Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

wah kullanımı

Geçen gün ikinci el bir cry baby gcb-95 aldım denedik falan eve gelip uğraşmaya başladım iyi wahlıyo ama bir sorun çıktı.boss sd-1 overdrive da kullanıyorum. diyelim şarkı çalarken Wah efekti kullanmak istemediğim zaman, pedalı basılı olmadığında tonu falan sıfırlıyor tam basılı halde ya da ortada tutunca da tiz kötü bir ses oluyor yani gitarın efektsiz sırf overdrivelı kendi sesini kullanmak için yapabileceğim bir şey yok mu bu wahın kullanımını anlatır mısınız....
 
E kapatıcaksın wah pedalını o zaman sırf wahsız ses duyucaksın. Bir de wah pedalını hangi sırada bağladın sanırım
gitar - sd1 - wah - amfi
şeklinde bağlamışsın eğer öyleyse
gitar - wah - sd1 - amfi
şeklinde bağlamayı dene. Ama dediğim gibi wah kullanmadığın zaman kapatıcaksın.
 
ya arkadaşlar ben efekt işine iyice girdim ve metalzone analog önerenler çok oldu.processor olayına kimse girmek istemiyor.ben de buna dayanarak metalzone analog pedal ve bir tane wah pedal almayı düşünüyorum.kafam yine de karışık değil.siz ne dersiniz???
 
TeHoRt demiş ki:
ya arkadaşlar ben efekt işine iyice girdim ve metalzone analog önerenler çok oldu.processor olayına kimse girmek istemiyor.ben de buna dayanarak metalzone analog pedal ve bir tane wah pedal almayı düşünüyorum.kafam yine de karışık değil.siz ne dersiniz???

Amfin nedir? Alıcağın processor/pedal ile ne elde etmeyi amaçlıyorsun?

Bunlara cevap verirsen daha rahat yardımcı olabiliriz.
 
TeHoRt demiş ki:
ya arkadaşlar ben efekt işine iyice girdim ve metalzone analog önerenler çok oldu.processor olayına kimse girmek istemiyor.ben de buna dayanarak metalzone analog pedal ve bir tane wah pedal almayı düşünüyorum.kafam yine de karışık değil.siz ne dersiniz???

Eğer sadece evde kullancaksan ve bilgisayarın da çok kötü değilse hiçbirşey alma bilgisayarına guitar rig 2 yi yükle. Bugün yükledim çok memnunum evde başka birşeye gerek yok :)
 
arkadaslar bir konuda yardiminizi almak istiyorum
Boss CS-3 Compression/Sustainer pedalina sahibim ama bir turlu kullanilir bir hale getiremedim. iki sorum olacak

1.'si bu pedali analog setupima hangi sirada koymaliyim.
su an ds1,mt2,ce5 kullaniyorum. bu pedali (cs3) nereden tam verim alarak kullanacagimi bilemiyorum. distortion'un onune ve arkasina koydum bi fark goremedim.

2.'si pedali actigim zaman sesi neredeyse %50 olarak azaltiyor. solo icin kullansam solo atarken ritme gectigimde ritmin sesi azalacak,ritm icin kullansam bu sefer solo atarken ses azalacak :?


aslina bakarsaniz compressor kullanma taraftari degilim,cunku parca icinde volume azalabiliyor,artan yerler olabiliyor. compressor pedali ile sesi devamli ayni volume'de tutmak istemiyorum.
ama sololarda sustain istiyorum,dolayisi ile bu pedali kullanmaliyim. hem sustain alabilecegim hem de sesin volume'unu azaltmadan kullanabilecegim bi ayari var midir bu pedalin?

tesekkur ederim..
 
bence cs3ü amfiden hemen önce yani en sonda kullanmakta fayda var.ses kısılması normal malum pedal fazla sesleri kapamak için var sesi dengeliyo..bunu ancak cs3teki level butonu ile ayarlayabilirsin..ama bu durumda atack butonunu kısık tutmanı öneririm..kolay gelsin
 
cs3 bendede var... sana şunu söyleyim kesinlikle distortiondan önce kullanmalısın...

volume olayını söyledikleri gibi level tuşundan ayarlıyosun... sustain olayına gelince sustaini fazla abartmamakta fayda var... aslında istediğin gibi abartabilirsin ama çalmadığın zamanlarda dip yampasına neden olur ben sadece sololarda açıcam diyorsan ona göre ayarlarını yaparsın işte
atack ayarı clean tonlarda çok güzel bi hava veriyor şiddetle tavsiye ederim
 
selam,

Zoom G2 1u prosesürü aldım...
Bilgisayara programını yükledim...
küçük kayıt yaptım...güzel alet...
Fakat delay li...clean ton..detune...çalarken..
üst tellere vurunca...amfi den çıtırtı geliyor...
sorun ne olabilir?
Amfi peavey 25 waat...2. el...10 senedirde kullandım...

