Diken

aslında yehi konserler vermek ve sizin gibi genç ve azimli fanlarla taylan'ı buluşturmak istiyoruz manasında yazmıstım. yakında çok güzel konser haberlerimiz olacağına eminim. yakın zamanda taylan'ın forumlarında da bulusmak üzere.
sevgiler...
 
Borknagar demiş ki:
aslında yehi konserler vermek ve sizin gibi genç ve azimli fanlarla taylan'ı buluşturmak istiyoruz manasında yazmıstım. yakında çok güzel konser haberlerimiz olacağına eminim. yakın zamanda taylan'ın forumlarında da bulusmak üzere.
sevgiler...

da ben bunu ciddi olaraktan söyledim...çünkü bar sahibi tanıdıgım kişiler danışıyorlar bunları bana yok sizin gençlik için, diye baslayan...ogun sanlısoy falan da ölye geldi buralara direk menager ile görüşüldü ama ben taylan abi ve de senle bir irtibat aracılıgımız oldugu için sölmek istedim...siz bilirsiniz...
 
phicoz demiş ki:
da ben bunu ciddi olaraktan söyledim...çünkü bar sahibi tanıdıgım kişiler danışıyorlar bunları bana yok sizin gençlik için, diye baslayan...ogun sanlısoy falan da ölye geldi buralara direk menager ile görüşüldü ama ben taylan abi ve de senle bir irtibat aracılıgımız oldugu için sölmek istedim...siz bilirsiniz...

sevgili phicoz senin gıyabında burada bize iyi niyet gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim. biz yoğun bir albüm sürecini yeni tamamladık ve bugüne kadar sadece 1 konser vermeye -bursa ihsanlı konseri :D- vaktimiz oldu. fakat biz; taylak ayık ve ekibi olarak bugünden sonra yeni konserler vermeye ve siz sevenlerle buluşmaya hazırız. henüz ciddi anlamda kesinleşmiş bir konserimiz yok. fakat gelen teklifleri değerlendirebiliriz. bu nedenle; bu tarz teklifler, öneriler için de bize sitemizdeki email adreslerinden ya da benim profilimde yazan icq, msn, aim gibi kanalların tümünden ulaşabilirsiniz.
sevgili phicoz sanki biraz alınganlık yapmışsın. biz sizlerin iyi niyetlerini farkındayız bundan asla şüphen olmasın :D
sevgiler...
 
neyse öyle olmuş olsun :) yok alınganlık yaptıgım yok ben çok isterim böyle birşeyin gerçekleşmesini zaten bunuda yolunuz sahile düştügünde, boş ara bir döneminizde yada büyük bir organizasyon dahilinde gereken tarih yaklaştıgında irtibata geçilir zaten...
 
yalnız bu konser olayı çok sağlam bişi olmalı. taylan abinin bi yazısında dediği artık konserler kanka mekanlarına dönmüş olayı olmamalı. yani sadece biz için değil taylan ayık ismi için bi konser mevzu olmalı. tabi imkanlar el verirse. uygurlar ne diodu şarkıalrında kıçını başını açarsan şarkıcı olursun diyorlardı. günümüzde gerçekten bişiler yapmaya çalışan insanların önünün kesildiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. valla allah yardımcımız olsun.

sevgiler.
 
gurkanisevic demiş ki:
abi topiği biraz üste aliyim bu bağlamda şimdi kesin tarih veremiyomusunuz?
topiği üste almak için mesaj yollamak bildiğim kadarıyla forum kurallarına aykırı ama soruna ben cevap vereyim. kesin olmamakla birlikte albüm aralık ayının ikinci haftası piyasalarda olacak. gelişmeleri web sitemizden de takip edebilirsiniz.
 
