Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

K_r_m demiş ki:
supersweep üstte belirtmistim hangi pedal oldugunu. distortion degil de overdrive pedal ariyorum ben.
DOD'un urettigi Malmsteen'in pedali fiyat olarak cok uygun. 50 euro'ydu en son.Hem de kalitesi belli. benim aklima yatan o fakat diger iki pedalin bi ustunlugu var mi ya da dedigim gibi 3'ünün arti ve eksileri nelerdir?

DOD,Boss,Mxr arasinda...

Mxr icin: http://www.jimdunlop.com/products/electronics/mxr/products/zw44/index.html

DOD icin: http://www.dod.com/yngwie/yngwienew.html
Boss'un 2 modeli var biri SD-1 biri OD-3

SD-1 icin: http://bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=116

OD-3 icin: http://bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=95

Ben de OD pedal araştırması yapıyorum.Boss pedallarda hiç gözüm yok.
Marshall JH1 hakkında yorumlar güzel.Ses örnekleri tatmin edici ..Ton yelpazesi geniş diğer pedallarda olmayan bas ,tiz,ses,ton ayarı dışında (Contour control,Contour Frequency control) ayarı da var.Passive bypass özelliği(true bypass olmasada) tonunuzun korunması için güzel bir özellik.Sunduğu özelliklere göre pahalı da sayılmaz.Od ve distortion diye iki modu var,distortion modunu ritimde kullanıyorsun.
http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=Jackhammer&pageType=OVERVIEW
Ama kullanan arkadaşlar ritim tonunun boğuk olduğunu söylüyorlar.Bunu da gidermek için bir equalizer yeterli olabilir.Equalizer olarak boss Ge7 güzel bir seçim olabilir.
http://www.bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=19
Veya ritim tonunu daha sertleştirmek için boost özellikli bir pedal da kullanılabilir.Tabi burada durum biraz daha karışıyor.Boost özellikli pedallar arasında en çok göze çarpanlar Vox ,Carl Martin.
Özellikle Vox over the top boost,sahip olduğu Cool Tron tube technology ile dikkatimi çekti.Çünkü distortion olayında tube ibaresini görince durup bakmak lazım.Tabi farklı kalitede ses tüpleri mevcut.Üzerindeki parametreler ve ses örnekleri doyurucu.Vox un efsanevi AC30 distortion tonuyla pedalınızı boost ediyor .Fakat fiyatı oldukça pahalı.
http://www.voxamps.co.uk/products/pedals/cooltron.htm
Birde ne fiyatı nede ses örnekleri belli olmayan Carl Martin boost pedallar var.Hot driven boost MK3 adındaki pedalda tube simulatör , over drive ve boost özelliği var.
http://www.carlmartin.com/


Yada bunları bir kenara bırakıp.Bir tane Dod YJM 308 alınır.Preamp özelliği var.Deli bir pedal yada YJM çalıyor diye bana öyle geldi. (Yngwie Malmsteen tonu)Ve de bir tane ritim pedalı alınır.(Boss mt2-Dod fx 86-ehx big muff.) :?: Pedallar paralel bağlanır.Min ton kaybı sağlanır :?: Mxr M132 compressor ve boss ch1 ile de solo tonunuzu destekleyebilirsiniz. :!: Yada ben çok saçmaladım ve abarttım ,hangisi daha mantıklı ben karar veremedim.Daha iyisini bilen varsa bana da yardımcı olabilir.
 
arkadaşlar şu an elimde behringer gdi21 var distortion olarak kullanıyorum
açıkçası tonlarından çok memnun değilim....
şikayetçide değilimde idare eder bi durum yani
sansamp gt2 almak niyetindeyim tonal açıdan bi fark varmıdırı bu iki alet arasında?
gt2 yi denemedimde onuda distortion olarak amfiye giricem
sonuçta bi değişiklik olurmu yoksa başka pedallaramı bakmalıyım
 
arkadaşlar bende 2006 model bir cort x6 var daha cok alternatif rock veya hafif metale yakın tonlarda müzikleri seviyorum ve calıyorum suana kadar hiç pedal veya prosesör hakkında bir deneyimim olmadı ve artık almak istiyorum.alacağım alet makul fiyatlarda olmalı yani ona ayırabilecek fazla bir param yok çünkü daha gitarı yeni aldım.umarım derdimi anlatabilmişimdir.bu konuda bana önerileriniz nelerdir her türlü öneriye açığım yeterki yardımcı olun.
Teşekkürler...
 
mt-2 ile ds-1 gidermi??mt-2 nin tonunu seviyorum, ds-1 ilede boost edip solo atmak gibi bir planim var.ama hic denemedim acıkcasi...deneyen varsa oluyormu bu ikili??
 
Kusura bakmayın bişey sormak istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim... Elimde analog set var, kendi dizilişim şu şekilde.
gitar, wah pedal, overdrive, chorus, acustic smilatör, compressor, sansampgt2, DIbox, mixser. ama bi türlü net tonlar elde edemiyorum. Acaba dizilişte bir yanlışlık mı var? Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
alisami demiş ki:
Kusura bakmayın bişey sormak istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim... Elimde analog set var, kendi dizilişim şu şekilde.
gitar, wah pedal, overdrive, chorus, acustic smilatör, compressor, sansampgt2, DIbox, mixser. ama bi türlü net tonlar elde edemiyorum. Acaba dizilişte bir yanlışlık mı var? Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

overdrive ile sansampı arka arkaya koymayı dene bence ve compressor ilk sıralarda tutmayı dene
 
dijital sonuçta. bence korg u al.. tatmın edici.. ucuz yollu gğzel bişeler istiyosan git me 50 al
gnx i bastan unut.zoom u da bilemiyorum gorunusu fln iyi ama nekadar kalitelidir bilemem ancak ses kartı olarak kullanıolabiliyo onu okumustum..
 
arkadaşlar haftaya ufak bir barda çalıcaz amfimi götürmycem gt-2 mi direk mixere gircemmm...

elimde eq-20 metalzone overdrive ve cry baby var sizce nasıl dizmeliyim...daha önce hiç direk mixere girmemiştim çünkü....

ben gitar>crybaby>overdrive>metalzone>eq-20>gt-2

böylesi mantıklı geldi bana...drive ve distiortionumu eq dan geçirip son olarak amfi similatörümle mixere gircem...

siz ne düşünüyorsunuz?
 
Geri
Üst