Thomann'dan Alışveriş

Beyanname İşlemleri için Ankara Gar Gümrük Müdürlüğünden ekinde nüfus cüzdanı fotokobisi olan bir dilekçe ile BİLGE Sistemi şifre talebinde bulunu şifremi aldım(ücretsiz:) ) Ve beyanı kendi kullanıcı adım ve şifremle doldurup (gümrük müşaviri danışmanlığıyla) beyannameyi tescil ettirip sonra ödemeyi gerçekleştirip ürünü teslim aldım. Belirteyim beyanı eğer müşavire vekalet vermeden kendi şifreniz ile doldurursanız tüm sorumluluk size ait oluyor.
Hocam gümrükrehberi.gov'da herhangi bir gümrük idaresinden alabilirsiniz şifreyi demiş. PTT Ankara PİM yahut ankara posta gümrük diye iki yer var benim için ulaşması daha yakın, bunlar da veriyor mu bir bilginiz var mı?
 
Total 21k olan Thomann alışverişi için 11k civarı vergi ödedim. Vekaletname de 750 TL olmuş. Genel olarak görünen o ki %55 civarı bir vergi ödemiş herkes.
0-150 €, 150-1500 €, 1500+ € olmak üzere 3 ayrı kategori var. 37k vergi çıkan üye büyük ihtimalle hoparlörlü ürün getirdiği için o kadar çıkmış. 6k TSE'ye sunma, sonra her belge için 500-600 TL verme gibi saçma sapan bir şey var. Benim çalıştığım gümrükçü nasıl yaptıysa (iki farklı gümrükçü amfi döner dedi) amfiyi de o işlere bulaştırmadan çekti.
Bundan sonra getirecek olursam bireysel getirmem, arkadaşımın firması üzerinden getiririm. Bireysel olunca vergi yükü çok artıyor, ticari getirenler bu kadar ekstra vergi ödemiyor.
 
Keske su baslik sadece mevzuat linki ve guncel somut alim örnekleri ile sabit kalsa, diger yazilanlar silinse. Sadece soru sormak icin uye olup basliklari en az 15 mesaj kullanilmaz hale getiren o kadar cok ornek varki millet arayip bulamiyor bile ne neydi, kaca gelmisti.
en az 5-6 tane somut alim tecrubesi sadece onlar kalsa rehber diye yeter.
 
Keske su baslik sadece mevzuat linki ve guncel somut alim örnekleri ile sabit kalsa, diger yazilanlar silinse. Sadece soru sormak icin uye olup basliklari en az 15 mesaj kullanilmaz hale getiren o kadar cok ornek varki millet arayip bulamiyor bile ne neydi, kaca gelmisti.
en az 5-6 tane somut alim tecrubesi sadece onlar kalsa rehber diye yeter.
aslında moderasyon sadece bu başlığa özel bir temizlik yapsa çok güzel olur.
 
Dogru :(
Neyse cok israrci olmayayim, niyetim süpheli kokmasin, iste taniyan eden / guvenen varsa bir sekilde isi cozulsun. Hatta 2 kisi birlesilebilir :)))) ama emanetler gumrukte takilirsa karismam. O yuzden 1 gitar ve 1 de baska bisey daha guvenli olabilir.
Lan! Demek millet uy......cu kuryeligine böyle böyle basliyor... Kendimi kotu hissettim
 
Son düzenleme:
Dogru :(
Neyse cok israrci olmayayim süpheli kokmasin, iste taniyan eden / guvenen varsa bir sekilde isi cozulsun. hatta 2 kisi birlesilebilir :)))) ama emanetler gumrukte takilirsa karismam. o yuzden 1 gitar 1 de baska bisey daha guvenli olabilir.
Lan! Demek millet uy......cu kuryeligine böyle böyle basliyor... Kendi mi kotu hissettim
şu biraz daha uygun olaymış, bir biletini alırdım :)
 
Yetmez ama evet...
Cep telefonlarına ekstra 150 dolar gümrük vergisi artışı. Ortalama her telefonun fiyatı %20'ye kadar artacağı söyleniyor 28 Mart sonrası ithalatlarda. Müzik ekipmanı ve enstrüman ithalatını da etkilemez umarım.
 
Şimdilik etkilemez. Akıllı telefon değişim süresi ortalama 18 aydan 48 aya çıkmış... yani en uzun süre 48 ayda bile değişse insanlar, yine de ülkede 7-80 milyon cihaz var. Bizim gibi gitarşinas insanların ortalama 2-3 gitarı bile olsa yakınından geçemeyiz toplam sayının. Yani seve seve er ya da geç alınacak bir obje akıllı telefon ve adetler muazzam. Vergi için kümesteki tavuk. Tabi bodoslama kararlarla her türlü cihaza geçerli olsun derlerse bilemem.
 
Geri
Üst