Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli

Yeryüzünde çekilmiş çekilebilecek en muhteşem filmdir kanımca.Tim Robins ve Morgan Freeman oyunculuğu aşmışlardır bu filmde.Çocuklarıma izleteceğim türdendir.Bu filmi en az 2 defa izlemek lazım.1.si hayatın püf noktalarını öğrenmek,2.si de sindirmek için.Çünkü bittiğinde anlıyosun ki:
"Korktukça Tutsak,Umud Etikçe Özgürsün"
 
Ya forumun bu bölümüne bi girdim özellikle aradığım, internetten indirdip sonra cdye çektiğim filmler ilk sıralarda duruyor öyle :) Kesinlikle bu film de izlenmesi gereken ve takdir ettiğim filmlerden biri. Herkes izlesin hatta onun da dediği gibi en az 2 kere izlesin. Çok güzel...
 
www.imdb.com 'da da hakettiği yeri bulmuş bu film :) Yüzüklerin Efendisi gibi bana kalırsa 2. sınıf filmlerin altında kalmış olsa da baya yüksek bir puan almış. Gerçekten çok çok başarılı.
 
Pardon arkadaşlar. Bu başlığın daha önce açıldığına yemin edebilirim hatta yorum d ayazmıştım ama nedense yok forumda:) Tekrar özür dilerim. Devam edelim kaldığımız yerden..

Film gerçekten de benim en iyiler listemin ilk 3 ündedir.
 
benim de en iyi filmler listemde mutlaka yer bulur kendine..stephan king in öykülerinden de en iyi sinema uyarlaması bu film..morgan freeman ve tim robbins in oyunculukları,her şey çok iyi.bira ve özgürlük,müzik ve özgürlük,kanalizasyonda ödenen bedel ve mutlu son.sanırım 95 yılında oscara aday olduğu 6 dalın hiç birinde ödül alamaması,tüm bu ödülllerin forrest gump a verilmesinden dolayıydı..forrest gumpta iyi bir film ama o gece sanırım hakeden kaybetmiş..
 
Bencede çok etkileyici bir film.Kimse çıkıpta ya şurası çok saçma olmuş şurası şöyle olmuş diyemeyeceği bir film.(diyebilirde)Oynayanların çoğu eski ve sağlam oyuncular.Tim Robinsi Jack Nickholson la guguk kuşunda görmüştüm geçenlerde trt1de.Daha genç 18 falan gösteriyor.Morgan freeman desen asalet abidesi.
 
Aldeberan demiş ki:
Pardon arkadaşlar. Bu başlığın daha önce açıldığına yemin edebilirim hatta yorum d ayazmıştım ama nedense yok forumda:) Tekrar özür dilerim. Devam edelim kaldığımız yerden..

Film gerçekten de benim en iyiler listemin ilk 3 ündedir.

Ohooo.. Bi daha yazmam valla, geçti bi kere... :D

Önceki mesajıımda muhtemelen "beni defalarca ters köşeye yatıran film" diye bahsetmişimdir..Çünkü nerede Esaretin Bedeli bahsi açılsa aynı şeyi söylüyorum..Heh..
 
Uykusuz şekilde sabaha karşı Kill Bill'den sonra can sıkıntısından "nedir ne değildir" diye izlemiştim ve izlediğime değdi gerçekten. Tom Hanks abimiz yarmış yine sakince. Çok fazla hırs, öfke uyandırmadı benim içimde ama...
 
film in son sahneleri gerçekten harika;
günlük rutin işlerini yapar ama farklılıklar kimsenin dikkatini çekmez (ayakkabılar)

Bide Cezaevi müdürünün İncil i alıp "Kurtuluşun bunun içinde..." repliği harika

:arrow: Ne Dinliyorum? = Ata Demirel - Çizdim :arrow:
 
filmi daha izleme sansım olmadı ama dershanedeki matematik hocası dersi bırakıp bu filmi her yönüyle anlatmıstı, anlattışından bile etkilenmistik, izleyince ne olcak merak ediyorum...
 
Güzel film.Zaten en gerçekçi film seçilmiş(kim seçmiş bilmiyorum).
Filmde sadece bi sahne saçma bulunmuş.o da kaçtıktan sonra duvara posteri nasıl astığıymış.
 
Geri
Üst