Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Davul olayı aslında alıcıları biraz kandırmak için koyulmuş gibi geliyor bana. "Aaa bak bunun içinde davul ritimleri de var..." deyip onu tercih ediyorsun. Ama uzun süre kullanacaksan tonlarının çok iyi olması lazım. Evde çalışıyorsan davulla, aç bilgisayarını bir sürü davul ritmi veren program var piyasada onlarla çalış, ne gerek var davullu prosesöre. Benim tavsiyem POD XT Live ya da Boss' un GT serisinden bir prosesör almandır. Kolay gelsin ;)
 
solo tonu, kendi zevkin, çaldığın müzik türü, gitarının markası ve modeli gibi parametrelerle değişkenlik gösterebilir. biraz daha açık yazarsan yardımcı olabilirim sanırım
 
ya tolgahan boss pod falan ii ama benim onlari alacak butceyi saglayabilecegimi sanmiyorum imkansız hatta.en fazla yirtinirim gnx1 alırım gerci tam bilmiyom onların fiyatlarini ama boss gt6 500 600 euro falanmis galiba.cok baba aletler ama maalesef alamam.zoom gfx5 nasil bi alet fiyati nedir.dediğim gibi en fazla 300 350 usd cikar benden ona gore bana bi prosessor onerin pls.gitarim washburn x-10 amfi de washburn bd 20watt bunlarla uyum gosteren 300-350 usd lik ii bi prossesor tavsiye edin pls
 
dark_elessar demiş ki:
v-amp2 nin içinde bir wah efekti vaar bu efekti alete exp. pedal bağlanarak kontrol edilebilir mi?veya footswitchte bu işe yarayan bir controller varmı
Behringer FCB1010 midi controller var
10 pedal,2 expression pedali var(up down ve enter pedallari da var sanirsam).
Ama bana soracak olursan behringeri önermem.Yaklasik 1.5 yildir Behringer Blue devil amfi kullaniyorum,karsilastigim ilk sorun efektler arasinda ve clean-distortion gecisinde yaklasik yarim saniyelik (oha dedirtiyor ama doru) delay.Bu sorunun çözümü var:Insert in send portuna jackin bir ucunu,diger ucunu da Aux in e takip aux sesini acinca duzeliyor fakat ses kalitesi düsüyor.
Simdiiiiiii bunlari neden anlattim :)
Merak ettim acaba amfimde mi sorun var yoksa behringerin tüm ürünleri mi böyle diye ve baktigim tüm ürünlerinde(V-amp,v-amp pro dahil) ayni delay sorunu var.
Yani anlayacagin konserde falan kullanamiyorsun.Tonlari hakkinda pek bilgim yok ama delay sorunu kafayi yedirmeye yetiyor.
Diger sorun da distortion tonu kötü ama v-amp 2nin tonlari ve delay sorunu hakkinda bilgim yok.
Yardim edebildiysem ne mutlu..
 
GKN demiş ki:
Solonor demiş ki:
solo tonu, kendi zevkin, çaldığın müzik türü, gitarının markası ve modeli gibi parametrelerle değişkenlik gösterebilir. biraz daha açık yazarsan yardımcı olabilirim sanırım

Jackson WRMG
Marshall MG30DFX
slayer slipknot malmsteen soloları
şimdi,
gitarın jackson tizlerinin yüksekliğiyle ün yapmış bir marka.
slayer; bir thrash metal grubudur, thrash e de en yatkın gitar jackson dır. bu yüzden şanslısın. ben evde gibsonımla thrash çalamazken, sen çalabiliyosun. =) sana slayer çalarken söyleyeceğim şey ise treble ı sonuna kadar bass ı da sondan biraz daha az a kadar açıp mid rangeleri kısman olacaktır. gain i de sona yakın açtın mı tadından yenmez tonunun. (jackson alasım geldi)
slipknot hakkında pek bi bilgim yok hardcore çalmadığım için eq ayarlarından da pek anlamam ama tahminimce slayer tonuyla slipknot da çalabilmelisin... genel olarak bu 2 grupta da(özellikle slayer da) bridge manyetiğini kullanmaya bak genellikle...

malmsteen e gelince... o abim daha çok midleri ortaya çıkararak çalıyor
...eq ayarıyla midleri 7-8 tizleri 6 bassları da 4 düzeyine getirirsen(10 üzerinden) ve gaini de 5-7 civarına kadar açarsan, genelde de neck manyetiğini kullanırsan yakalayabilirsin yjm tonunu sanırım...


