Amfi Için Topraklama Sorunu

şimdi eğer dip gürültü fazla ise bunun nedeni kesinlikle topraklamadır. Single manyetiklerin etkisi büyüktür tabiki ama o derece olmaz, çünkü bende eski fenderimi yine aynı ekipmanda kullanıyodum. Yeni lambalı amfimi aldığımda odaya getirdim taktım ve inanılmaz bi dip gürültü vardı. Babam tüm evdeki prizleri topraklama ile bağlattım bizzat ama mutfak prizleri herzaman daha iyidir bu konuda, bide orda dene dedi.. Orda denedim yine aynı dip gürültü vardı. Diyeceğim şu ki, evlerdeki topraklamalar 10 numara değil. Sadece büyük aletlerin korunacağı kadar kalitede bi topraklama ile yapılıyor.

Diğer konuya geldiğimizde, amfinin şasesine giden her metal aksam topraklama alınabilecek yerlerdir.. Bu arkadaki soğutma fanı koruyucu ızgarası olabilir, yada amfinin üstünden vidalı amfilerin vidası direk şaseye gider. Bunun için vidayı az bi açın, kablo ucunu sıkıştırıp vidayı geri sıkın bitti....

Diğer bi konuya gelince bi ucunu amfiye diğer ucunu duvara vs gibi durumları denemek için masraf etmeye gerek yok.. Gitar jack ınızın bi ucunu amfinin metal aksamına yada şaseye giden bi bi vidaya değdirin, diğer jack ucunuda değişik yerlere değdirerek bulun toprağa giden bişeyi.. baktınız oluyosa, bi elektrikçiye gidip 0,75 hoparlör kablosu alın. bu ince kablo ile toprağınızı, keşfettiğiniz yere bağlayın..
 
Toprklaması olan evlerde de bazen bu sorun yaşanabilir. Sebebi ise filorasan, müzik seti vb. elektrikli aletlerde toprklamaya geri dönüşüm olur ve bu da amfinizde dip sese sebep olur. Bu yüzden topraklamayı önceki yorumlarda bahsedildiği gibi kalorifer yada musluklardan almak, odaya ayrı bir topraklama hattı çekmek, toprklama işlemini amfi veya gitar üzerinden yapmak en sağlıklı sonucu verecek yöntemlerdir.
 
kardeşim toprak hattı çektirme dışında kalan herşey riskli.amfiye kablo bağla boruya musluğa falan hikaye riskli bunlar.rahat çalmak istiyosan toprak yaptır.kendinide garantiye almış olursun.
 
Bende şuan 3 tane kablo var 3 üde ayrı dip ses çıkartıyor. 3 ü de tırt oldu.

Birisi ıbanez birisi planet waves diğerini bilmiyorum.

45 liralık ıbanezın kaliteli jackından aldım dün gelsin bakalım fark olacak mı?

Birde eve gelen elektrikçi arkadaşa merakımdan sormuştum topraklamayı.. Bütün binaya döşenir o sadece 1 eve olmaz falan demişti bana..
 
Öncelikle kullandığınız kabloyu değiştirin mutlaka kaliteli bir kablo kullanın klotz öneririm, gitarınızın jack girişinde oksitlenme veya arka kapağın topraklama lehiminde bir kopukluk var mı kontrol edin, amfinin fişini 3lü prize takmayın, gitarınızda single manyetik varsa bu dip gürültüsü yapar normaldir, gitarı amfinin dibinde çalmayın elektromanyetik alandan dolayı da dip gurultusu gerçekleşir, çalma yonunuzu degistirin. Bütün bunlara ragmen değişim yoksa amfide veya gitarda sorun var demektir.
 
Ve birşey daha duydum amfinin herhangi bir metal kısmına bir kablo bağlayıp diğer kısmınıda toprağa veya betona değdirince çözülüyormuş sorun bilen varsa anlatabilirmi ?
bahsettiğin işlem pek sağlıklı değil. sana kaçak topraklama tarifi vereyim:D

en az 1m ve 2parmak kalınlığında bakır çubuk, topraklamayı çekeceğin odanın prizinden evinin bahçesine kadar rahatça yetecek uzunlukta kablo ve bir topraklı priz.

bakır çubuğu bahçeye dik olarak göm 4 parmak kadar ucu açıkta kalsın ve açıkta kalan kısmın uygun bir yerinden matkapla delik aç (kablonun gireceği kadar) sonra kablonun bir ucunu 1 parmak uzunluğunda (hangi parmak diye sormayın:D) aç ve deliğin içinden geçirip oraya sabitle.

diğer ucunu da topraklı prizin toprak yuvasına sok.

hayırlı olsun :)
 
benim prizin üstüne hem masa lambası hem hoparlör hem bilgisayar hem amfi hem şarj aleti aynı anda çalışıyo. topraklama içinde odanın kalorifer peteğinin boyasını eğeyle kazıdım oraya kablo çektim. şu an çok rahatım :D
 
Geri
Üst