Rüya

Rüyaların anlamı nedir bilmiyorum, ama bilinçaltımın bilinç alanına çıkması ise... Bilmiyorum. Bir gün rüyalarımda gördüğüm şeylerin gerçek olması, daha ötesi, o şeyleri yapanın ben olmam ihtimali beni ölesiye korkutuyor. Uyumaya korkar oldum. Her seferinde iğrenç ve korkunç şeyler görmekten bıktım, yemin ederim bıktım...

Egom beni cezalandırıyor mudur..? Ya da ben kendimden bu derece mi nefret ediyorum da kabuslarla geçiyor son beş senem? Yoksa içimde bu derece vahşet arzulayan bir canavar mı var?
 
rüyalar bana göre insanı oynamak istedikleri bi filme sokuyo :) istediğin rolü,istediğin kamera açısını aynı anda görebiliyosun :) sapıkça rüyalar gördüğüm oluyodu,en son alev makinasıyla çocukları yakıyodum ama tam tersine çocukları çok seviyorum..bebekleri çok severim,ufak çocukların arasına girer top oynarım falan :) kesinlikle bilinçaltı olduguna inanmıyorum...muhtemelen o gün yaşadıklarından etkilenen vücudun tepkileridir gibi geliyor bana.kötü rüyalar genelde yorgun günün sonunda görülür...ben asla çok mutluyken kötü bi rüya gördüğümü hatırlamıyorum.
 
küçükken bir iki defa rüyamda gördüğüm şeylerin gerçekleştiği oldu, insan ister istemez rüyalardan tırsar oluyo böyle olunca heh, ama bence de rüya tamamen psikolojik bir olay.
biryerde okumuştum, neresiydi hatırlamıyorum ama, bir deney yapılmış, denek olan insanlar uykudayken, rüya görecekleri sırada (vücut fonksiyonlarının değişmesinden anlaşılarak rüyanın geldiği tespit edilmiş) uyandırılmışlar günlerce, sonunda uyanıkken (yolda yürürken, işyerlerinde, tv seyrederken...) rüya görmeye başlamışlar. birçoğu da bir süre sonra delirmiş... ne kadar doğru bilemem ama vücudun bir ihtiyacı da olabilir rüyalar...
 
bence rüyalar çok eğlenceli hatta kabus görmek de çok keyifli oluyo hep izlediğin sahnelerin içindesin bazen uyurken kımıldayamıyorum odayı gördüğümü düşünüyorum (gerçekten görüyormuyum bilmiyorum) bilincim yerine gelio.çok mucizevi bişey değil bu uyurken rüyada gördüklerimizi uygulamaya kalkmayalım diye geliştirilmiş bi savunma mekanizması var bilincin ondan önce uyanırsa uyku felci oluyo karabasan dedikleride bu olsa gerek
 
çok sık olmaz ama ben rüyalarımı kontrol edebiliyorum geçen sefer uçmuştum ama çok yükseldikten sonra elimde olmayan nedenlerden dolayı yere çakıldım :D ayrıca çok iyide bir uyur gezerimdir :) ne yaptığımı ve söylediklerimi sabah annemlerden dinliyorum...çok zevkli ama rüyanı kontrol etmek ne mutlu başarabiliyorsanız...
 
birde şeyi unutmuşum ben mesela rüyamın yarısında uyandıktan sonra yeniden yattığımda (tabi tam olarak uyanmadan uyurgezer modunda) yarıda bıraktığım rüyanın dewamının görebilirim hemde istediğim şekilde yani hiç uyandırılma gibi bir derdim olmuyor... :D
 
Ruh bedende yoksa insan ölmüş demektir. Bu yüzden astral seyahat denen şey de bence sadece rüyadır. Ölmeden ruhun bedenden çıkmış olabileceğine pek inanamıyorum.
 
Adını hatırlayamadığım bir doktor komadayken astral seyahate çıktığını iddia ediyordu.Ruh bedenden ayrılıor ve bedene sanki tepeden bakıyormuş.İşin ilginç yanı hem ölen tanıdıklarını görüyor hem de yaşayanları.Ölülerden biri hadi gel diyormuş.Sonra yavaş yavaş yükseliyormuş,Şehri tepeden seyrediyormuş
Astral yolculuğa çıktıklarını iddia eden kimselerin ortak söyledikleri şey ruhun her şeyi tepeden izlediği imiş.Ayrıca bu insanlar o kadar huzurlu hissediyorlarmış ki kendilerini.Ruh bedene geri dönünce de şok yaşıyorlarmış.Artık ne kadar doğru bilinmez.
Rüyalar da yaşamda çok önemli bir rol teşkil ediyor.İşin ilginç yanı hiç kimse nasıl uykuya daldığını çözmüş değil.Bilinçaltımıza inen düşüncelerimiz rüyalarda ortaya çıkıyor.Hatırlamak istemediğimiz olaylar,tam zihnimize yerleşmemiş olaylar rüyada ortaya çıkıyor.Freud un psikanaliz yönteminde insanlar bir çeşit uyku(hipnoz)ya dalıyorlar.Bunun nedeni bilinçaltımızdakileri ortaya çıkarmak.
Rüyalar olmasa insanlarda tam bir öğrenme gerçekleşemezdi.Gerçekten bir ihtiyaç insanlar için.
Aynı şekilde rüyalarımız rem döneminde ortaya çıkıyo ve ilginçtir ki bu dönemde gözlerimiz o kadar hızlı hareket ediyo ki...
Konudan saptım ama astral yolculuk bi çeşit bilinçaltı olayı bence.Arkadaşların dediği gibi ruh bedenden ayrılırsa kişi ölmüş demektir.
 
