Unutkanlık

Unutkanlık benimde en büyük sorunlarımdan biri.Günlük hayatın stresi,kişisel,toplumsal v.b. sorunlardan artık insanlarda unutkanlık başlıyor doğaldır.

Birde tansiyon gibi bir problemim var bununda etkisi var herhalde unutkanlığa.Sağlık sorunlarıda etkili oluyor.
 
ya bende deli gibi unutuyorum ama benimki olayı aşmış bişey haline geldi ne olursa kısa süreli herşeyi unutuyorum.
babamın dükkanını kilitlemeden akşam çıkıp gittiğim bike oldu allahtan ev arka sokakta da esnaflardan biri peder i aramış z.kecekti belamı :)
 
kopil demiş ki:
ya bende deli gibi unutuyorum ama benimki olayı aşmış bişey haline geldi ne olursa kısa süreli herşeyi unutuyorum.
babamın dükkanını kilitlemeden akşam çıkıp gittiğim bike oldu allahtan ev arka sokakta da esnaflardan biri peder i aramış z.kecekti belamı :)

Yuh artık :D
 
Bilinç:Basit anlamıyla bir şeyin bilinmesidir.Mesela saatin şu an 2.30 olduğu.
Şuur:Bilginin nasıl değerlendirileceğinin ve işleneceğinin bilinmesi,mevcut bilgiye özel anlam yüklemek.Saatin 2.30 olduğunu bilmek ve aynı zamanda belli bir zamanda ve mekanda olduğunu da hissettiriyorsa bu bir şuur seviyesidir.
İrade:İşlemden geçmiş anlamlı bilginin hakim olarak eyleme dönüşmesi ve sonuca ulaşması halidir.Mevcut bilgiyi kontrol gücü.Saat 2.30 da belli bir işin yapılması,amacın gerçekleştirilmesi.
Yani bu durumda unutkanlık;bir bilinç kaybı ve aynı zamanda şuursuzluk seviyesi midir?O an gelen bilginin o zaman diliminde beynimizde yanlış yönlere sapıp kaybolması mı?Ya da beynimizin o andaki beceriksizliği midir?Ya da.....çok şey var şimdi...
 
Ufff,Kötü bu unutkanlık! telefonumu bir arkadaşımın arabasında unuttum.nasıl oldu? hiç hatırlamıyorum?elimdeki şeyi nereye bıraktım? :roll: ulaşamıyorum da ona.telefonumun da şarjı bitmiş...
Aynı gün birde soyuldum. kapkaç... :evil: (bunun unutkanlıkla ne alaksı var :?: ).her ne ise; bahtsız bir gün sonuç olarak... :cry:
 
Aslında sağlıklı kalmak çok basit. Sadece biraz kendimize vekit ayırmak gerekiyor, spor yapmak gibi. Vakit ayırmak, barlara gidip içmek değil bence. O da eğlence ama sağlıklı değil. Demek istediğim sağlıklı bir kişilik için spor şart. Kolay kelimeler ama aslında herşey kolay olduğu için öyle.
 
İlgisiz davrandığım herşeyi unuturum. Yani benim için öenemli olmayan şeyleri. Ama ilgilendiğim her ne varsa 40 yıl geçsede unutmam sanırım. insanların yüzlerini asla unutmam. İsimler pek aklımda kalmıyor ama yüzleri unutamıyorum.
 
aNtOrOjEn demiş ki:
Kendimi unutmadığım için dua ediyorum bazen :) (Annemin bana bir şeyi unuttuğum zaman söylediği şeydir : -Kendini de unutsaydın bari)

