Sahibinden.com Dolandırıldım...dikkat!!!

İstanbul, Antalya falan burlarda zaten elden alışveriş yapılabileceği için yalnız gitmediğinizde sahte mahte en azından bi gitar olur muhatabınızda, Diyarbakır, Elazığ, Artvin gibi forumda adı nispeten daha az geçen yerlerden korkmak lazım.
 
İstanbul, Antalya falan burlarda zaten elden alışveriş yapılabileceği için yalnız gitmediğinizde sahte mahte en azından bi gitar olur muhatabınızda, Diyarbakır, Elazığ, Artvin gibi forumda adı nispeten daha az geçen yerlerden korkmak lazım.
Simdi direk "korkmak lazim" seklinde bir yaklasim dogru degil, yanlis.
Demek istediginizin de o olmadigi belli tabi, sert bir kelime secimi olmus. Yanlis anlasilma olmasin o illerde ikametgah edenlerde.
 
İlanda satılan aletin fotoğrafları google fotolarından alınmışsa, aletin fiyatı ederinden bariz bi şekilde düşükse ve satıcıyı tanımıyosak / gitarı görüp deneme imkanımız yoksa, o zaman korkmak lazım demek istedim elbette, yoksa illerle bi alakası yok bunun tabi, insan her yerde insan...
 
ilk mesajda belirttiğim unsurları takip ettiğiniz sürece bir sorun yaşanmaması gerekir diye düşünüyorum. bilinçli bir süreç herkesi riskten koruyacaktır zaten.
 
Geçmiş olsun herkese. Başlığı okuyunca Sahibinden.com tarafından dolandırıldınız sandım ama olayın siteyle alakası yok, tamamen üyelerin insafıyla alakalı..

Sahibinden.com sitesi dolandırıcılığa istemeden de olsa çanak tutan bir site maalesef, üstelik son zamanlarda yurtdışı dolandırıcılık olayları da artmış durumda zira İngilizce siteleri de mevcut biliyorsunuz. Sistemleri bu durumlara çok müsait, kullanmak isteyen de bu örnekte olduğu gibi dolandırmak amacıyla rahatlıkla kullanabiliyor.

Bu sitede senelerdir bu tür olaylar oluyor, kendilerince bir cep telefonu güvenliği geliştirmişler ancak artık geçerliliği olmayan bir sistem. Ben sitede sıklıkla geziyorum, alışveriş ve satış da yapıyorum. Müşteri hizmetlerini ben diyim 100 siz diyin 500 kere sahte gitarlar konusunda (özellikle gerçekmiş gibi satılan replikalar için) uyardım ancak nafile, üstelik bunların sayısı azalacağına her geçen gün artıyor da. Kesinlikle bir önlem almıyorlar; otomatik yanıt sistemi kurulmuş; teşekkür mesajı geliyor yalnızca :) Oyun konsollarına 50TL'ye softmod yapanlarından tutun da korsan kitap CD DVD satanlara kadar çok sayıda abuk subuk şeyler oluyor sitede.. Allahlık yani. Şikayet edip paramı alırım diye de düşünmeyin sakın ola ki, yasal prosedürü üzerlerine sorumluluk almayacak şekilde geliştirmişler; bunu üye olurken kabul ediyorsunuz..

Sahibinden.com üzerinden iller arası alışveriş yapacak arkadaşlara önerim satıcılara GET açtırtmaları ve %5'lik farkı ödemeleri.. Satıcı sizden uzaktaysa ve GET açmıyorsa zaten o kişiden birşey almamalısınız.. Yoksa pişmanlık yaşayabilirsiniz.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı şekilde bir arkadaşım da sahibinden.com üzerinden 800 TL civarında bir para kaptırarak dolandırıldı. Arkadaşım da sizin gibi işin peşini bırakmayacağını söyledi ve öyle de yaptı. Öncelikle savcılığa suç duyurusunda bulundu ve konu hakkında bir dava açıldı. İlk duruşmasına beraber gittik. Hakim olayı dinledikten sonra davanın karşıdakine dolandırıcılıktan hüküm giydirebileceğini fakat davayı kazansa dahi arkadaşıma "dolandırıldığı paranın geri ödenmeyeceğini" söyledi ve "alabiliyorsan bi şekilde paranı al, para aldığını kanıtlasa bile davanın seyri değişmez" dedi. Yani size tavsiyem mahkeme celbi karşıdakine gittiğinde mutlaka sizinle görüşmek isteyecektir. O zaman paranızı kurtarmaya bakın almamazlık etmeyin arkadaşım davayı etkileyeceğini düşündüğünden almadı ama bilmiyorduk tabi durumun ne olduğunu. Son olarak sahibinden.com üzerinden yaptığınız yazışmaları sakın silmeyin onlar da delil olarak değerlendiriliyor. Tekrar geçmiş olsun umarım tez zamanda çözülür bu olay ve hak eden cezasını alır...
 
