psychedelic_starship demiş ki:
crnky demiş ki:
Ayrıca starship, ben yazdığımı bilim olarak sunmadım. Yazdığım fantazi de değildi. Fakat sen benimkilere fantazi diyebildiğine göre sen kendi fantazilerini yazmışsın. Alıntı yapıp da dalga geçtiğin kişinin demek istediğiyle de alakan yok bir kere. O Slaytanic'in uslubunun yanlış olduğunu iddia etmiş. Sen sanki benimle aynı fikirdeymiş gibi onu da suçlamışsın. Kimse sizin fikirlerinizi benimsemek zorunda değil. Benimsemediği için de onları suçlayamazsınız.
O zaman ne diye savunuyorsun? Benim için temeli olmayan şey fantazidir. Bilimsel değil söylediğim diyorsun,dinle de bu şekilde yorumlanmamalı gerekl yok diyorsun hiç biri değilse ne o zaman fantazi değilde. Anladık inançlısın her ayet geçen yere bir yorumda bulunup din i ayeti anladığını bizim anlamadığımızı ima edeceksin o belli. Ama ben de ne yapayım kemiğin üzerinde et var diye kemiğe et giydirdik bak işte bilim de bunu diyor demek ki din bilimsel olarak da ispatlandı diyen şarlatanca açıklamanın bilimsel olmadığını söylerim ve bu esnada bu durum din e aykırı ise bunu da umursamam çünkü bilim devletten daha laiktir. Bu mantıkla zaten insanın önce iskeleti oluşur ama öyle hiç değildir. E tabi mezara bakıp kemiği gören de kemiklerden et çıkarılmış anlar, kim bilir kime giydirilmiştir. Ortada fikir yok ki bu arada? Yani hangi fikrimizi benimsemenizi istedik? Sadece bilimi Din e alet edemezsiniz yok öyle bir şey diyoruz fikrimize katılmayacaksın diye biyolojiyi yeni baştan mı yazacaz kemiğe et giydirilmiş, ete deri dikilmiş, deri tüylerle süslenmiştir güzel görünmesi için diye. Ne saçma. Ben olguları karıştıranların karıştırdığını söylerim başka bir şey umurumda değil. Hem öyle hem böyle belki o doğru belki bu diye işe geldiği gibi gerçeklik anlayışı olmaz. Bilim somuttur felsefe ile ispatlanıp çürtütülemez mistik de değildir hayaletlere dayanmaz. Kimsenin bir şeye bir şey giydirdiği yok. Bir şey elbetteki bir diğer şeyin yanında üstünde altında olmak zorundadır. Deri kemiğin üstünde demek birinin (hayali dev mimar, biyolog, matematikçi, mühendis) kemiğe et giydirdiği anlamını taşımaz bu anthropocentric (insan yaşamına ilişkin, insan merkezci) bakış ile doğa açıklanamaz kaç defa söyleyecez. Bilim nötr dür ogulardan bahseder. Olguları planlayan sözde varlıkları tanımlama aracı değildir. İster inanın ister inanmayın.
Starship ben siz anlamıyorsunuz ben anlıyorum gibi bir şeyi ima etmedim. Neden böyle bir şey yapayım? söylediğim islama dair bir şeydir.Benim yorumum bir kere sana değildi ki? İlk başta sadece başlığı açanaydı. Şimdi söylediklerimi alakasız yerlerden eleştirince size de cevap yazar buldum kendimi...
söylediğim islama dair bir şeydir.Sen islamı bilim olarak kabul etmiyorsun en nihayetinde. Ben görüşümü belirttim. Pozitif bilime ait bir bilgiye dayanmıyor çünkü alakası yok zaten o alanla... Söylediğim Kur'an'dan yorum ve görüşümdü. Bunda da dayanağım Kur'An'ın genel olarak anlam ve sözüydü. Sonuc olarak Kur'an'Dan bir ayet de verilmiş başlıkta ve ben bunun fen bilimleriyle alakasız olduğunu düşünüyorsam, bunu tabii ki somut verilere dayanan bilimsel dayanakla açıklamayacağım.
Kimse fikirlerinizi benimsemek zorunda değil, diyorsam da bu beni zorladığınızı kastettiğim anlamına gelmez. Kimse sizin fikirlerinizi benimsemiyor diye bu şekilde suçlayıcı tavır alamazsınız. Söylediklerime inanmıyor ve üzerinde düşünmüyor olsam niye savunayım? ANLATMAK İSTEDİÐİM BU OLDUÐU HALDE ALAKASIZ NERELERE GETİRMİŞSİN. Sonra ben hem öyle hem böyle diye bir şey demedim ki. Bu veya bu manaya gelebilir dedim. Sonucta islamda bu tür hükümler birçok manaya gelebileceği gibi, farklı manalarda olduğuna dair görüşler olabilir, çünkü ayetin geliş şekli zaten bir kesinlik gerektirmez.
Ayrıca Allah kemiğin üzerine et giydirdik de diyebilir başka şekilde de söylebilir sonuc olarak anlatmak istediği vücudun bir bölümünün içinde bulunduğu durumdur. Bu durumun neden söylendiği konusunda yorum yaptım ben. Ve başlığı açan arkadaş gibi, bu ayetin bilimsel bir gerçeğe falan işaret etmediğini yalnızca o durumla tefekkür örneği verdiğini söyledim.
Ayrıca bilim somuttur felsefeyle çürütülmez demişsin. İyi de felsefeyle hangi bilimsel gerçeği çürütmüşüm? Kur'an'da bu ayetin amacı budur deyince bilimle ne alaka kuruyorsun. Somut bir bilimsel veriye dair olumlu veya olumsuz bir şey yazmadım ben. Ortada fikir yokmuşmuş. Nasıl yok? Ayetin amacı hakkında fikrimi belirtmişim, alakasız yerlere çekiyorsun. Bir de bu fikrimden dolayı sanki kötü niyet varmış gibi arkasında suçluyorsun. (yani suçlayan arkadaşı tebrik ediyorsun) Yani ben ne demişim senin dediklerinle alakalı? Bir oku yazdıklarımı istersen öyle cevap yaz. Benim somut bir bilimsel veriyle ilgili tek bir kelimem cümlem yoktu. Başlığı açan arkadaşa, bu ayet bilimsel amaç gütmemiştir, yalnızca tefekküre dair bir ayettr bence demiştim ki bu bir görüştür.
İkimize de faydasız olan bir tartışmayı sırf islama olan antipatinden dolayı sürdürüyorsun, çünkü eleştirdiğin şeylerin hiçbiri benim davranış biçimime dair değil. Neden bunu yaptığını anlamıyorum ayrıca...