Hoşçakalın
 
CS-3 icin cevap veren arkadaslara cok tesekkurler.
onerilerinizi denedim ve daha faydali sonuclar aldim. volume sorununu cozdum,diger ufak ayarlarina bakiyorum simdi.
saolun tekrardan :)
 
Arkadaşlar benim mexika telecasterım var ve overdrive pedalı aramaktaym. Blues çalıorm ve gitarıma böle çatlak (cırtlak diil) bi ton sağlamak istiorm. od-3 ve sd-1 i internette kayıtlardan dinledm 2 sininde tonu çok hoşuma gitdi od-3 çok daha pahalı arasındaki farkları sizden öğreneblrmym? hangsini alcaıma karar vermedm size sormak istedm. He bide ayrıca Batuhan Mutlugilin o gitar tonlarının hastasıyım o adamın o gitarı nası okadar tatlı ses çıkartır ya... O çatlak tonlara ulaşmak istiorm anlıcaınız
 
xhornetxx;
sd1 daha yumuşak, lambaları zorlanıp çatlamış amfi tadında bir ton veriyor. od 3 azıcık daha sert ama aralarında öyle çok çok müthiş bariz bir fark yok, dediğim gibi sd1 daha yumuşak ve daha *bence* doğal. sd1 iş gören bir pedal.
batuhan mutlugilin tonunda çok bir olay yok, iyi gitar iyi amfi ve ikisi de eski, "vintage" denen ekol. üstüne azıcık derinlik -delay-reverb- katıp o bayıldığın tona ulaşıyor. sen de elindeki meksika telecaster ve alacağın overdrive üstüne hafif reverb uygulayarak ucundan kıyısından benzeyen bir ton yakalayabilirsin.
senden tek ricam daha türkçe ve daha anlaşılır yazman :)
kolay gelsin
 
ben önceden sormuştum ama tam bi cevap alamadım.bir daha soracağım.şimdi benim amfim var ve memnunum,sadece efekt istiyorum ben.bunun için ne almalıyım.aklımda me-50 var.önerileri olan var mı?amifimi söyliyim ben ibanez tb50. gitarımda jackson dkmg olacak emg81 85 lisinden.ne almalıyım sizce?
 
Çok teşekkür ederim Karabash, ricanı dikkate alıcam... Tam da istediğim şekilde yanıtladığın için teşekkür ederim. Bir de biraz önce ts-9 hakkında guzel şeyler duydum ibanez ts-9 nasıldır? Fiyatı nerdeyse iki katı tonu istediğim tonlara yakınmı? Yada daha doğal bir overdrive mı?
 
soulwalker,
sadece efekt istiyorsan me 50 hoş bir seçim olabilir. güzel alettir. ya da çok fazla efekt istemiyorsan analog pedallar al en güzeli.
xhornetxx, ts9 lambalı amfiyle birlikte kullanılmadıkça sd1 ya da od3ten çok da fazlasını vermeyecektir sana, ts9 kendini lambalı amfilerde gösterir, asıl amacı lambalı amfileri zorlamak ve o tatlı tonu yakalamaktır. buna göre karar verebilirsin.
 
analog dizmeyi düşündüm ama çok pahalı oluyor.bende mt2 ve cs3 var. cs3 ü satıyorum,hoşuma gitmedi. me50 nin drive ını kullanmayıp mt2 den alsam drive,geriye kalan mod ve delay i me50 den alırım diye düşünüyorum. yoksa delay için ayrıca bi twin pedal mı alsam,kapsamlı bi delay istiyorum çünkü.me 50 bana verir mi bunu?bi de analog pedallarda elektrik ve dip gürültüsü sorunu var,bunları gidermekte ayrı bi masraf ondan tek bi şeyde halletmek istiyorum mt2 den aldığım dist hoşuma gidiyo.nası olacak:)
 
Geri
Üst