Bu lafı ortaokulda hocalar söylerdi.
Şöyle enstantaneler olurdu:
Biri derste arkasını döner ve arkadaşına sessizce bişey sorar. Bunu farkeden hoca der ki:
Hoca: _ Mehmet, arkadaşına ne söylediğini bize de söylermisin?
Mehmet: :oops:
Hoca:_ Efendim? Derste söylediğine göre çok önemli bişey olmalı. Bu kadar önemli bişeyse hadi bizle, sınıfın geri kalanlarıyla da paylaş... Evet Mehmet, seni bekliyoruz...
Mehmet:_ :roll: Hocam afedersiniz, kalemimi unutmuşum da, arkadaştan fazla kalem istemiştim.
Hoca:_ Kendini de unutsaydın Mehmet? hmm? kendini niye unutmadın?, efendim?
Mehmet:_ :pinokyo
 
unutkanlık için ''ginko bloba'' adlı bir bitki öneriyorlar.. bu bitki kapsül halde satılıyor ve hap gibi içiliyor.. Süleyman Demirel'de kullanıyormuş sanırım bu bitkiden... adamı taş gibi yapıyormuş.. oyy yeaaa...

bide benim kullandığım bir hap var.. buda bitkisell.. ismi ''kırmızı gingseng'' bu bitkide.. hafızayı dinç tutuyor... ve dikkat toplamada yardımcı oluyor...

saygılar.. :D 8)
 
Yüzleri unutmam ama adlarını 1 dakika sonra bile unutabilirim.

Bana söylenen gelir geçer bir şeyse asla aklımda kalmaz ama derin iz bırakıyorsa mezara taşırım.

Kendimi unuttalı çok oldu ama aramayı hep unutuyorum.
 
bir arkadaşım bana su getirsene demişti.mutfağa gittim ne yapacaktım ben diye düşündüm.dedim o kadar gelmiim mutfağa bari su içeyim.suyu içtim odaya gittim.arkadaşım sordu suyum nerde diye.hala onun benden su istediğini hatırlamış değilim: )
ama su içmeyi akıl ettiğime göre bir yerde unutmamışım da..bir yerlerde bir şeyler kalıyor yani..
 
Unutkanlığın çeşitli nedenleri var ama en büyük nedeni dalgınlık ve konunun bize önemsiz gelmesidir.
Benim de son derece APTALCA bulduğum unutkanlıklarım oluyor.Sorunun köküne indiğimde ise o an aklımın başka yönde düşüncelere hakim olduğunu sezdim.O an yapacağımdan daha önemli bulduğum konu aklımı kurcalıyordu ve unutuverdim.
Bunun bi başka nedeni de iyi dinlememe.Bize bir şey söylendiği zaman önemsiz bulduğumuz için veya aklımız o anda başka düşüncelere hakim olduğu için unutabiliyoruz.
 
Atalay demiş ki:
Aslında sağlıklı kalmak çok basit. Sadece biraz kendimize vekit ayırmak gerekiyor, spor yapmak gibi. Vakit ayırmak, barlara gidip içmek değil bence. O da eğlence ama sağlıklı değil. Demek istediğim sağlıklı bir kişilik için spor şart. Kolay kelimeler ama aslında herşey kolay olduğu için öyle.


Spor yapıyorum , müzikle uğraşıyorum ama gene de o kadar sağlıklı olduğum söylenemez.. bu aralar o kadar çok unutmaya başladımki.. Hangi gün nereye gittiğimi unutuyorum , ne yaptığımı , sorumluluklarımı , özel günleri , arkadaşlarımı , gitmem gereken yerleri.. O kadar çok unutuyorum ki kafayı yemek üzereyim.. Geçenlerde ananemlerle bu yüzden tartıştık baya.. Salı günü derse gittinmi diye sordular bunu bile hatırlamıyodum.. geçen salı ne yaptığımı hatırlayamadım..Berbat bişey.. Unutmak bi hastalık bence sporla insanın kendisiyle ilgilenmesiyle bi alakası yok.. Beyin jimnastikleri spordan daha yararlı olur bence..Mesela bulmaca çözmek kitap okumak.. Beyni toparliycak şeyler bulmak gerek..
 
Geri
Üst