Apartmanda Davul

Merhaba arkadaşlar.Elimde şu an çift cross bir davulum var ve kendimize ait müstakil bir evimiz de bulunuyor..Davul şu an tuzlada olan villa da bulunuyor ve oraya gitmek benim için bir eziyet.Ben apartmanın bodrum katına en iyi ve en kaliteli ses yalıtımını yaptırsam ses yine yukarı çıkarmı.Yani ses geçirmeyen özel kapı falan yaptırabilirim sorun degil de sesi yalıtma imkanım varmı en pahalısı ve kalitelisi farketmez.Not : Apartman 4 katlı bodrum katla beraber 5 oluyor.Yardımlarınızı bekliyorum

Not: Elektronik davul lütfen önermeyin aldıgımın ertesi günü sattım!
 
Gerçektende çok güzel bir davulun varmış...
ama trampete ortadan attığın mikrofon(sm58 gibi görünüyor) rahatsızlık vermiyormu merak ettim

Bu arada ne yaparsan yap kick ve trampetin titreşiminden dolayı sesi yukarıya gidecektir. Eğer davulun altına iyi yalıtılmış bir stand yaparsan titreşimide mümkün olduğunca kesmeni sağlar. Ama yine de %100 kesmez. Kolay gelsin.
 
eğer paraya kıyarım diyosan yan odada çocuk bile uyutursun hiç sorun olmaz.. nice studyolar var yan odada prova yapılırken kayıt yapabilecek yalıtıma sahip..
 
simdi kaucuk dose derdim de senin derdin sesi duymak.benimde dqvulum var her ne kadar dublex evde oturuyyo olsakta yandaki evle birlesik duvar var.ben calisirken sadece trampetin ustune kaucuk koyuyom.belli zamanlardada duymuyom ama tabi senin demek istedigin boyle bi cozum deil ama en son deneme.davulun harbiden cok iyi.chinayidq susturman gerekir seenin
 
slm

ben şöle diyim aynı özelliklerde bi apartmanın bodrum katına yaptık böle bi stüdyo ama yinede yukarıya 4 kata kadar çıkyor ses bodrum kat ile 4 kat arasında katlar kiracı ve iş yari olduğu için ses edilmiyordu tabi birde bütün apartman davulcunun ailesininde
4 kat davulcu 5 katta ise ananesi oturyordu

tabi yapılan yalıtım çokta pro değildi ama yinede ses gidiyordu

bütü duvarlar 3 parmaklık strafor ve üzerinede
kulak hizasında yumurta süngeri çekildi..

umarım bi faydası olur sana ama na yaparsan yap davul nası bi meretse gidiyor ses
 
knauf gibi firmaların bu iş için uygulamaları olabilir.
gir sitelerine bak mesela tek başına 60 desibel ses yalıtımı sağlıyan duvar uygulamaları varmış. o tür bir şeyler işini görebilir belki.
birde bence kesinlikle profesyonel yardım almalısın öyle şu malzeme iyi yalıtırmış diye bir yerden duyup olucak iş değil. parada sorun değil diyosun git gez bayileri konnuş derdini anlat derim.
 
Maddi açıdan kaygın yoksa işi bilene bırak, tünelde de var ama googledan akustik yalıtım firmalarını arat çıkanlarla görüş.

Ciddi para harcarsan ciddi de sonuç alırsın.

Dedikleri gibi %100 kesemezsin ama iyi konstrüksiyon ve mühendisliki uygulamalarla %95 kesersin.
 
eğer adam gibi bir ses yalıtımı istiyorsan 5 milyarı gözden çıkaracaksın ki üst kata hiç ses gitmesin.en iyisi garaj türü birşeye sahipsen babanı kandırıp oraya kurulcan :)
 
para sorunun yoksa
o beş milyarı komşulara ver, ya da 2 şer milyar dağıt;)

sesi %100 kesemez tabiki ama komşuları gürültüye %100 ikna edebilirsin.
 
Sevgili Can..öncelikle bu isim benzerliği mi yoksa sen benim ilkokul arkadaşimmısın?..ama benim bildiğim Can Tokgöz ün rock la müzikle pek alakası yoktu (en son 15 yaşında falan görmüştüm sanırım).. :LOL:
Arkadaşların haklı profesyonel yardım almalısın..çünkü ürünlerin özelliği ne kadar da iyi olsa uygulamadaki en küçük bi hata bütün paranı çöpe atmana neden olur...
Presence nin yaptığı hataya düşme derim çünkü strofor mtrofor yumurta süngeriyle ancak havanı alırsın..3 değil 10 parmak da yapsan...
Düzgün uygulama ve malzeme seçimleri yapıldığında evet yan odada çocuk dahi uyutabilirsin..ve para da sorun değilse beni ara hemen odanı yalıtalım..ama para sorun değilse tabi..çünkü ciddi bi yalıtım ucuz bi iş değildir..hatta yalıtımdan sonra bodrum katın akustik düzenlemesini de yaptırmanı ümit ederim.aksi takdirde mekan içinde distorsiyon olacak ve çaldığın şeyden zevk alamayabilirsin..bunun için döşeme tavan ve duvarlarda önlemler alıcaz..oda içinde oda gibi düşün..bunun yapılması şart..hatta benimle irtibata geç dilersen.çalıştığım firma ile işini halledelim..ama dediğim gibi ciddi bi iş düşünü[email protected] a mail at haberleşelim...ses yalıtım başlığında bu konuyla ilgili bi topic yazmıştım başlangıç olarak onu da bi oku istersen..
Hiç bir malzeme tek başına 60db falan kesmez...böyle safsatalara da inanmayın derim..
Görüşmek üzere ;)
 
uninvited görsem seni tanırım.Rock müzikle 10 yaşımdan beri ilgileniyorum :D. bu arada thrash ve death çalıyorum davulumla.zaten iç akustik bizim için önemli çünkü grupla da prova yapıcaz
 
oda içinde oda... doğru walla en kısa ve kaba yoldan tabiri budur bu işin.. :) bende yarın öbürgün öğrenirim dediğim yeri.. death&trash dedin içime su serpildi walla.. ;)
 
Geri
Üst