ben de ufak çaplı olsa da başımdan geçen bir olayı anlatayım. seneler evvel elemanın birinden elden alışveriş yaptım sahibinden üzerinden. durağın birinde buluştuk alacağım alet ce 5 pedal idi. kontrol etme gereği duymadım bozuk olsa bile nasıl olsa yaptırılır hesabı. açtım kontrol ettim sağlam pırıl pırıl pedal parasını verdim vedalaşıp ayrıldık. eve geldim pedalı taktım ışık ses hiçbir şey yok. kabloları adaptörü değiştirdim v.s. en son kıllandım pedalı açtım bir de ne göreyim içine boş demir parçaları sıkıştırılmış . yani pedalı ele alınca ağırlık var ama içi boşaltılmış.boş kasayı kakalamış eleman bana aklınca. tabi araştırarak buldum elemanı. okuduğu fakülteye gittim hatta dersteyken kapıyı çalıp dışarı çağırdım. tabi sonuç pedal parasıyla beraber + katlanmış taksi parasıyla birlikte bana geri döndü :D sahibindene dikkat etmek lazım. ufak kelime oyunlarıyla bile hatalı ürün satılmakta.
 
mesaj attım antalyadayım buluşalım diye. düşerse artık.

Cok sagol. Dusmez ama duserse yanina emniyet gorevlisi alip git. Bu adam azili suclu. Adana eczaci odasinda calisirken odayi dolandirmis. Gecen hafta bizlerden 4000 tl dolandirdi. Adam elini kolunu sallaya sallaya yeni ilan aciyor. Allahim sen sabir ver...bu sahibinden sitesine de yaziklar olsun. İp belli uyarilar belli...offfff
 
Hocam ben o ilanı tesadüfen ılk olarak çıktığında ılk gorenlerdenim... Çocuğu aradım ve konuştum internet alışveriş tecrübem çok fazla olduğu için 1-2 tuzak soruyla olayı çözdüm... Ardından hemen SAHIBINDEN com ' a şikayet ettim ve ilanın kesin olarak sahte oldugunu dolandırıcılık yapıldıgını bıildirdim.. Ve sahibinden com o ilanı 2 daha orda tuttu inatla takip ettim.. Konuyla ilgili şikayet msjımı ulaşabılırsem ve gereklıyse sana gonderebılırım... geçmiş olsun..
 
Yazılanları baştan sonra ancak okuyabildim.. Tekrar geçmiş olsun diyorum okudukça kafamda canlananları sizlerle paylaşmak istedim..

öncelikle AYkan arkadaşımızın "Sahte Alet-Edevat Radarı" tarzı bir başlık açılsın teklifine şiddetle katılıyorum.. O gun ben sahibinden com 'a şikayet ettikten sonra eğer bu tür bir başlığımız olsaydı buraya da girer yazar ve arkadaşlarımızı uyarırdım.. açılmalı ve sabitlenmeli.. İnternet alışverişi ile ilgili yıllardır elde ettiğim tecrübeleri burda paylaşmak istiyorum..

- Bahsi geçen konuda Mağdur arkadaşları üzmek istemem ama hepimize ders olması açısından yaşadıklarımı yazmak istedim...bende elemanı aradım.. Ses tonu gayet düzgündü.. Hemen elemana resimlerde s1 switch görünmüyor normalde deluxe lerde bu switch var neden diye sordum.. (o gitarda s1 yok bunu biliyorum ) bana cvp veremedi ve sesinden s1 ne onuda bilmediği belliydi.. Ama İlan da çok şüphe uyandırmadı bende açıkçası .. biraz da fiyat uygun olduğu için insan kabul etmekte zorluk çekiyor malesef.. Ben elemana gitarı alıyorum nasıl yapalım alışverişi dedim.. Çok acil oldugunu internet alışverişi yapacak vaktinin olmadığını söyledi.. Adana da oldugunu burdan tanıdık bırıne verebılecegını soyledı yada hesabıma parayı yatırın hemen gonderırım size gitarı dedi.. Tamam hemen arıyacağım sizi dedim... İnternete girdim Adana ARAS kargoyu aradım.. Çıkan çalışanın ismini aldım ve birazdan arkadaşım gelecek kargo verecek size bende sizi o sırada arayacagım dedım... Elemanı aradım tekrar.. " ADANA aras kargo ... şubesi irfan benim ARKADAŞIM... Seni bekliyor.. Hemen git kargoyu ver beni o sırada ara bende paranı yatırıcam hemen dedim tamam dedi.. 10 dk sonra hemen aradım açmadı.. 20 dk sonra açmadı... zaten hemen olay çözülmüş oldu...

