Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

wodyy demiş ki:
merhaba arkadaşlar şöyle bi sorum olacak

pedal ve prosecor u aynı anda kullanabilirmiyiz ? kullanabilirsek bunu nasıl yapabiliriz bide en iyi distoration tonunu hangi pedaldan alabilirim

eğer prosecor (dod thec 4 marka prosecorum var) ile pedalı aynı anda kullanabilme imkanım olacaksa hardrock tarzı bi pedal işimi görür
 
arkadaşlar morley bad horsie 1 aldım, pedal tonları ve kullanım kolaylıkları açısından gerçekten harika ancak ortak bi durummudur bilmiyorumda bendeki dip gürültüsü yapıyor...morley classic wah ımda var ayrıca ama bu ondan 7-8 kat daha fazla gürültü yapıyor diyebilirim, bu normalmidir ne yapmamı önerirsiniz?
 
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
arkadaşlar morley bad horsie 1 aldım, pedal tonları ve kullanım kolaylıkları açısından gerçekten harika ancak ortak bi durummudur bilmiyorumda bendeki dip gürültüsü yapıyor...morley classic wah ımda var ayrıca ama bu ondan 7-8 kat daha fazla gürültü yapıyor diyebilirim, bu normalmidir ne yapmamı önerirsiniz?

badhorsie'ler crybaby'den daha fazla dip gürültüsü yapıyor diye biliyorum..normal sanırım sorunun...
 
bende sırf bundan dolayı canım gibi sevdiğim bashorsie 2 pedalımı boss pw-10 ile takas yaptım.İlginçtir ki bossta böle bir durum yok,nerdeyse hiç,ama şu keşfettim cry baby modellemesinde yok denecek kadar dip gürültü varken(drivelarda tabiki..) morley modellemesi olan mo wahı kullanırken daha fazla bir gürültü vardı,
 
Bu konu çok karışmış.Karıştığı için konuşulmaktan vazgeçilmiş.
7 tane boss pedal 9 v pille vınlamaz.adaptörle dip gürültüsü artar.Adaptörlerin her birini ayrı kofralardan alman gerekli ama imkamsız.Bu konuda zuhal müzik tavsiye ederim.boss case ile beraber bu sorunu çözebilirsin.biraz pahalı ama iş görür.
pedal tercihin için seni kutlarım.analog pedalların sesini processorler vermiyor.
 
selamlar..
geçenlerde sıfır electro harmonix nano clone chorus aldım. pille çalıştırdım denedim çok memnun kaldım...sonra bcb-60 daki setupımda yerini aldı fakat alet çalışmıyor ve diğer aletlerin çalışmasınada mani oluyordu..

biraz uğraştım denedim ve şöyle bir sonuç elde ettim..

alet pille çalışıyor..
alet bcb-60 ın orjinal adaptörünü direk girince çalışıyor.
alet bcb-60 ın orjinal adaptörünü orjinal dağıtıcısına takıp ordan 7li orjinal kabloyla elektrik geldiğinde çalışmıyor+kabloyu taktığım anda diğer pedallara giden elektriğide kesiyor.
alet yine bir üstteki kombinasyonda diğer pedallar takılı değilken 7li uçlardan herhangibirine takıldığında çalışmıyor.

pera müzikle konuştum getir geri yenisini veririz bir sorun varsa dediler ama olaki bir sonraki pedalda da aynı şey varsa yani bu bir arıza değilse nedeni ne olabilir?
 
Diğer başlıkta hızlıca cevaplar almakta iken kitlenmiş bu arada :)

Chain kabloda bir problem olmasın.
Elindeki diğer pedallardan birini chain'in tüm uçlarına takıp denediğinden emin ol.
Bcb60 taki adaptörün özelliklerini bilmiyorum ama chaini takınca her bir uca giden akımda bir azalma olması ve electro harmonix'in kıllık ediyor olması gibi bir durum olabilir mi?

Bir yerde EH pedalların elektrik gereksinimlerinin biraz farklı olduğunu okumuştum .Yanılıyor olaiblir kendim hiç Eh sahibi olmadım ve kullanmadım.

S.
 
KeReMmM demiş ki:
EH in belki +/- si farklı olabilir yani + olaması gereken uca sen - yolluyorsundur.. Böyle bir şey aklıma geldi :)
bende öyle tahmin ettim, değilmiş. Bu arada bendeki ehx'in adaptörünü başka aynı voltajda çalışan ve aynı +,- yapısına sahip pedallara bağladığımda diğer pedallarıda çalıştırmıyor. Sen söyleyince bende bunu farkettim. İlginç...
 
ya pille setupıma bağladığımda zaman aralığı uzatılmış tremolo gibi dip gürültü yapıyor onu farkettim bence pedalda bi sorun var..chaininn her bir ucuna bağladığımdada çalışmıyor..:(
 
açıkçası ehxlere has bişey olabilir bu adaptör olayı ama dip gürültüsü gerçekten bi sorun gibi görünüyor. Bende onun el yapımı olanı var, çok memnunum... hiç dip gürültüsü yapmaz kendisi, üstelik çalışmazsa param boşa gitmesin diyerek adi malzeme kullandığım halde :)
 
Geri
Üst