Merhabalar,

Metan'a ve Barock'a meraklarının 3 hafta içinde giderileceğini bildireyim. Albüm yeteri kadar heavy. Zaten 13 yıl boyunca bu müzikle uğraşan birinden farklı bir tür çıkmazdı diye düşünüyorum.
Sitenin yeni tasarımlarında, ÖYKÜLER adlı bir bölüm var. Orada parçaların kısa hikayeleri yer alacak. Albümün edebi yönü orada en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.
BU DEVRAN, son derece heavy-kamyon dediğimiz bir tür şarkı. Kamyon gibi gitar riffleri olan bir şarkı. Biraz ÖNDERİM BEN, biraz da HEDEF BÜYÜK kokuyor.
Albümün adı YALNIZ HAYAL. Bu ismin beni yeteri kadar anlattığını düşünüyorum. İsme aldanıp pop-rock albümü zannetmesin kimse. ŞU döneme kadar yapılan en hardn heavy çalışma olacak.
Bu albümü takiben diğer yerli heavy gruplarımızın da özellikle türkçe heavy yapan gruplarımızın atağa geçmesini bekliyorum. Bu benim beklentim tabi. Festivallerde heavy gruplarımızın ön planda yer almasını gönülden arzuluyorum. Eski türlere dönüş yaşanıyor. Bu geriye dönüş bir gerileme değil, müzikal açıdan bu müziği ülkemizde hakettiği yere getirebilir diye düşünüyorum.
 
''hedef büyük''uzun süre kendisini dinlettiren bir çalışma olmuştu her ne kadar eksikleri olsa da... bence solo gitarlar çok kopuktu şarkılardan ama çok ruhlu albümdü...benim gibi sürekli wasp dinleyen saxonla yatıp kalkan accept ve motorhead hayranı bir rocker için de bu albüm doğal olarak iyi oluyor yani:)düşlerim ölümsüzdür lpsinden sonra çıkan ''ay batarken''pek hoşlanmadığım bir albüm olmuştu sevememiştim hedef büyükün yerini dolduramadı bence...dolunay dışında seveceğim şarkı bulamamıştım...neyse...solo albüm çıksın cdsini hemen alıp bir durum değerlendirmesi yaparız konuya dair...
başarılar taylan abiciğim...

yürüdüğüm bu yollarda nefret ve yalan vardı
sesime dayadım sırtımı...

denim and leather :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 
Saxon'a selam,

Bu hedef büyük albümünü hep birlikte aşacağız. Artık ondan daha iyi işler çıkacak emin olun. Solo albümü de bu yönden değerlendirmek gerek. Daha bireysel ve özgürce çalışılmış bir albüm oldu çünkü.

Ay batarken'de insiyatifim çok az olduğu için pek de istediğimiz gibi bir kayıt olmadı. Ama Hedef Büyük'ten teknik açıdan daha başarılıydı. Her zaman, her dönem aynı hissiyatı yakalamak mümkün olmuyor bu da müzisyenleri ve sanatçıları dinleyici karşısında zor durumda bırakıyor.
Hedef Büyük kendi dönemi içinde değerlendirilmesi gereken bir çalışma. Onun tıpatıp aynısını ortaya koyabilmek için o döneme geri dönüp ve aynı şartları bir daha yaşamak gerekir. Bu da mümkün olmadığına göre dinleyicilerin gruplara, sanatçılara daha ılımlı daha az önyargılı ve daha yapıcı yaklaşması gerekir. Çünkü hiç bir grup kuruluşundaki ve ilk albümlerindeki heyecanı ve coşkuyu tekrar yaşayamaz. İlk albümleri en iyi kılan ilk oluşlarıdır zaten.

Sevgili Saxon, mesajın sonundaki dizeler beni çok duygulandırdı sana çok teşekkür ediyorum.

Sevgiler
 
hımmm..seni anlıyorum...tabii ki her albüm kendi dönemi içindeki koşullarla değerlendirilmeli!!!çok teşekkür ederim ilgine...albümü iyice merak ettim şimdi:)beklemedeyiz artık...çünkü bu işin ağır bir maddi sorumluluğu da var...bu türe ülkemiz hayli yabancı...yavaş yavaş bir şeyler aşılmaya çalışılıyor...yapılan işler trend de değil neticede...hardn heavy diyorsun bunu bu ülkede zamanında devil yaptı objektif yaptı diken yaptı en iyi şekilde de whısky icra etti(bkz babaanne-ateşin suyu-güneşin tahtı-kamil-arif-çağatay-alpay-serdar)
fazla grup sayamıyoruz çünkü trend bir müzik değil...umarım yeni albümle birlikte her şey daha güzel olur:)

sevgiler...
 