Ruyaları kontrol etmek bilimsel olarak kanıtlanmış bir hadisedir.Adı da "Lucidity" dir.ayrıca astral yolculugu allah' a benzetiyorum ben,inananlar var inanmayanlar var, sonuç olarak size kalmış birşey.

daha fazla bilgi için www.ld4all.com u bir gezin ve forumlarına goz atın.
 
benim acaip merak ettigim bisey var. aceba dogustan kör biri ruya görüyormu. görüyorsa nasil görüyo daha önce hiç görmedigi biseyi. garip degil mi?
 
gercekten cok ilginc bir soru,cunku ruyalarımızda bilinc altımızda onceden birikmiş goruntuler su yuzune cıkar,ayrıca pek çok bilim adamının dedigine gore beynimiz bize cogu zaman ruyalarımızda birşeyler anlatmak ,bir mesaj vermek istermiş.Ama kör birisi hiç gormedigi goruntuleri nasıl goruyor acaba ?
 
Görme engelli bir arkadaşım,bizler gibi görüntülü rüyalar görmediklerini söyledi.Rüyasında günlük hayatta duyduğu sesleri duyuyor olduğunu da ekledi.Onlar için pek bir farkı yokmuş aslında.Beyin görüntü saglayamıyor ama onların algıları bizimkilerden 10 kat daha fazla çalışıyor.Bu arada "kör" sözcüğünü kullanmasak ne kadar güzel olur değil mi :?: :idea: :!:
 
Neden? Kör bir hakaret midir? Derneklerinin adı bile körler derneği. Sonradan kör olanlar bi süre bizim gibi görebiliyolar bildiğim kadarıyla. Metin Şentürk söylemişti böyle bişeyi. Beyaz showda. Nası aklımda kaldıysa :) Rüya görmek güzel bişey ya. Ben bi ara hiç rüya görmedim. Çok özeniyodum her gün gelip "dün rüyamda" diye başlayanlara :) Bi ara da hep kabus gördüm. Kabusta değilde, karabasan diyolar galiba buna. Uyanmazsam ölücem yani .Kendimi uyandırmak için cebelleşiyorum. O kadar sık oluyo du ki fredy nin kabusu gibi olmuştu. İlk zamanlar korkarken sonraları "gelin ulan" modunda uyuyodum. Bİ gün bi tanesi ayaklarımdan tuttu götürüyodu. Zor uyandım o gün.
 
neden kör sözcügüne karşısın ? 6 nokta körler dernegi ' nin adında bile geçiyor.Demekki kullanılmasında bir aşağılama yada kötülük yok diye düşünmekteyim , yanılıyorsam düzelt.
 
Haklısın fakat görme engelli insanların bir kısmı bundan hoşlanmayabiliyor.Asla bir hakaret değildir yalnızca benim hassas olduğum bir konudur.Diyalog içinde bulunduğum göremeyen arkadaslrımdan dolayı..Hoşnutsuzluklarını dile getirmişlerdi. ;)
 
Bir rüyamı gayet net hatırlıyorum. Acayip, derme çatma, ahşap duvarları olan bir tuvaletteydim. Tuvalet ama üflesem yıkılacak bir vaziyetteydi. İşimi bitirip aynaya yöneldim. Ayna zaten pas ve is içindeydi, kendimi zor görüyordum. Kız kardeşim geldi, üzerinde pembe bir etek, siyah bir bluz vardı. Sağ elini omzuma koyup, ifadesiz bir bakış attıktan sonra tuvalet kabinlerinden birine girdi. Ben aynaya bakarken, ufaktan, fısıltıdan daha fazla olmayan bir ses duydum. Söyledikleri;

Ayna
Duvar
Yumruk at ona
Acıya katlan
Zaman
Saatler
Mükemmeliyet
Hayaleti gör
Hayaletle konuş
Ölüm
Ölüm seni seviyor
Ölüm etrafında
Ölüm
Ayna
Duvar
Yumruk at ona
Acıya katlan...
...Buna mecbursun.

Sonra da... uyanış.
 
Ruyalarımızda bilinçaltımız bizim hafızamızda daha onceden yer etmiş nesneleri kişileri yerleri rasgele seçip bir hikaye olusturabilir.Bu yuzden illa ki bir seyin etkisinde kalınmasa bile gayet sacma sapan ve garip ruyalar gorulebilir.:)
 
Geri
Üst