şimdi mesajına bir daha baktım. hangi distortion diyormuşsun. pedal almaktan bahsediyosan mt2 yi öneririm anlattığım tonların hepsini alabilirsin çok geniş bir ton yelpazesi var. ayrıca üstünde equalizer olması çok büyük bir artı...


Umarım yardımcı olabilmişimdir...
 
digitech'in death metal pedalı hakkında bilgisi olanvarmı?
bende zoom 505II var istediğim sound du alamadım buzamana kadar (pvy drive'la bi kaç güzel ton çıkarılıyo gerçi)

metal zone alıcam yoksa...
 
zerck sana msg atmıştım patch ler var zoom 505 II için gene fena değil.

Digitech Death Metal in digitech in web sitesinde demo ları var ordan dinle.

gerçekten güzel pedal bence.

Bi de bi sorum olacak.

Zoom 505 II in pedal girişine Distortion pedalı takılamaz mı ?

Sadece Wah pedalı mı takılır ?
 
patch'lerle ilgili mesajını almadım :!: tekrar gönderirsen ya da buraya yazarsan sevinirim.

digitech'in sitesinden dinlemiştim zaten ama hangi aletlerle çaldıklarını bilmediğim için soruyom. bunu metal zone ile karşılaştırsak ne gibi + - leri vardır?


Zoom 505 II in pedal girişine Distortion pedalı takmayı hiç denemediğim için soruna cevap veremicem. zaten pvy drive haricinde hiçbir distortionunu kullanmıyom artık.
 
BOWERMAN demiş ki:
zoom gfx5 nasil bi alet fiyati nedir.
Kullanıyorum. Memnunum. Şimdiki şartlarda satmaya niyetim yok. Ayrıntı istersen yardımcı olmaya çalışırım. Laylaylom da zamanında 400$'dı. Peşin ödeme %10 indirim falan yaparlar. Pazarlık da edebilirsin :)
METMETALLICA demiş ki:
Zoom 505 II in pedal girişine Distortion pedalı takılamaz mı ?
Sadece Wah pedalı mı takılır ?
Sanırım control in ve input diye girişler vardı... Control In e expression pedalı takarsın. Yani seviyelendirme yapan bir pedal lazım. Wah pedalına benzer... Oraya distortion pedalı takarsan üzücü sonuçlar alabilirsin...
Distortion pedalı takmak istiyorsan şöyle yapabilirsin: gitardan distortion pedalına gir, distortion pedalından 505in inputuna gir. Wahı da aynı şekilde bağlayabilirsin... Kolay gelsin... (Bu arada aynı şekilde expression pedalını da inputa giremezsin)
 
bu arada zoom 606 da olan ve muhtemelen zoom 505te de olacak olan sorundan bahsedeyim. ben yavaştan analoga geçiş yaptım ve bi süreliğine analoglarla beraber 606'nın efektlerini kullanayım dedim. ama sorun şu ki zoom bypass'tayken bile gitarların ve pedalların karakteristik tonunu etkiliyor. o yüzden distortion pedal+505 fikrine çok hoş yaklaşmıyorum. ha denersiniz hoşunuza giden bişeyler çıkar o ayrı ama bendeki les paul'ün tonunu maafetti. benden uyarması.
 
Merhabalar,

Yamaha Magic Stomp UB 99 ya da Behringer V-Amp2 alacağım. V-Amp2'yi henüz denemedim, ancak tonlarının magic stomp'un tonlarından daha kötü olduğu ve presetler arasında geçiş yaparken gecikme olduğu söyleniyor gördüğüm kadarıyla. İkisini birlikte denemiş ve yorum yapabilecek bir arkadaş var mıdır?
 
selam processor alıcam yakın zamanda siz ne öneririsiniz. gitar çalmaya yeni başladım ve şu anda çok fazla para harcayaam ama dandik bir şey de almam. boss lar iyi diye duydum sizce?
 
Geri
Üst