Madem söz diken albumlerinden acıldı bende bir kac sey soylemek isterim. Hedef büyük albümü cıktıgında almıştım ama ne taylan'ı nede dikeni hic dinlememistim ve albume baktım , umarım iyidir aldıgıma pisman olmam demistim. Sonrası malum ben hadef buyukte kendimden cok seyler buldum. hatta sarkı sozleri beni heavy metal in turkce yapılabilecegine gönülden inandırdı. Ve ben o albumu defalarca dinleyip kendimi kaptırdım. Arkadaslara dinlettim hic bir kötü eleştiri almadım. Sonra duslerim ölumsuzdur cıktı. Hp nin cıktıgını internetten gormustum hemen gidip aldım özellikle duslerim ölümsuzdur sarkısı cok baba bir sarkıdır bana gore , sokaklar sarkısıda iyi ama benim bu hp deki favorim duslerim ölümsüzdür. Sonra Ay batarken cıktı onuda aldım. Ay batarken albumu tamam hedef buyuk kadar iyi değildi ama yinede icinde cok iyi parçalar var , özellikle karagul ve dolunay bana gore gerçekten iyi parçalar. Hatta Şu an bakıyorum arkadaşlar msn de tanımlama yerine Ay batarken albumunden bazı sozler yazıyorlar. Kısacası bana gore diken üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptı. Ve ben bu yüzden Taylan'ın yeni albumunu sabırsızlıkla bekliyorum. Ve iyi olacagındanda adım gibi eminim. Sizi bilmem ama ben cogu zaman ruhumu diken parçalarıyla besliyorum.
 
hedef büyük benimde dönüm noktalarımdan biridir.hele ışık fantastik birşarkı.yüreğine sağlık dikenin.
taylan abiye bisorum daha olacak.
çıkacak olan albümü hedef büyükle karşılaştırırsak albümün eksikelri yada artıları nelerdir?
 
