyi bir sistem. Zaten zaman içinde nelere ihtiyacın olacağını anlayacaksın. Onlarıda eklersin sistemine. Mümkün olduğunca gelişmeye açık bir sistem toplamaya çalış.

Son olarak. Çift mönitör destekleyen bir grafik kartı da eklemeyi düşünebilirsin. İlerde böyle bir şey düşünebilirsin çünkü.
 
birşey daha soracaktım...intelE8400 de 3.0 ghz hız var çift çekirdek....peki 4 çekirdekli 2.4 hızında başka bir intelde var...hangisi daha verimli olur...birisi 3.0 diğeri 2.4 hızında ama birisi 2 diğeri 4 çekirdek?
 
Geri
Üst