Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

oktavyus demiş ki:
arkadaşlar benim pod 2.0 ilgili bir sorum olacak..
kullanım kılavuzun da okudum customizing amp models and effects bölümün de customization modu aktif hale getirmek için önce save tuşuna basılı tutup daha sonra manual tuşuna basın diyor.bu olayı yapınca ne oluyor tam anlamadım herhalde efektlerin ince detay ayarlarını mı yapıyoruz bunu yapmak için pod u bilgisayara mı bağlamak gerek.:)

Bende pod 2.0 yok ama bildiğim kadarıyla bilgisayara bağlı olması gerekmiyor. Bunu bildiğimden eminim ayrıca.

Bir de save tuşuna basılıyken yapılan değişikler daha bir efektif oluyor, en azından bir arkadaşımın pod v2.0'ı öyleydi. Nasıl bir cümleyse :)
 
elimde ibanez rg-470, bir adet sansamp tri-ac, bi tane zoom707 bir de boss wah pedalı var. bu sisteme bir boss cs(compression-sustainer) bir de distortion veya overdrive pedalı eklemek istiyorum
şimdi
1. boss compression sustainer hakkında ne düşünüyosunuz? sizce gerekli mi?
2. Hangi pedalı almam gerekir sizce (od ya da distortion)? Sanırım onu da boss alıcam. Çok sert bi müzik yapmıyorum sadece temiz ses arıyorum dijitall cızır cızır seslerden bıktım artık.
3. Başka pedal gerekir mi ? yani bir flanger ya da delay için zoom 707 yi kullansam çok kaybım olur mu alacağım tonda? Zİra elli tane pedal elli tane adaptör istemiyorum önümde


saolun şimdiden...
 
darkmatter demiş ki:
rastansaga demiş ki:
Sıfır boss mt2 pedal alınca yanında orjinal adaptörünü veriyorlar mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Gecenlerde buradan bir arkadasin tavsiyesi uzerine Boss Metal Zone icin bir elektrikciden Watt ve mA degerlerini karsilayan bir adaptor aldim (10 YTL'ye). Boss Metal Zone ile hic sorunsuz kullaniyorum.

darkmatter

Ben şu ana kadar MT2 mi envayi çeşit adaptör ile kullandım. Her konserden sonra toparlanırken kaybettim ya da orda burda yere düşürdüm kırdım. Ama 4 YTL maltepe pazarı adaptörü de kullandım biraz daha kaliteli telsiz telefon adaptörü de kullandım sorun yok çalışıyor. Şu anda 500mA lik 9Volt bi adaptör kullanıyorum (4. adaptörüm) oyuncak, saat, walkman vs satan bi yerden aldım ankara kızılay metro çarşısından :D Orjinal adaptör falan gereksiz boşa para :D
 
Boss drive zone kullanmış olan varmı.Bu alet analogmudur dijitalmidir.İçindeki dist ve over drive sesleri orjinal boss distleriyle benzermidir yada alakası yokmudur.
 
mrb,
ben şu günler de dunlop 535q wah pedal almayı düşünüyorum.ben de pod 2.0 var onunla birlikte kullanacağım.sesde filan bir sorun çıkar mı??
birde pedalı gitar ile pod arasına mı yoksa pod ile amfi arasına mı bağlayım????????????
 
oktavyus demiş ki:
mrb,
ben şu günler de dunlop 535q wah pedal almayı düşünüyorum.ben de pod 2.0 var onunla birlikte kullanacağım.sesde filan bir sorun çıkar mı??
birde pedalı gitar ile pod arasına mı yoksa pod ile amfi arasına mı bağlayım????????????

önce gitar sonra wah sonra diğer zabazingolar
wah'ı distortiondan yada preampten sonra koyarsan çok farklı bir ton verir
kimse tercih etmiyor ama o tonu diyebilirm
 
Arkadaşlar,şu anda Podxtlive'ım var,amfim yok ve direk sisteme girerek kullanıyorum,drivelarından gayet memnunum ama bu aletten daha iyi ne biliyim daha doğal sesler verebilecek bi drive pedalı vs. var mıdır?Poddan gayet memnunum ama herzaman daha iyi bir setup için uğraşıyorum,fiyata gelince podla eşdeğer olan tarza gelince metallica,megadeth tarzlarına uyacak şeylerde tavsiyede bulunmanızı istiyorum...Sizce analog setup kurup,amfi alıp daha doğal ve iyi bi sound mu alırım?
 
Bende vamp2 var düşüncem power amp+kabin alıp direk bağlamak.Zaten poda da vamp2de amfi similatörü var zaten niye amfi alim diyorum.Bir yandanda adam gibi amfi alim sonra analog set dizim diyorum.Şu an kararsızım.

Mesela boss dr,ve zonela ilgili şu ana kadar 1 cevap aldım.Kullananlardan tecrübelerini duymak istiyorum.Adanadayım aleti denemek gibi bir şansım yok.Birde line6 dm4 var stormcrow arkadaş dışında bunları kullanmış biriyokmu.

Drive zonun yanına zaten dijital olan efektleri tek tek pedak olarak değilde rp100 gibi bir processorden karşılamak geliyor aklıma.Dediğim gibi şu an karasızım.

2. bir durumda konser veya stüdyoya gittinizde amfi taşımak zor iş.Onun yerine zaten podxtlive varmış o senin her işini görür.Aleti tanımak nasip olmadı ama forumda okuduğumkadarıyla çıkışı doğru ayarladıktan sonra çok güzel sesler alıcağından eminim
 
KAtilinek bende seninle aynı kaygıları taşıyorum bugünlerde,amfileri ordan oraya taşımaktan tekerteker sapları kopmaya başladıiyice uyuz oluyorum...

Neyse benim asıl sorum: baya bir cahil olduğum bir konu üzerine :processorler...

1 hafta içerisinde v-amp alıcam bu aletin simülatör özelliğiyle birlikte chorus delay gibi efektleri kullanıp distortion efektini başka bir analog pedaldan almak istiyorum (en azından böyle bir düşüncem var) bu mümkünmü?
 
Mümkün, her türlü pedalı birbirine bağlayabilirsin fakat sonucun tatmin derecesi tamamen sana kalır... Dediğin şeyi de zaten yapan birçok kişi var... Kolay gelsin...
 
KaRaBaSH
zoom gfx8 tam olarak bilmiyorum ama pod2 iyi bir prosesordür.Çünkü pod un driverları çok kaliteli istediğin tonu biraz uğraştıktan sonra yakalayabilirsin.pod2 in eksileri ise bence efektleri ve foot controlun olmaması.zoom gfx8 gelirsek bence driver tonları bakımından pod2 den daha düşük. efektleri de idare eder.
 
Beyler Vox tonelab i nasıl bilirsiniz(SE değil)(POD gibi olanı) tonları analog gibi hoş mudur pod a nazaran daha mı iyidir ?Ayrıca mesela onu distortion wah gibi analog sete takabilir miyiz ?


Saygılarımla..
 
Geri
Üst