Batman: The Dark Knight Rises

The-Dark-Knight-Rises-757125.jpg
Batman, Bane ve Kedikadın gibi başat karakterleriyle birlikte tüm zamanların en önemli ve en büyük serisi olacağını hissettirmeye başladı. Konusu halen sır gibi saklanan filmin kadrosunda Bruce Wayne/Batman rollerini beraber canlandıran Christian Bale, Selina Kyle olarak seyredeceğimiz Anne Hathaway, John Blake olarak arz-ı endam edecek Joseph Gordon-Levitt, Miranda Tate olarak Marion Cotillard, Juno Temple, Josh Pence, Daniel Sunjata, Diego Klattenhoff, Matthew Modine, Tom Conti, Brett Cullen, Chris Ellis, Josh Stewart, Burn Gorman, Nestor Carbonell, Müdür Gordon rolünde Gary Oldman, Lucius Fox olarak seyredeceğimiz Morgan Freeman gibi dev isimler bulunurken, filmin müziklerini de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer yapacak.​
Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekeceği Kara Şövalye Yükseliyor, 27 Temmuz 2012'de sinemalarda olacak.​
Oyuncular:​
Christian Bale - Bruce Wayne/Batman​
Tom Hardy - Bane​
Joseph Gordon-Levitt - John Blake​
Anne Hathaway - Selina Kyle/Catwoman​
Gary Oldman - Jim Gordon​
Morgan Freeman - Lucius Fox​
Morion Cotillard - Miranda Tate​
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Levitt'in oynadığı karakter normalde sıradan bir karakter lakin Nolan, Levitt'e sıradan bir rol verecek biri değil. Muhtemelen bol sürprizli bir film olacak.

Levitt'in oynadığı karakter ile ilgili ürettiğim komplo teorileri:

-Gerçekten Batman'i seven yardımsever polistir
-Riddler ile ilgisi olabilir.
-Direk Riddler olabilir
-Joker den emir alan biri olabilir (gerçi 2.filmde Joker'e ne olduğunu kimse anlamıştır eminim).
-Ya da direk Joker olabilir. Ki canlandırğı karakterin adının ilk iki harfi ve soyadının son iki harfine bakınca: John Blake

Bunlar sadece varsayım. Ama dediğim gibi, Nolan, Levitt'i öyle sıradan bir role layık görmeyecektir. Bu arada film, Dark Knight'in 8 sene sonrasını konu alacak. :)

Bir de Miranda Tate'in aslında Talia Al Ghul olma olasığı yüksek diyorum. Zira filmde bol bol Ra's Al Ghul ile ilgili flashback göreceğiz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5


Bu film, Nolan'ın çekeceği son Batman filmi. Bundan sonrada Batman filmleri gelecektir elbet, ama bu kadar epik olamayacak ne yazık ki.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Son 8 gün. Amerika da yarın gösterime giriyor. Ön gösterimi izleyenler, gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman filmi olduğunu söylüyorlar. Bu film muhtemelen Avengers'i ezip geçecek. Nolan ve Bale bu filmden sonra bir daha, herhangi bir Batman projesinde bulunmayacaklarını açıkladılar.
 
Serdar bak, "aylardır piyasada yoksun, Dark Knight lafı geçince nerden çıktın löbraaam" şeklinde sana sesleniyo.

En iyi teklifini yap, düşünürüz belki bir cumartesi ya da pazar. De, daha gelmemiş zaten. İstanbul'a 7 güne gelse, Sarıgazi'ye de 15 güne gelir işte. (Hahahah)
 
O değilde, Liam Neeson ile ilgili tek görüntü yok. İnsan bir kaç kare salar nete, Nolan. Bakalım Ras Al Ghul ne kadar gözükecek.

Neyse, filme gitmeden önce bi Batman Knightfall serisini sömürün beyler, ayıp olmasın Bane'a
 
Serdar bak, "aylardır piyasada yoksun, Dark Knight lafı geçince nerden çıktın löbraaam" şeklinde sana sesleniyo.

En iyi teklifini yap, düşünürüz belki bir cumartesi ya da pazar. De, daha gelmemiş zaten. İstanbul'a 7 güne gelse, Sarıgazi'ye de 15 güne gelir işte. (Hahahah)

Olum gidelim gitmesine de, devamında nasıl olacak lan?

Aylardan Ramazan, sen alkol almıyorsun filan "Alkol almayanda, olmaz" diye sesleniyorum bende sana. Ayrıca bizim orda bi ton sinema salonu açıldı hatta Burger King, Şampiyon Kokoreç ne bileyim Mado bile var, ibnetör.

Yada sen direk gel bana lan 'Euro Trip' izleriz afaskfksşfkfsşfsffs.
 
Alkol almayınca çekilmez biri miyim, bu mudur? Manyak mısınız lan alkolle mi doğduk.

O değil de, ben bu sabah sıkıntıdan nette gezinirken Batman Begins'i gördüm. Ve fark ettim ki izlememişim, hiç haberim yok. Şimdi izliyorum daha yeni, ayıptır söylemesi. Ben bu seriyi en son Batman Forever'da bırakmıştım, ki bunların yanında esamesi okunmaz; Nolan gerçekten baştan yaratmış olayı. Tek kelimeyle nefis. Şimdi uzuuun bir sürenin ardından, vizyona girişini merakla beklediğim bir film oldu. Arz ederim.