- Arkadaşlar internette yüzde yüz guvenilir bir alışveriş şekli BULUNMAMAKTADIR..İddia eden varsa buyursun gelsin bi şekilde dolandırayım onu. Her sistemin bir zayıf noktası var.. Ben her zaman gidin görün alın diyorum.. Ama eğer zorda kalırsanız;

- en güvenilir olanı PTT sonrasında GG ve Sahibinden gelmektedir...Tekrar ediyorum bu sistemlerin dahi, exper kullanıcıları dahi dolandırabilecek zayıf noktaları var..
- öncelikle ilanı iyi inceleyin.. Resimler ve açıklama muhtemelen çalıntı olmaktadır.. Amatör çekim fotolar daha çok guvenlidir..En kötü ihtimalle google da alacağınız cihazı yazın ve görsellere bakın.. Orda gördüğünüz resimlerden biri muhtemelen ilan sahteyse karşınızda olacaktır..
- İlan sahibinin konuşmalarına dikkat edin.. Bilgisini ölçün.. PTT en az komisyon alan karşınızda resmi bir kurum olması nedeniyle çok ufak diğerlerinden daha güvenli.. GG normalde yuzde 10 komisyon alıyor.. Artısı Satın aldıgınız kişinin alışveriş tarihçesinin sahibinden deki insanlardan çok daha fazla olması ( GG de tum alışverişler internet uzerınden olduğu için ) Ben kendi adıma 50 den az alışverişi olandan çöp bile almam.( hepsi olumlu olmak kaydıyla ) Ancak GG nin Müsteri HİZMET numarası Dahi yok.. Başınıza birşey geldğinde ancak msj atabilirsiniz... Gelen cevaplar daha çok olayı kapatmak için olacaktır.. Sahibinden com yuzde 7 komısyon alıyor ama en kötüsü... bence direk uzak durun bundan..
- zorunlu olarak internet alışverişi yaptıysanız eğer işin püf noktası, Satarken ürünün kargo görevlisi tarafından tespitini sağlamak, Alırken de Mutlaka kargo görevlisinin yanında kargoyu açmak eğer evinize geldiyse açıp deneyene kadar görevliyi göndermemektir.. Kargo görevlisi yanınızdan ayrıldıktan sonra yapacağınız itirazlar elinizde patlar.. Eğer bir sorun varsa hemen kargo görevlisine TUTANAK tutturmalı ve aynı görevliye kargoyu iade etmelisiniz...

Merak eden arkadaşlara başıma gelen hikayeyi anlatıcam.. sitenin birinden LAPTOP satıyorum.. Alıcı ödemeyi yapınca .. Gidiyorum kargo ofisine.. Tecrübeliyim de!! .. ürünü kendi orjinal kutusuyla teslim ediyorum. Laptop oldugunu belırterek .. Kargo gidiyor.. Ürünümden eminim.. Satın alan kişi msj atıyor.. Ürün bahsi geçen urun degıl geri gonderdim birde şikayet ediyor.. Tabi parasını geri alıyor siteden.. Bende cihazı.. Gonderdıgım son model laptop yerıne bana dedemden kalma bı laptop kargoyla iade gelıyor.. Elemen TUTANAKTA tutturmuş... Sonra araştırıp ogrenıyorum. Eleman eve gelen gorevlıye bi sn bekleyın acıcam cıhazı der makas almak ıcın ıcerı gırer.. içerde açar laptop ları degıstırır... Sonra bandajı tekrar yapıstırır gıbı yapar gorevlının karşısına gelır.. Açar .. ınanmıyorum bu bahsi geçen urun değil der ve geri gonderir.. " tutanakta " tutmuştur parasınıda geri alır... Hiçbirşey yapamazsınız.. Sonuçta kargo gorevlileri butun çalışmış bunalmış derdi sizin guvenlıgınız olan ınsanlar değil... ayrıca ispatlasanız bile ikili ihtilaflarda aylarca ne urunu nede paranızı alamayabılırsınız... Muhattab olacak ınsan bulamazsınız.. Daha cok zayıf nokta var sistemde.. Sadece birini ornek verdim..

Fazlada uzatmak ıstemıyorum.. herkese saygılar ve sevgiler..
 
Geçmiş olsun,umarım yakın zamanda dava sonuçlanır. Süreç hakkında buraya yaşadıklarını yazarsan böyle dolandırılıp mahkemeye başvurmaya tenezzül etmeyen insanlara da cesaret verebilirsin. Şahsen ben sürecin ve prosedürlerin nasıl olacağını merak ediyorum. Hiç başıma gelmedi ama gelmez diye birşey yok. Ayrıca Nasrettin Hoca fıkralarına dönmüş olay, yorumları okudukça '' arkadaş bu hırsızın hiç mi günahı yok '' dedirtiyor. Umarım paranı geri alabilirsin,alamazsan da 1200 lirayla kimse ne zengin olur ne de fakir. En azından 1200 liraya ömür boyu kullanacağın bir tecrübe satın almış olursun.
 
Geri
Üst