Selam Barock,

Hedef Büyük' teki tüm söz ve müzikler benim, düzenlemeler de dahil. Yani benim solo albümüm sayılır. İsmini saymazsak. Uzun bir süre daha Diken adının etkisi altında faaliyetlerimi sürdüreceğim galiba. Bunun sorumlusu ben değilim biliyorsunuz. Grubu ben dağıtmadım. Bu olay sırasında bana hiç bir şekilde fikir sorulmadı. Kendi ellerimle yarattığım grubumun ismini kullanamadım. Bütün bu gelişmelerden sonra zaten kendi ismimle çıkış yapmam daha doğru olurdu diye düşündüm.
Solo albümü hazırlarken, Hedef Büyük'ü hazırladığım hırs ve coşkuyla hazırladım. Bence ikisi de bu yönden birbirine benziyor. Özellikle sözlerde bu görülüyor. Albüm çıktığında bence hemen HEDEF BÜYÜK'ü aramayın. Lütfen bunu sizden özellikle rica ediyorum. Çünkü oraya sıkışıp kalırsam hiç bir şekilde müzik yapma olanağım olamayacak. Albümün Hedef Büyük'ten ve Ay Batarken'den teknik açıdan oldukça fazla artıları var. Öncelikle Ay Batarken'den kat kat daha ruhlu bir albüm olduğunu söyleyebilirim.
Hedef Büyük'teki çocuksu ve yakıcı isyanı yer yer bu albümde bulabileceğinizi düşünüyorum. Ama Hedef Büyük'teki o tanrılı ve melekli mistik havayı bulamazsınız. Bu albümün kapağındaki teşekkürler kısmının üstündeki bölümü okumanızı öneririm çıkınca. Bendeki pozitif ve akılcı değişimin izlerini bulacaksınız. Heavy Metal'i artık daha farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya çalışıyorum. Daha sert ve uzlaşmaz bir çizgi. Karanlık ve yalanla boğuşuyorum albümde kendimce ve kendi çapım kadar tabi.
Şu ÖNDERİM BEN'le o kadar dalga geçilmişti ki zamanında. O bir hırsın ve isyanın eseriydi halbuki. Ben fazla takmadım bunları. Yine hep farklı ve sıradışı bir çizgide durmaya çalıştım. Şimdi de öyleyim. Yine sıradışı bir çalışmayla geliyorum. BU DEVRAN isimli şarkı sizi HEDEF BÜYÜK zamanlarına götürerek o günlerin coşkusunu yaşatacak. Çünkü şarkıyı dinlettiğim insanların hiç biri olumsuz tepki vermedi. Özellikle sözlerin gelişmiş ve daha güçlü olduğunu söylediler. Sizler de olumlu görüşlerinizi belirttiniz zaten. Tek umut ve arzum sizlerin desteği. Yolun başı eksikliklerle dolu olabilir. Bu albüm belki de HEDEF BÜYÜK'ten daha iyi olabilir veya olmayabilir. Ama kesinlikle şundan eminim ki yine içinde bulunduğu şartlara göre fazlasıyla sıradışı duruyor ve epey adından söz ettireceğe benziyor.
HEDEF BÜYÜK'te faşistlikle suçlandım. Niye? Bilmiyorum? Hayatında kimseyi incitmemiş bir insana bunu yapıştırdılar. Sonra Megaloman dediler. Ne yapayım? Bütün şarkıları ben kendim yazıp üretiyor, tasarımlarımı kendim yapıyorum. Bu konuda yardım alabileceğim kim vardı ki o zamanlar? Bunu biliyorlar mı? HAYIR!
Bu albümün demolarını hiç bilmediğim programları kendi başıma çözerek hazırladım. Tekbaşına kalmak megaloman dürtüler yaratır doğrudur. Ama bu elimde miydi? HAYIR!
Ben istediğim ve sevdiğim müziği, beni seven, sevecek olan, dinleyen ve dinleyecek olan insanlara yapmaya devam edeceğim. Elimdeki imkanları zorlayarak. Biz azız hala daha. Az olduğumuz için daha duyarlıyız. Ülkemizin gerçeklerinden bihaber değiliz. Akılcı ve bilimsel yaklaşmayı biliyoruz. Bizler önyargılı değiliz. Eleştirilerimiz dozundadır ve yapıcıdır. Tek yapmamız gereken üretmek ve ürettiklerimizi sizlere sunmak. Bunu becerebilecek gücümüz varsa, HEDEF BÜYÜK veya YALNIZ HAYAL farketmez.

Uzun bir yazı oldu özür diliyorum. Konu biraz dağıldı ama anlayışınıza sığınıyorum.

Sevgiler
 
Sevgili Taylan Abi;

İnan o kadar iyi anlattınki albümünü ve çıkacak albümü şu an kafamda tek bir sorudahi kalmadı.Açıklamaların gerçekten çok güzel.Sana atılan iftiralara karşı her zaman ayakta durduğunu nede güzel açıklamışsın.Hep yalnız kaldığından şikayet etmişsin.Bence yalnız kalmasaydın bu kadar üretken olmazdın.Varsın bencil desinler.
Bu arada dediğin gibi fazla değiliz ama birbirmize fazlaca yettiğimizi düşünüorum.Buradaki arkadaşların gayretleri gerçekten çok güzel.Sende ne kadar içten biriymişsinki bu kadar samimi insanlarla beraber bi şeylere çözüm bulmaya çalışıosun kendini ifade ediosun vekarşı tarafta seni en az senin kadar anlıyor.Tek isteğim kaldı canlı performansını izlemek ve boynumu kırarcasına kafa sallamak.
He bu arada buradaki arkadaşlarla tanışma mahiyetinde bişilerde yapılabilir aslında.Taylan Ayık fanları olarak bi buluşma yapabiliriz.Bilmiyorum diğer arkadaşlar okeylermi.Tamam derlerse organizasyonu hazırlamakda Taylan Abiye kalıo dicem ama tam albüm arefesi zamanı varmıdır bilmem :) yoksa gerekte yok yani benimki sadece ortaya atılan bir fikir.
 
Geri
Üst