Efsane.
 
IMDB 9.2'yi çakmış.

Ve Imax dışında hala biletler satışa çıkmış değilim. :mad:

Purgatory,

Liam Neeson ne karizmatikti be. Adamın her yerinden karizma akıyordu.
 
Ve film bugün vizyona girdi. İzleyenlerin bir çoğu Dark Knight'tan daha iyi olduğunu söylüyorlar. Filme gidecek olanlar, Batman Begins'i izlesin, çünkü bağlantılıymış.
 

Panpa bu mesaj boş çıkmış, bize bir şey mi anlatmaya çalışıyorsun? Film mi boş, ne diyorsun olm açık konuş :D

Dün akşam izledik bunu nihayet. En baştan açık seçik ifade edeyim, çizgi roman fanatiğiyim, siyah beyaz fotokopi baskılarını okuyarak büyüdüm bunların. Bana öyle kolay film beğendiremezsin Nolan adam ol! Fakat itiraf etmek gerek ki bu son üçleme bambaşka. Sanırım Heath Ledger'ın etkisiyle beraber ikinci film zirvede yapayalnız. Dark Knight ve diğerleri diye bakabiliriz artık olaya.

Son filmi çok yüzeysel yazayım. İzlemeyenler için de belirteyim, spoiler sayılmaz ama beklentileri etkilememesi için burdan sonrasını okumayınız.






Bir kere Gotham City adı üstünde goth, gotik mimarisiyle karanlık bir şehirdir. Batman filmlerinde atmosferi oluşturan en önemli şey o karanlık yağmurlu şehir sülüetidir. Batman filmleri karanlıktır. Bu son film gayet aydınlık ve New York benzeri bir şehirde geçiyor. Öyle günlük güneşlik Gotham olmaz. Bu seri kesinlikle çok başarılı ama çizgi roman için de fazla gerçek. Nolan'ı en çok o konuda eleştirebilirim. Çizgi roman dediğin fantastiktir, hafif uçuktur. İkinci filmde durumu kurtaran bir Joker gerçeği vardı. Bu filmdeki Bane de başarılı olmasına rağmen Joker gibi değil. Gene de beğenmedim diyemem, gayet güzel film. Ama işte herkesin beklentileri farklı.


edit: şu yazıyı burdan sonra sözlüğe de yapıştırdım. "lan sen kimsin ayı" ile cümleye başlayıp "azıcık platon oku, marx oku felsefe öğren" diye kapak takmaya kalkan oldu lan ahahhaah :D


edit 2: illnino'ya boş çıkmış dedikten sonra mesajın içi dolmuş, bende sıkıntı vardı sanırsam. evet.
 
Filmden çıktıktan sonra haykırmak istedim resmen. Bir kaç yerde gaza gelip ağlamaklı bile oldum. Bane'in sesine bittim. Tom Hardy o kadar başarılı canlandırmış. İlk filmle süper bağlamışlar olayları. Daha ne diyeyim bilemiyorum. Dilim tutuluyor resmen. Nolan çıtayı bir füzeye bağlamış, ve o füzeyi nirvanaya ateşlemiş. Bir filme ancak bu kadar muhteşem final yapılabilirdi. Bundan sonra Batman filmi çekecek adamın işi çok zor. Bakalım bundan daha iyi bir süper kahraman filmi gelebilecek mi!

NOLAN, KÖPEĞİN OLAYIM !!!
 
Valla ben tabii ki bir kez daha (evde ayaklarımı uzatıp) izleyeceğim bu filmi bilgisayarımda... Genelde tek izleyiş ile verdiğim kararlar yanlış olabiliyor çünkü, ya da ilk izlediğimde fark etmediğim bir takım şeyleri fark edebiliyorum ikinci izleyişimde. Ama bu noktada şunu söylemekte bir zarar görmüyorum; bu film serinin 2. filmi ile karşılaştırılamaz. O çok başka bir şeydi. Bu büyük çoğunlukla polisiyeye kaçmış. Evet güzel film ve harika çekimler var (Cotillard ve Hathaway yeter mk) fakat abartıldığı kadar değil gibi. Gidin görün, sizlerin düşüncelerini de alalım. Şu Bane çizgi roman serisinde de var mıydı acaba?

Ama şunu da belirteyim. Yani sinemalar içler acısı bir halde. En azından Avrupa yakasında hiç zevk almıyorum sinemaya gitmekten. Ve üst üste tüm tecrübeler kötü olunca gitme aralıklarım da artıyor. Reklam konusunda televizyondan beter olmuş, yani niye gidip mal gibi yarım saat reklam izleyeyim arkadaş? Televizyonda film izlemeyi bu yüzden bıraktı zaten millet... Reklam bitmiyor anasını satayım. Salonda pislik desen gırla, teknik arıza desen eksik kalmıyor. Pirates of the Caribbean serisinin son filminde gitmişti film, bunda da aynısı oldu 10 dakika kadar. Filmin ikinci yarısında da görüntüyü kaymış şekilde izledik 5 dakika.

Nitekim adamlar yapılması gerektiği kadarını yaptı ve bıraktılar. Artık başka çekmezler ve çekmemeliler de. Tarih boyunca da kimse Batman filmi çekmeye yeltenmemeli. Olay bitmiştir, bize de arşivlik 3 film kazandırmıştır.

 
Geri
Üst